Czy jakies questy zostaly zamkniete przez cipy ? :/ Mam wrazenie ze np. Talphion nie reaguje lub inaczej odpowiada, tak samo kilku innych np :(!
Wersja do druku
Czy jakies questy zostaly zamkniete przez cipy ? :/ Mam wrazenie ze np. Talphion nie reaguje lub inaczej odpowiada, tak samo kilku innych np :(!
Kiedys Cipy powiedzialy ze zadnego questa nie zamykaly. Lecz to bylo kiedys i przez wiele updatow wszystko moglo sie zmienic. Wiec nikt oprocz Cipsoftu Ci na to nie odpowie dokladnie.
Firlefanz podobno nie jest taki zwykly ;) Tak slyszalem... Kiedys istnial DSL quest i podobno go zamknieto...
Nie tyle questy zostały zamknięte, co nagrody są zmienione albo usunięte.
PrzykładowoBył dostępny ze skrzynki w latarni morskiej na zachód od Thais. Można było go zdobyć raz na 6 miesięcy :)Cytuj:
Wingled Helmet
W chwili obecnej skrzynka już się nie respi więc domyśl się jakie masz możliwość zdobycia tego przedmiotu z questa :)
Zawsze jest szansa że wypadnie on z jakiegoś bossa bądź ktoś dostanie go jako nagrodę, prezent od Cipsoftu.
Inny przykład toto samo co wyżej tylko że miejsce respu skrzynki to DHQ :)Cytuj:
Demon Legs
Jeszcze zostajePrawdopodobnie był 1 na serwer, miejsce respu to obecny BS Quest.Cytuj:
Horned Helmet
I ostatni przedmiot jaki opisze to będzie osławionaPrzedmiot ten został dany kilku graczom w zamian za pomoc przy tworzeniu grafik do gry.Cytuj:
Silver Mace
Nie został zdobyty z questa, tak jak uważa duża część osób odwiedzających to forum i pisząc kolejne teorie w temacie w tym dziale.
Pozdrawiam
Możesz mi nie wierzyć, Twoja sprawa.
Ja Cię nie zmuszę do zmiany poglądów.
Tylko byś raczył zauważyć że z przedmiotów jakie wymieniłem niema na nowych serwerach.
Demon Legs są na jakimś serwie ale były one lootem z Orshy.
Co do pozostałych przedmiotów to można je spotkać tylko na starszych serwerach, ponieważ wtedy były dostępne z questów.
Żadnego z tych przedmiotów nie znajdziesz na Candii, Nerenie, Furorze itp.
Kiedyś nie było spoila do BS Questa więc mało osób go wykonała.
Horned Helmet posiada EO na Amerze, tylko sprawdź datę powstania tego serwera :)
Dziękujemy za uwagę :)Cytuj:
Online Since: October 07, 2002
Co do Silver Mace, to znajduje się na 2 serwerach: Antica i Premia.
Wingled Helmet jest do zobaczenia na Antice.
Demon Legs można ujżeć na Antice, Nova, Secura, Isara, i pare innych starszych serwerów.
Ja Ci nie zabraniam szukać, może znajdziesz rozwiązanie.
Nikt tego nie wie co skrywa Tibia :)
Ja tylko udzielam odpowiedzi co do zamkniętych questów.
Napiszę to jeszcze raz, tak na wszelki wypadek jakby ktoś nie widział tego w poprzednim poście.
Questy nie są zamknięte, zmieniona jest natomiast nagroda(Horned Helmet zastąpiony przez BS) lub jedna z nagród jest usuwana(Demon Legs)
Masz racje tak bylo. Fakt to sa informacje od graczy ale ogolnie dostepne. Po prostu takie nagrody kiedys w questach byly.
Na securze widzialem tylko Horned Helmet, 5 lat temu Fantasy Ranger mi go pokazal ale demon legsy? Kto ma?
A ja wierze ze wieksza czesc z tych itemow jest do zdobycia... Czlowiek wierzacy to czlowiek szczesliwy :)
WoW... To ja wiem, akurat w kwestii legend, mitow i questow jestem dosc zaawansowany... Lecz mnie interesuje kto ma Demon Legi na securze, jak to twierdzi Max_payne... Bo np. Fantasy Ranger horneda podobno oddal wodzie xD
Ps. Sir Baxter ma Demon Legs i Golden Boots (albo przynajmniej kiedyś miał) i na pewno nie wylootował Demon Legów z Orsha, bo miał już te legi w czasach, kiedy Orsh nie istniał.[/QUOTE]
Ej... ten Sir Baxter to on jest na Securze ??
Sir Baxter kupił od kogoś te golden bootsy. Ten ktoś dostał golden bootsy za wykrycie buga z darmowym paccem.
A udowodnij mi że Hardorek ma ten przedmiot.
Normalnie stwierdzenie:
Mam ale nie pokaże ^^
Domyśl się gdzie sobie to możesz wsadzić.
Co do Golden Boots, to otrzymał je pewien gracz za znalezienie buga przez który można było kupić PACC, a po wycofaniu wpłaty PACC zostawał no koncie, czyli free PACC :)
Sprzedał boots za dużą sume innemu graczowi, a potem ten inny gracz sprzedał obecnemu właścicielowi.
Sir Baxter, to postać na świecie Nova.
Nova był 2 serwerem.
Czy trzeba dalej tłumaczyć w jaki sposób zdobył Demon Legs, jeśli masz to napisane 2 razy na 1 stronie tego tematu?
Zakładam że jesteś inteligentny i znajdziesz odpowiedź na temat Demon Legs
Pozdrawiam
Mnie nawet nie za bardzo obchodzi czy go ma, czy też nie. W Tibie gram bardzo rzadko i już się tak nie podniecam nieodkrytymi questami jak kiedyś. Jednak nie możesz z całą pewnością stwierdzić, że quest nie istnieje, skoro istnieją sensowne poszlaki na jego istnienie.
Wiem o tym. Grałem w Tibie jak jeszcze James Dark miał na Novie najwyższy lvl...Cytuj:
Co do Golden Boots, to otrzymał je pewien gracz za znalezienie buga przez który można było kupić PACC, a po wycofaniu wpłaty PACC zostawał no koncie, czyli free PACC :)
Sprzedał boots za dużą sume innemu graczowi, a potem ten inny gracz sprzedał obecnemu właścicielowi.
Czytałem cały temat. Również posta, w którym Max_Payne86 napisałCytuj:
Sir Baxter, to postać na świecie Nova.
Nova był 2 serwerem.
Czy trzeba dalej tłumaczyć w jaki sposób zdobył Demon Legs, jeśli masz to napisane 2 razy na 1 stronie tego tematu?
Zakładam że jesteś inteligentny i znajdziesz odpowiedź na temat Demon Legs
Pozdrawiam
Cytuj:
Demon Legs są na jakimś serwie ale były one lootem z Orshy