Sword of Fury || "3-ci punkt podparcia"
Cytuj:
1.3 Jesteśmy uczuleni na "nowe teorie o starych mitach". Jeśli nie rozwiązałeś którejś z zagadek poruszanych na forum, a jedynie masz nową teorie (o zgrozo nie popartą żadnymi w miare sensownymi informacjami) to dopisz sie do istniejącego już tematu.
Mam nadzieję że nie oberwie mi sie za założenie nowego tematu, robie to ponieważ imo może się to okazać dosyć ważne a w już istniejących tematach nikt nie czyta tego co jest na xx stronie.
Więc może od początku. Jak już dobrze wiemy aby Spike Sword zniknął z wyspy należy kolejno nastąpić na dwie SQM na rookgaardzie. Łącząc wszystkie znane mi fakty na temat tego miecza doszedłem do wniosku iż musi istnieć jeszcze jedna SQM o "magicznych" właściwościach.
Wielu osobą może się to wydawać absurdem lecz jeśli dłużej się zastanowimy możemy znaleźć nitkę więzi między jednym a drugim.
Otóż, jak możemy dowiedzieć się z pewnych źródeł kiedyś na Rookgaardzie żyło trzech bohaterów. A mianowicie:
Urbat Afgars
Kendram Benson
Polgan Bonechrusher
Do czego zmierzam? otóż owych bohaterów było trzech a jak na razie znane są tylko dwa pola po których nadepnięciu spike sword znika.
http://img339.imageshack.us/img339/1642/eookug8.png
Teraz trochę objaśnienia:
-trzy niebieskie okręgi do domniemane wejścia do jaskiń z 3SQM
-linia niebieska jest linią pomocniczą
- fioletowy punkt jest miejscem domniemanego wejścia do jaskini z 3SQM
- linia czerwona to połączenie punktów w symetryczny trójkąt(odstępstwa do 3stopni)
-cienka, fioletowa linia została wyprowadzona od cmentarza gdzie znajduje się jedna z SQM, co bardzo ważne jest to linia prosta, druga fioletowa linia to również prosta wyprowadzona z wejścia do jaskini z 3SQM. Miejsce przecięcia tych lini to miejsce w którym dokładnie, 3 poziomy niżej znajduje się 1SQM.(może to potwierdzać fakt iż to właśnie w zaznaczonej przeze mnie jaskini znajduje się 3SQM bo trochę ciężko mi uwierzyć w zbieg okoliczności między przecięciem się linii a położeniem jednej z znanych już SQM)
Do czego zmierzam? Według mnie trzecia "magiczna" kratka znajduje się gdzieś w podziemiach jaskini z pająkami i jednym rotem, co więcej śmiem twierdzić iż to właśnie w komnacie z samym rotem znajduje się owa kratka. Prawdopodobnie po nastąpieniu na nią Spike Sword zostaje przeniesiony do final roomu Goblin Hell Questu- na PACC AREA.