-
Nowe potwory - opis
W tym temacie chcialbym bysmy wypowiadali sie na temat nowych potworow. Pewnie wielu z uzytkownikow tego forum walczylo juz z nowymi potworami ;) - opiszcie taktyki, zachowania, max combo jakie wedlog Was dany potwor moze zadac w jednej turze.
Wiem, ze wiekszosc z potworow jest dokladnie opisana na tibia.erig.net, ale nie wszyscy rozumieja na tyle jezyk angielski, zeby wszystkiego sie dowiedziec ;).
Jako, iz moj pacc skonczyl sie z dniem 12 lipca niedane mi bylo stoczyc walke z nowymi potworami.
;S Mam nadzieje ze temat wypali, bo ... pada deszcz ... xD
edit: powod dlaczego zrobilem 3 tematy : stronka laduje mi sie 1,5 minuty ...
-
cos zrobiles ze masz 3 tematy, to zle, ale powiem ci ze quarra predator jebie ostre hity, wiele niewiem o tych nowych, ale culty sa tez silne, nawet novice, wiecej ci niepowiem bo niewiem, i jeszcze carion wormsy sa slabiutkie
-
Ja biłem tylko nowego rotworma( ten z rogami :) ) i tortoise.
Są słabe. ja mam 23 lvl i spokojnie je zabijam bez leczenia sie!
-
carrion worm 145hp - slaby taki sam loot troche wiecej zlota
novice of cult 285hp - szilny mocne hity leci pirate voodoo dool [rzadko] 0-30gp wand of vortex music sheet ten loot najwazniejszy
tortoise 185hp - slaby 0-30gp tortoise shield tortoise sheel i tortoise eggs
blood crab 290 - potrafi walnoc za 70+ szilny potwur loot chain arm white
pearl 0-18gp
pirate marauder 210hp - slaby pirat male hity mozna huncic od 25+ ale trzeba zrobic quest jest raczej dla zamoznych (pirate voodoo dool)
to wszystkie jakie muglbym zabic (przepraszam za bledy ale przyzwyczailem sie pisac po tibijsku) opisalem tylko najwazniejszy loot
-
ja walczylem z:
all piraci
maruder: slaby ale i tak palkowi potrafi walnac 100+
cuutohroat albo jakos tak - wali magia po 50-90
buccancer - poteznei zuca nozami 100+ nawet potafi combo
korsarz - potega, zuca yhrowing satrs 70-100+, oraz zadaj combo fizyczny tez powyzej 70 nawet ma 2 szable i pewnie imi combo
toad- wali posionem po 10-20 uzywa haste
i sa male zabki typu: coral frog itp co mi palowi walna czasem nawet 10hp =D
c ya
-
Ja terz cos dodam :P
Sry za blendy ale cos se napisze. No ja mam pacc i czyszcze lagune z monkiem (i am sorcerer). Mam 27 wiec robie monk i tak :
Tortoise: slabe ale daje 90 exp dobre i nawet nawet lot dobry. Sporo siana
Toad: najwiekszy tam badziew ale jak necro bije tego zo jest blirzej wic trzeba spylić za monka
Frogi dzikie: zaby slabe 60 hp ale sianko sie z nich wyciąga nawet 10 gp a taki slaby :P
Gren frog: cos jak butterfly nic tylko sobie chodzi
Novice of the cult: nie chodzic, chyba że idziecie po pirate voodo doll bilem pojedyńczy resp ale 2 vity poszly slaby arm knightci mogą walnąc szybko go i nie stracić uh :P
Syrenka Merina: To nie potwór tylko NPC ale ladna :D
Abixuu Rulez
-
Quara Predator - wali po 200 ++ Combo 500 okolo
Massive water elemental - Wali po 300 + na odleglosc + water explosion i lapa Combo 700++
-
Ja biłem Thornback Tortoise on ma 300hp i wali chyba do 50+ a z combo do niecalych 100 i leci z niego war hammerale malo kasy a szkoda polecam knightom 40+ niezly exp
-
Quara Predator Scout-Słaba bestia ale mnie 41 MS walil po 50-70
Quara nie pamietam jak ale scout - scout to te słabsze a walil mnei racze jskromnie 100+