może raclette?
Wersja do druku
może raclette?
dajcie jakis dobry przepis na przygotowanie miesa do hamburgerow
mielona wołowina, dużo > podsmażasz na patelni na cebulce, dodajesz w między czasie keczup/ pomidory z puszki, musztardę, trochę brązowego cukru, sól, pieprz,ostra papryka jak lubisz i ew. ocet winny> smażysz a potem jeszcze trochę smażysz > masz całą patelnię mięcha > pakujesz to do bułek hamburgerowych > dodajesz sos majonezowy > jesz
Polecam ten przepis.
Z tym że ja nie wrzucam później mięsa do piekarnika, tylko smażę do końca na patelni.
kupiłem sobie wczoraj 2 cheesburgery z maca i zapomniałem ich zjeść :O rano wstaje myśle podgrzeje je! Wsadziłem do opiekacza ( japierdole 1000 razy lepsze niz zwykly cheesburger :O) polecam moc!
ja bym chyba już nie próbował reanimować takiego czisa ;d
Przecież to i po roku możesz zjeść ;d
Mama pyta o przepis na roladki schabowe i królika!
Je ktoś z was jarmuż? Macie przepis na jakąś sałatkę/potrawę?
Jadłem kiedyś u Chińczyka w Niemczech makaron ala spaghetti(długi), z jakimiś dodatkami (marchewka itp, ale było ich raczej mało). Do tego był sos, tylko nie mam pojęcia jaki, coś jakby sos sojowy połączony z bulionem rosołowym, bardzo ciepły, ale znakomity w smaku, lekko ostry, trudno mi teraz go opisać. Lecz niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiego przepisu, ani chociażby obrazków tego jedzenia. Jadł ktokolwiek z was coś takiego? Dodam że nie było to główne danie, tylko dodatek do kaczki pieczonej.
Panowie, jakiś sprawdzony przepis na tortille macie? chodzi mi tu o samodzielne zrobienie placków i surówki wraz z sosami, mięsno to wiadomo jak zrobić :)
zaznaczam że mogłaby być na bardzo ostro..
ja placki kupuje bo za dużo jebania, ale do srodka daje chili con carne, guacamole i smietane
wypierdala z butow
A ja właśnie robiłem niedawno sam i były dużo lepsze niż kupowane i robiło się łatwo.
Już nie pamiętam przepisu, ale było coś takiego:
2 szklanki mąki pszennej
160ml gorącej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli
Mieszasz wszystko i powinno Ci wyjść ciasto, mąki daj tak, żeby było suche, ale nie do końca, trochę tłuste. Dzielisz później na części i kążdą część rozwałkowujesz (ja robiłem rękoma).
https://www.google.pl/search?q=ser+d...AUoAQ&dpr=1.25
da rade to do naleśników wrzucić i będą ok? czy to raczej tylko do serników i trzeba upiec?
ja naleśniki przeważnie z tym jem
tylko doslodzic trzeba