Raczej nic z tego nie będzie bo:
Tioglikozydy zawarte są nie tylko w soi, ale także w:grochu, fasoli ,ciecierzycy,soczewicy, bobie - w tzw. roślinach motylkowych powodują zburzenia pracy tarczycy.
Rośliny krzyżowe - hamują także czynność tarczycy: gorczyca, chrzan, rzepak, kalafior, rzeżucha, brokuły, kalarepa, kapusty: biała, włoska, pekińska, czerwona, jarmuż, rzodkiewka.
W roślinach strączkowych obecne są hemaglutyniny, które zaburzają wchłanianie jodu z pożywienia, dlatego osoby z niedoczynnością tarczycy powinny ich unikać.
Jeżeli byłbym na takiej diecie to wróciłyby objawy, gdyż te rośliny znacznie hamują wchłanianie leku...
Coż, za ironia losu, boki zrywac.
kurwa, nic nie mogę jesc
down#
właśnie widzę, jaki cyrk się zrobił :D