ja mąki jeśli chodzi o jej właściwości zagęszczające to chyba używam jedynie do przygotowania sosu beszamelowego i zasmażek
Wersja do druku
ja mąki jeśli chodzi o jej właściwości zagęszczające to chyba używam jedynie do przygotowania sosu beszamelowego i zasmażek
This
@top
Kotlety mielone z papryka świeża szczypiorkiem i cebula. Doprawione mocno na styl turecki. Po raz kolejny zrobiłem tez zupe tajską Załącznik 302604
Załącznik 302605
jakieś info o tej zupie tajskiej? może link do przepisu bo wygląda nieźle poza tym azjatyckie zupy zawsze na propsie, nie to co polskie =/
a ja dalej wpierdzielam sucho kure, ryż i brokuł z plastikowego pudła :/ umrzyjcie
Sos czosnkowy, ser, szpinak, kurczak, papryka, oliwki
Słaba jakość nie wiem czemu:|
https://i.imgur.com/rHd5ajz.jpg
Dwie pizze + studencki niskobudżetowy, pyszny bonusik :D
Trochę chujowa ta pizza.
http://img22.imageshack.us/img22/7715/kc4d.jpg
Szpinak z makaronem w sosie serowo-pieczarkowym bodajże.
Załącznik 302649
Może nie wygląda rewelacyjnie ale w smaku poezja. Makaron+ cukinia i kurczak w śmietanie
Jakby ktoś chciał przepis to:
Cukinie na patelenie pokrojona w cienkie plasterki z dodatkiem soli i pieprzu(ja dałem ziołowy) smażymy aż puści wode, potem wrzucamy kurczaka z przyprawami ja dałem świeży czosnek i curry, czekamy aż kurczak puści wode i trochę to wszystko odparuje, następnie dodajemy śmietanie(ja dałem 18%) i czekamy aż trochę zgęstnieje i na koniec wrzucamy makaron :) enjoy
te jedzenie studenckie to jest lepsze niz normalne bo tanio i mega smacznie
Masz rację, trochę chujowa XD
Racja, jadąc 'na biedaka':
0,5kg mięsa - 5zł
2x Sos Bolognese z papierka 4zł
Cebula - 40gr?
Olej - Myślę, że każdy ma choć troszkę :D
Makaron 500g - 1,25zł-3zł (zależnie od firmy)
Ser żółty 100g - 2zł
Ketchup - To chyba też każdy ma... a jeśli nie, to je bez keczupu :<
Jadąc po taniości mamy 4-osobowy obiad za jedyne: 12,65zł
Cebulę kroisz w kostkę, i wrzucasz na patelnię, później wrzucasz mięso mielone i je dusisz, międzyczasie gotujesz makaron.
Jak już mięso się podsmaży elegancko, to dodajesz tam 2 torebeczki sosu bolognese w proszku i jakieś 500ml wody (ja daję troszkę mniej), później na wolnym ogniu zostawiasz, mieszasz i czekasz jak troszkę odparuje ta woda i sos skomponuje się z mięsem!
Po wszystkim wrzucasz makaron do naczynia żaroodpornego, zalewasz to sosem z mięskiem, mieszasz (możesz robić warstwami), a na wierzch sypiesz starty, albo pokrojony na małe kaawałki ser. Wrzucasz do piekarnika do temperatury ok. 200stopni i czekasz, jak Ci się z wierzchu serek przypiecze... i gotowe! :D
Możesz z wierzchu to polać ketchupem leciutko, zrobić jakiś wzorek. Wtedy elegancko to wygląda (;
Corner of asia w warszawie. polecam lokal. super pad thai
Załącznik 302653
https://i.imgur.com/qaHOmpn.jpg
Tyle się naoglądałem i naczytałem o tym makaronie z kurczakiem i szpinakiem że musiałem spróbować to zrobić, ostatnią przygodę ze szpinakiem miałem za czasów Popeye w telewizji, i dobrych wspomnień nie mam, no ale wyszło mi jako tako dobrze jak na pierwszy raz :D Żaden ze mnie kucharz i perfekcjonista, więc żadnych udziwnień nie ma, najebane wszystkiego na talerz i wcinamy :D