-
Pytania do Kręgu Szronu
Bądźcie pozdrowieni, Pogromcy Mitów.
Niektórzy z was znają mnie i wiedzą, że utrzymuję kontakty z dość enigmatyczną organizacją znaną jako Krąg Szronu (the Circle of Frost, dawniej Kapłani Zathrotha - Priests of Zathroth).
Organizacja ta posiada informacje, które mogą okazać się przydatne w potwierdzaniu/obalaniu mitów Tibii.
W tym temacie umieszczajcie pytania. Systematycznie będę zadawał wasze pytania Kręgowi i opublikuję odpowiedzi na łamach forum. By uniknąć nieporozumień, od razu będę podawał tłumaczenie polskie (Krąg posługuje się angielskim, a konkretnie brytyjskim). Na zlecenie postaram się udostępnić wersję angielską, ale jako profesjonalny tłumacz zapewniam was, że tłumaczenia są prawie zawsze bezbłędne (choć pomyłka może się człowiekowi zdarzyć). Najciekawsze pytania wraz z odpowiedziami zostaną dodane do tego postu.
ZASADY:
1. Pytanie musi dotyczyć (do wyboru):
- Mitów, tajemnic i legend Tibii,
- Polityki, historii, religii Tibii,
- Artefaktów świata Tibi,
- Legendarnych osób, stworzeń związanych z historią Tibii.
Pytanie nie może dotyczyć:
- Postaci graczy,
- Spraw związanych z clientem,
- Spraw związanych z oficjalną stroną,
- Spraw związanych z nadchodzącymi aktualizacjami (utajnione),
- Dokładnych namiarów na rozwiązanie istniejących misji.
2. PROSZĘ O ZADAWANIE KONKRETNYCH I PRZEMYŚLANYCH PYTAŃ!
3. Nie mylcie mnie z Kręgiem Szronu. Nie jestem jego członkiem. Jedynie utrzymuję z nim kontakty.
4. Pamiętajcie, że im dokładniejsze zadacie pytanie, tym dokładniejszą otrzymacie odpowiedź!
5. Starajcie się zadawać pytania wymagające rozbudowanej odpowiedzi - inaczej Krąg może na nie odpowiedzieć np. tak lub nie.
6. Nie oczekujcie tutaj spoilerów! Krąg jest w stanie wskazać odpowiednie drzwi, ale powie to tak, że pomyślicie o drabinie. Wszystkie wypowiedzi są napisane tak, by trudno je było jednoznacznie zrozumieć.
7. Jeśli nie chcesz czekać na odpowiedź - nie pytaj. Pamiętajcie, że Krąg to też są ludzie i nie mogę ich zasypywać tyloma pytaniami!
8. Nie proście o namiary na Krąg, gdyż jest on organizacją tajną. Jeśli bym ją ujawnił, cały świat by się tego dowiedział. A tak, to tylko Tibia.org.pl ma te dane!
Pozdrawiam,
Xan v'Qim, Władca Legend
Starajcie zadawać bardzie precyzyjne/szczegółowe pytania, a nie ogólnikowe typu "powiedz coś o spike swordzie!!", "jak zdobyć magic long sworda!!" - mandarke
-
Co powiesz o silver mace hadorka?
-
A ja chciałbym się czegoś dowiedzieć o Winged Helmecie.
To jest o Silver Mace : http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=245401/
-
@Onielek
Proszę o sprecyzowanie pytania.
Krąg Szronu nie ma nawet pojęcia o tym forum, a tym bardziej o Hadorku. Jeżeli sprecyzujesz swoje pytanie, bezzwłocznie zadam je Kręgowi.
Mogę jedynie przedstawić moje zdanie w tej sprawie:
To, że odnalezienia legendarneego Strebrnego Buzdyganu sposobem Hadorka jest możliwe, jest tak pewne jak to, że Minfaso dostarczył Talphionowi śrubokręt Kurika...
@warrock 1993
Ty także musisz sprecyzować pytanie.
Nie myśl, że dostaniesz po prostu spoiler...
Pozdrawiam,
Xan v'Qim, Władca Legend
-
Czy jest do zdobycia Golden Bow, Silver Mace i Wigned Helmet jeśli tak to czy dają może tak jak Hadorek jakieś wskazówki. - Pytanie Do Kręgu Szronu.
@off
Co to jest ten Krąg Szronu? I niby czemu oni mają wiedzieć tak duuuużo o tibi?
-
Kim są osoby, które za naszą pomoc, dadzą specjalne błogosławieństwo/rzecz [jest ich 5, w tym miejscu utknąłem. Pomimo czytania kilkakrotnie książek, nie jestem na tyle silny, by się tego dowiedzieć- lub tak przypuszczam.]. Skoro się znacie, wiecie jaki to etap w tak zwanym : Winged Helmet Quest.
Jakim złączeniem kodów i kabał, w jaki sposób wg gramatyki jest spisany "469"?
Pozdro, Piombon : ).
-
Po pierwsze:
Co to jest ten Krąg Szronu??
Po drugie skąd oni mogą mieć takie info?? Że np.: można zdobyć dsl<przykład>
Po trzecie jak są tacy mądrzy to mam 3 pytania:
1)Kto może mieć kontakt z Mulf'em.
2)Czy to prawda że istanieje coś takiego jak golden mace i gzie należałoby zacząć jej szukać??
3)Jak większość graczy wie Mulf miał wiele cennych rare items, z kim je zdobywał bo nie sądzę że mógł wszystko zabić sam....
@down
@up
sekundy hehe
-
@Kr2ys
Krąg udzielił mi odpowiedzi niesamowicie szybko i równie zagadkowo.
Xv'Q: Czy możliwe jest zdobycie artefaktów znanych jako warlord sword i blessed shield?
tCoF: Kilka jest takich tarcz, które pobłogoławili bogowie. Jednakże tylko Tarcza Banora, pierwszego z Ludzi jest godna uwagi. Pobłogosławili ją bowiem wspólnymi siłami wszyscy bogowie dobrej woli. Tarczy owej strzeże przedwieczny zakon ludzi, którzy wierzą ponad wszystko w prawość. Rozważny bohater w służbie Umana może zdobyć ten artefakt.
Jeśli zaś chodzi o miecze, to wykute one były przez zniewolone przez Zathrotha cyklopy, krasnoludy i inne światłe rasy. Podobno jeden z więźniów zbiegł i do dziś żyje. Ów zdolny cyklop ukrył się w enklawie elfów. Zdeprawowany bohater w służbie Zathrotha może zmusić cyklopa do wykucia miecza, jeśli dysponuje odpowiednimi surowcami.
Pozdrawiam,
Xan v'Qim, Władca Legend
Wkrótce opublikuję odpowiedzi na inne pytania.
Tymczasem możecie już zadawać kolejne...
-
pytanie za 100 pkt
tunel z rotami/trolami Northport maly room z 2 firefieldami drzewo mozna odkopac tam dziurke schodzimy na dol 4 pary drzwi co jest za 2 i 3 para drzwi ??;]
-
Czymże jest Krąg Szronu ? Kim są ludzie należący do niego ?
Czy posiadają jakąkolwiek wiedzę na temat Hełmu Hermesa ?
Jaki jest związek między miastem faraonów, a Boots of waterwalking ?
ilu różnych "surowców" potrzebuje "zbiegły" cyklop do stworzenia swoich najpotężniejszych dzieł ?
-
@Uther92
Jeśli interesuje cię kim są członkowie Kręgu Szronu (wcześniej Kapłani Zathrotha), przestudiuj temat 'Śrubokręt dla Talphiona', gdzie okazyjnie przedstawiałem wiedzę o nim.
Co do hełmu, to na pewno posiadają jakąś wiedzę. Pamiętajcie, że im dokładniejsze pytanie zadacie, tym dokładniejszą otrzymacie odpowiedź. Zadaj odpowiednie pytanie.
@Xiaq
1) <Mulf nie należy do świata Tibii. Jest tylko graczem. Pytanie nie zostało zatwierdzone>
2) X: Czy to prawda że istanieje coś takiego jak golden mace i gdzie należałoby zacząć jej szukać?
tCoF: Nie rozumiem, po co komuś broń ze złota. Złoto jest kruche i niepraktyczne. Chyba, że ktoś je zaklął. A najlepszym miejscem, by zacząć poszukiwania zaklętego przedmiotu jest oczywiście biblioteka.
3) <Mulf nie należy do świata Tibii. Jest tylko graczem. Pytanie nie zostało zatwierdzone>
@Piombon
P: Jakim złączeniem kodów i kabał, w jaki sposób wg gramatyki jest spisany "469"?
tCoF: Aby poznać sekret 469, trzeba umieć dobrze mrugać... A jeśli chcesz zrozumieć, to musisz 842 901 6375!
@Rysiek
Aby ujawnić wam na czym polegać będzie owa danina, musiałbym skontaktować się z samym Archaonidarem. Jak na razie nie mogę tego zrobić, jednakże należy spodziewać się, że ta danina będzie dość wysoka.
Pozdrawiam i czekam na następne pytania,
Xan v'Qim, Władca Legend
-
Oto moje kilka pytan
#1 Excalibug -> czy jest quest z nim zwiazany, jesli tak to mniejwiecej gdzie go szukac ?
#2 Pentagram room -> czy jest tu quest, jak tak to jaka jest nagroda ?
(chodzi o ten pokoj xx=tt hxxp://tibia.pl/earth.php?x=33253&y=31595&z=11&q=204.95)
#3 hxxp://tibia.pl/earth.php?x=33068&y=31719&z=12&q=331.32 -> czy jest mozliwe wejscie do tego pokoju i czy znajduje sie w nim cos warte uwagi
#4 hxxp://tibia.pl/earth.php?x=33147&y=32866&z=9&q=227.91 -> czy w tym pokoju znajduje sie quest i czy da sie zdobyc portable hole ?
#5 hxxp://tibia.pl/earth.php?x=33151&y=32559&z=7&q=224.78 -> czy da sie dostac w to miejsce, jesli tak to gdzie prowadza teleporty ?
Pozdrawiam/Don Vadim
-
Więc złota broń może być naprawde przydatna, szczególnie jeżeli ktoś chce się wyrózniać.
Kto byłby w stanie zakłąć ten przedmiot?? Myślę że odpowiedź na to pytanie bardzo oswieci mój sposób rozumowania...
Propo tej biblioteki.... Czy należy jej szukać u wrot piekiel a moze pod piaskami pustyni...
A może jest to biblioteka do ktorej uczeszczaja w duzej mierze kobiety badz maja do niej wstep tylko potezni wojownicy krasnoludów??
Elfowie raczej nie mieliby mozliowsci stworzenia takiej broni:)
-
@Don_vadim
DV: Czy Excalibug jest możliwy do zdobycia, a jesli tak to mniejwięcej gdzie go szukać?
tCoF: Legendarny Excalibug? Nie zadowala cię Firlefanz, Avanger i Waleczny Miecz? Jeśli musisz wiedzieć, to Excalibug znajduje się w czujnych objęciach Rycerzy Koszmaru. Być może istnieje sposób, by go im odebrać...
Pozdrawiam,
Xan v'Qim, Władca Legend
Oczekuję na następne pytania
-
Czemu biblioteka Hellgate jest tak bardzo ważna ?
Co oznacza "Pan życia i śmierci" ?
Czy 469, może być poznany tylko przez "istoty o ilości oczy róznej beholderowi" ?