View Full Version : Blesy - B³ogos³awieñstwa
aragorn0123
30-10-2004, 10:24
1. "spiritual shielding" (thais)
http://myweb.cebridge.net/tlttemp/images/WhiteFlowerTemple.jpg
to jest w miejscu oznaczonym takim malym czerwonym kolkiem :) ... na pierwszym pietrze jest NPC (zapomnialem jak sie nazywa)... swiatynia ta nazywa sie chyba 'white flower temple' czy cus ;p
2. "spark of the phoenix" (kazz)
http://myweb.cebridge.net/tlttemp/images/Pydar.jpg
w zoltym kolku za fire fieldami jest krasnal Pydar... jest to 4 pietro pod ziemia... u niego kupisz tylko czesc blogoslawienstwa... druga czesc otrzymasz u Kawill'a, ktory jest pietro nizej od tego poprzedniego (zolta kropka):
http://myweb.cebridge.net/tlttemp/images/Kawill.jpg
3. "the embrace of tibia" (carlin)
http://myweb.cebridge.net/tlttemp/images/CarlinDruid.jpg
w miejscu oznaczonym zoltym kolkiem na wzgorzu jest druid sprzedajacy bllesinga...
4. "the fire of the suns" (ab)
http://myweb.cebridge.net/tlttemp/images/SunTower.jpg
w miejscu oznaczonym czerwonym kolkiem jest wieza, a na jej piatym pietrze stoi NPC (tez zapomnialem jak sie nazywa ;p)
5. "the wisdom of solitude" (eremo)
NPC Eremo (tak samo nazywa sie jak wyspa) sprzedaje bllesingi dla paccow... musisz najpierw udac sie na Cormaye, a z tamtejszego statku na Eremo...
Czyli w sumie mogê kupiæ 5 blesów?
Neb_oNe_
30-10-2004, 11:20
co te bollesy daja ?
aragorn0123
30-10-2004, 11:26
w sumie piec...
co daja? kazde blogoslawienstwo zmniejsza utrate expa po smierci o 1%... zalozmy ze wykupiles je wszystkie, wiec tracisz tylko 5% (bez blogoslawienstw tracilbys 10%)... po smierci blogoslawienstwa znikaja - musisz je kupic jeszcze raz... jesli masz jeszcze promocje odejmij sobie kolejne 3% - w ten sposob tracisz tylko 2% expa...
Neb_oNe_
30-10-2004, 23:05
To ile Jedno blogo. kosztuje.. ?
Bo jak to jest dosc drogi to chyba nie oplacalne :roll:
Czy trzeba miec pacca zeby kupic blogo???
aragorn0123
31-10-2004, 08:53
@Neb
10k kazde...
@Daniow
cztery sa dla facc, a jedno dla pacc (to na Eremo)...
Legolas Elfen Archer
31-10-2004, 14:42
10 k - ale ¼dzierstwo - ale na wy¿szych lv sie opyla, zêby malo expa traciæ.
troche przesada 50k ale taki kolo na 100lvl+ to napewno kupi bo jak padnie straci tyle co np. ja zrobie w pul roku ;p
imported_Zakah
02-11-2004, 20:53
Moim skromnym zdaniem taki bless jest potrzebny dla 70lvl+...
lol?
Blesy op³acaj± siê ju¿ na 50lv, przy skilach 80/80 i 6mglv. Bo jak pade, to duu¿o strace, a tak, tylko 2% xD
aragorn0123
02-11-2004, 21:04
lol?
Blesy op³acaj± siê ju¿ na 50lv, przy skilach 80/80 i 6mglv. Bo jak pade, to duu¿o strace, a tak, tylko 2% xD
2% jesli masz jeszcze promocje ;p...
Aolierre
12-11-2004, 13:35
jest to bardzo oplacalne jezeli masz redskulla i jestes high levelem w prawdziwym tego slowa znaczeniu (75+ jak dla mnie)
Artur-Knight
13-11-2004, 14:38
hmm promocja dla pacców kosztuje 20k i mozna jom kupic a carlin lub thais
i wtedy sie traci o 3%mniej expa ale o tym ermero nie slyszalem czy to jest to samo co w carlin i thais?
aragorn0123
13-11-2004, 14:42
hmm promocja dla pacców kosztuje 20k i mozna jom kupic a carlin lub thais
i wtedy sie traci o 3%mniej expa ale o tym ermero nie slyszalem czy to jest to samo co w carlin i thais?
promocja to nie jest to samo co blogoslawienstwo...
Artur-Knight
16-11-2004, 19:04
A jak pacc mi sie skonczy to ten bless z ermero zostaje??
aragorn0123
16-11-2004, 19:08
A jak pacc mi sie skonczy to ten bless z ermero zostaje??
bodajze tak...
A moze ktos jeszcze powiedziec co daje jaki z blessow?
Bo chyba kazdy jest odpowiedzialny za jedno co ?
aragorn0123
23-11-2004, 19:45
A moze ktos jeszcze powiedziec co daje jaki z blessow?
Bo chyba kazdy jest odpowiedzialny za jedno co ?
wszystkie daja to samo czyli -1% expa po smierci...
Blesy nigdy o tym nie slyszalem ale z waszycho powiesci kupuje to odrazu:p
aragorn0123
09-12-2004, 17:32
Blessy daje 10% mniej straconego expa.skili .....
wyjdz, odejdz, zostaw...
Blessy daje 10% mniej straconego expa.skili .....
Wyjd¼. Jak nie wiesz, to siê nie udzielaj.
Westinek
14-12-2004, 21:44
Ale on mia³ racjê... 10% z 10% do w³a¶nie 1%. Jak nie umiecie liczyæ to siê nie udzielajcie! : :grin:
Ale on mia³ racjê... 10% z 10% do w³a¶nie 1%. Jak nie umiecie liczyæ to siê nie udzielajcie! : :grin:
Lol!! Buhahaha....
Wyjd¼ i siê nie udzielaj!!
1 bles zmniejsza o 1% strate Expa, max 5 blesów = 5 % + promocja 3% = 8% a podczas ¶mierci traci siê 10% ze 100, wiêc 10%-8% =2%
Nawet siê op³aca ale gdyby jeszcze zmniejszyli do np. 5k to by³by luksus :)
Wole kupiæ aola i nic nie trace :)
Popieram !!! :-D AoL RULEZ !!! :D
Zmienisz zdanie maj±c 70lv i skille po 90/90 ;] Bêdziesz wola³ lataæ w k-secie i mieæ blesy, ni¿ w golden secie i mieæ aola :D
Mr Zbigniew
17-01-2005, 19:56
Up@
Dlaczego?
-> Mr Zbigniew
Byæ mo¿e dlatego, ¿e Zeus my¶li o Amulet of Loss, a jego przedmówcy mieli na my¶li Amulet of Live.
Olo moze bys przeczytal'a caly temat? a nie tylko skrawek -.-
@blessy sie oplacaja dla high lvlowców którzy wol± mniej traciæ ( co mysliscie ze taka buuble by odrabiala 10 % swojego lvlu ? ) omfg, czyli by musiala nabic na oko od 1 do 50 lvli ( chyba :D ) zeby wrocic na poprzedni lvl
ale co by siê bardziej oplaca³o 5 blog... czy 1 amulet of life ??? to i to po 50k ?? czemu CIPY musz± nam ¿ycie utrudniaæ ??
Nostradamus
24-01-2005, 10:00
UP@
Oczywi¶cie ¿e bardziej by sie op³aca³ amulet of life ni¿ blessy, o ile by jeszcze istnia³...
Cip'owie lubia uprzykrzac zycie 8)
cipy to debile my¶l± ¿e co¶ dodajom pozmieniaj± utrudni± i wiencej ludzi bedzie w to graæ a tak nie jest ja mam kare i graæ do soboty nie moge blech:(
enchanting lady
24-02-2005, 23:38
up
oki
a teraz jeszcze raz i po polsku proszê? :shock:
I jaki ma zwi±zek Twoja kara z blessami? :roll:
Ju¿ nie wymagam takich skomplikowanych operacji jak kropka na koñcu zdania.... ale czy Ty po dniu przerwy jeste¶ w stanie powiedzieæ "o czym" by³ Twój post? :roll:
TAK. WIEM. CZEPIAM SIÊ.
Jestem kobiet± i mam pe³ne prawo do takich zagrañ 8)
Usz.... usz... ju¿ siê nie odzywam.... ale jak dalej bêdziecie w ten sposób pisaæ to alfabet zostanie wyparty przez piktogramy :shock:
Ehh dla tych co sie ywpowiadali wczesniej
AOL nie zmniejsza starty expa ani skilli.. Aol chroni tylko przed utrata itemow oraz bpka
a kazdy bless zmniejsza utrate wszystkiego z okna skills poza capem hp i mana oczywiscie o 1%
Blessy sux, nie mogli by przywróciæ AoLife po cenie 100k ? AoLoss dalej by byl po 50k no i podarowali by ten 1%...
Fajny ziom
28-03-2005, 13:32
ja kupilem te 4 blessy dla facc i mialem 78 lvl padlem przez demona i nic mi nie spadlo :] jednak wydanie tego 40k sie troche oplaca :P
Blesy bardzo oplacalna zecz dla knighta od 50 lvl dla pall tak gdzies juz od 40 dla druta i sorcera dopiero tak gdzies 50+
B³ogos³awieñstwa najlepsza sprawa :D kto ma pacc niech odrazu leci je wykupiæ 8)
B³ogos³awieñstwa najlepsza sprawa :D kto ma pacc niech odrazu leci je wykupiæ 8)
£adnie tak posty nabijaæ?
Oba do kasacji :P i mój i pana powy¿ej >.<
ja kupilem te 4 blessy dla facc i mialem 78 lvl padlem przez demona i nic mi nie spadlo :] jednak wydanie tego 40k sie troche oplaca :P
A kiedy siê obudzi³e¶?
Red Bull
04-04-2005, 21:56
Blessy sux, nie mogli by przywróciæ AoLife po cenie 100k ? AoLoss dalej by byl po 50k no i podarowali by ten 1%...
Ty i twoje posty sux... Gra Z AoLife nie mia³a by sensu, kto¶ kto mia³by w huj kasy nie traci³ by nic. Ekhm 400 crystal coins w domku?? Pyk go¶æ sie wozi z tym pada i nic nie traæi tylko ro¶nie w si³e :S A blesy wymiataj± i ka¿dy to wie. Szkoda tylko a mo¿e to i dobrze ¿e po ¶mierci tracisz blessy ;(
moim zdaniem dobrze ze blessy istnieja i rozplywaja sie po dedzie........ padam baaaardzo czesto (radiowka) ale gdyby nie blesy to juz bym sie pozegnal z tibia :P chociasz wiem ze to mala strata. Niegralem na starym atmym amulecie ale fajnie by bylo miec takie cos ^^ ale to byl by za duzy luksus dla high lv.
Pewnie czê¶æ z was o tym wie, ale na pewno nie wszyscy: normalnie blessy kosztuj± 10k za sztukê. Jednka¿e koszt The Spark Of The Phoenix (bless, który siê kupuje w kazo) mo¿na zmniejszyæ do 9k. Wystarczy mieæ ze sob± Phoenix Egg. Tutaj taki ma³y dowód (nie chce mi siê SSA wstawiaæ):
16:45 Pydar: Since the phoenix smiles upon you, you might receive this blessing for 9.000 gold while you have a phoenix egg with you. So are you ready? <- tutaj mia³em ze sob± phoenix egg
16:46 Pydar: Since the phoenix smiles upon you, could have received this blessing cheaper if you had a phoenix egg with you. But because you don't have it with you, its still 10.000 gold. Is that ok? <- tutaj jajca nie mia³em.
A te blesy to musze kupowac 5 we wszystkich miejscach, czy np. moge kupic 4 dla facc) kolo carlin, czyli w jednym miejscu ??
Lord_Nerevar
16-04-2005, 22:34
we wszystkich, nie mo¿na kupiæ 4 lub 5 u jednego go¶cia.
Mam 2 pytania:D
Czy op³aca siê wykupiæ blesy na 35lev?
I Czy je¶li zgine musze jeszcze raz wykupiæ bleesy?
Sheverish
18-04-2005, 14:55
Mam 2 pytania:D
Czy op³aca siê wykupiæ blesy na 35lev?
I Czy je¶li zgine musze jeszcze raz wykupiæ bleesy?
1)Je¶li masz duzo kasy to mozesz kupic ale nie wiem czy jest ci to bardzo potrzebne do ¿ycia.
2)Czytaj dok³adnie tematy,tak,blesy po smierci znikaja
we wszystkich, nie mo¿na kupiæ 4 lub 5 u jednego go¶cia.
a gówno prawda ¿e 5 u tego jednego go¶cia co siê zwie Ermo. U Ermo mo¿na kupiæ tylko jednego blessa (mo¿e kupiæ tylko pacc) a reszta jest dla ka¿dego dostêpna i u jednej osoby nie mo¿na kupiæ paru blessów (chyba ¿e stracisz je to wtedy kupujesz ten sam).
To by by³o tyle.
wszytkie blessy kosztuj± 50k -.-
co z tego wychodzi ze 1 kosztuje 10k :/
Chomiczek
22-04-2005, 22:17
Powiedzmy,ze chce kupic blesa. Co powinienem powiedziec bo juz probowalem i nic :544:
hi
blessing
podaæ nazwê blessa, który w danym miejscu mo¿na nabyæ
yes
bye.
http://home.classicnet.net/tibianlibrary/tibiafacts.html#Blessings
tu masz all ... zycze milego kupowania blogoslawienstw :-)
Chomiczek
25-04-2005, 07:50
http://home.classicnet.net/tibianlibrary/tibiafacts.html#Blessings
tu masz all ... zycze milego kupowania blogoslawienstw :-)
Czy to aby nie keylogger?? Juz raz mnie hakneli, wiec prosze o odpowiedz :D
nie to nie keylogger -.-
to jest zajebista stronka o tibii, goraco ja polecam, napewno nie tylko ja na niej bylem wiec poczekaj az inni potwierdza moje zdanie :-) (jak mi nie ufasz ;-) )
Zamiast 10% expa tracisz 3%. Tema do zamkniêcia.
@up
1. Nic nowego do tematu nie wnios³e¶...
2. Modkowie raczej tego tematu nie zamkn± bo blesy to wa¿na i przydatna rzecz...
3. -.-"
Blant Maniac
09-05-2005, 19:46
Jak jest ze skillami? wiem ze trzeba bylo se przeczytac ale w tym temacie niektorzy pisza takie bzdury dlatego wolalbym kogos wiarygodnego...
Shyym-ski
09-05-2005, 20:05
No wiesz nawet bardzo siê op³aca... straciæ na 100 lvlu 50 K na blessy (przy wykupionej promocji :)) jest lepiej ni¿ 1,25 KK mieæ w plecy bo blessów nie by³o... ale np. 8 lvl nie wyda 40 K ¿eby oszczêdziæ 160 expa...:DD
A co do skilli i szansy na stratê - zmniejsza siê tak samo tzn 5 blessów + promo - 2% na zgubienie itemu (0 przy AOLU, 100 przy red skullu :D), 2% expa i 2 % skilla idzie w plecy... (czyli za ka¿dego blessa wszystko o 1 % mniejsze a za promo 3%)
Mati oryginal
10-05-2005, 15:46
NA niskim levelu sie calkiem nie opyla. Dopiero jakos na 50lvl. Chyba ze sorc albo drut.
patrykol
20-05-2005, 17:11
NA niskim levelu sie calkiem nie opyla. Dopiero jakos na 50lvl. Chyba ze sorc albo drut.
Jakby ludzie tego nie wiedzieli.
A co do Amulet Of Life to lepiej ze zamienili go na blessy. Dla sorca/druta/palla taki amulet to spoko sprawa, ale dla knighta nie. Knight ktory nie ma red skulla musi miec aol zeby nie straci rzeczy. A co do tematu czy lepiej miec blessy czy aol. Hmmmm z mojego doswiadczenia grajac 72 knightem ze skillami 86/84 wole miec blessy i zalozyc slaby eq. Niestety raz zdazylo mi sie pasc bez blessow. Lvl zawsze mozna odrobic i przy tym kase, ale przy wysokich skillach traci sie mnostwo % skilli.
Dziombek
31-05-2005, 17:39
hyhhyhyhyhy... 10 k to malo
(na mojego brata)
04-06-2005, 22:55
skile sa najwazniejsze. jesli ktos ma maly level (np 20), a skille dosyc duze jak na ten level (np 80/80) to oplaca sie kupic te blessy. Zgadzi sie ktos ze mna?
Szwadron
20-06-2005, 15:36
Czas to pieni±dz :)
nie no kurcze zakrecilem sie jak przeczytalem ten topic calutki bo kiedys uslyszalem ze blessy dzialaja inaczej...
wiec prosze o JEDNA odpowiedz tak albo wytlumaczenie gdzie sie myle :)
wiec jak przejde sie po tych 5ciu kolesiach i wykupie u kazdego za 10k blessa i posiadajac promocje, to jak zgine to strace tylko 2% KAZDEGO skilla oraz 2% expa ktore aktualnie mam?
virus_black
21-06-2005, 09:57
@up
Tak stracisz tylko 2% i o ile mi wiadomo to trzeba miec pacca zeby kupowac blessy.
Spoko to jest. Tylko ile to kosztuje ?
virus_black
21-06-2005, 11:56
@up
Kosztuje sporo bo kazde blogoslawienstwo to 10k czyli razem za wszystkie 50k. Po smierci tracisz blogoslawienstwa i musisz je wykupic na nowo.
zbieram sie do zakupu tych blessow i chcialem poszukac NPCow wg opisu z drugiego postu, tylko bez tych obrazkow jest to bardzo trudne.. czy ktos ma gdzies te obrazki/mapy i moglby zamiescic, ewewntualnie podeslac na mejla?
zgadzam sie z chomiczkiem
Szymucha
05-07-2005, 19:52
szkoda ze sa te blogoslawienstwa tak drogie bo ja mam tylko 600 gp ach...
emil3232
06-07-2005, 20:00
@up jak masz 15 lvl belssy ci sie nie oplacajaxD
a ile kosztuje ammy of life czy lost nie pamietam chyba 10k nie? czyli tyle samo co bless ;p
jest 5 blessow:
1. thais
2. kazz
3. carlin
4. ab
5. edron jezeli (masz paca)
w sumie mozesz kupic 5 blessow, za 50k chyba ze masz feniks eggs to za bles w kazz zaplacisz tylko 9k.
@aragorn01234
gdy wchodzilem w ten temat chcialem napisac to samo, wyprzedzilas/wyprzedziles mnie :p
@up
Piaty bless mozna kupic nie na Edron lecz na wyspie Eremo u npc o takiej samej nazwie jak wyspa :643:
co te bollesy daja ?
1 "bolles" daj o 1% wniej straty lvl i skilli przy dedzie jak masz ich 5 to 5%mniej tracisz
a ile kosztuje ammy of life czy lost nie pamietam chyba 10k nie? czyli tyle samo co bless ;p
Amulet of Loss kosztuje 50k i mozna go kupic na wyspie Eremo o NPC Eremo czyli tylko gracze z PACCem moga go kupic.
ta ale jezeli masz pacca to nie warto blessow kupowac nie?
mi jeszcze zostaly 2 do kupienia ale 10k za jednego niezle zarabia NPC :643:
Liberian geamer
25-07-2005, 15:27
bo nie wiem... i co one daja... na serio nie wiem ...
Helljockey
25-07-2005, 15:48
bo nie wiem... i co one daja... na serio nie wiem ...
przeczytaj troszke wyzej, kolega opisal co one daja!, 1 bless zmniejsza straty exp i skilli przy smierci czyli jezeli masz pacc i wykupisz wszystkie blessy to przy smierci bedziesz tracilk tylko 2% anie 7% jak bylo przed zakupem bllesow, jezeli nie masz pacca to mozesz kupic tylko 4 blessy wiec bedziesz tracil 6% a nie 10% jak wczesniej, i na przyszlosc czytaj wszystkie posty zanim zadasz pytanie :P
Ja Proponuje Blessy Kupowaæ Od 50lv+ :-dd
Sam Mam 57 i Skille 82/82 I Mam Blessy.
Tylko Nie Mam 5 Bo Pacc Dopiero Za Kilka Dni :644:
Moze i zdzierstwo:/ ale Mniej exp Tracisz Wiec 10k to niezbyt wygowowana cena za blesy ;p
A czy moglibyscie umiesci screany gdzie znaduj± sie ci NPC
M@STER OF GOD
05-09-2005, 12:20
Czy trzeba miec pacca zeby kupic blogo???
³a¶nie trzeba mieæ paca ¿eby kupiæ b³ogo ???i ile kosztuje takie bogo ??
Hero Avatar
05-09-2005, 12:42
@master of god
czytaj temat od pocz±tku a uj¿ysz odpowied¼ na twe pytanie -.- wszystko dotycz±ce blessów zosta³o ju¿ wyja¶nione !
topic do zamkniêcia :P
Mo¿e kto¶ w³o¿yæ dok³adne screeny, gdzie kupiæ b³ogos³awieñstwa? Bo te, które poda³ Aragorn0123 ju¿ siê nie wy¶wietlaj±.
Btw. aby kupiæ bless'a, trzeba napisaæ:
- Hi
- White flower temple [nazwa miejsca, w którym chcesz kupiæ b³ogos³awieñstwo]
- Yes
Trzeba to zrobiæ tak, je¿eli siê nie mylê?
Mo¿e kto¶ w³o¿yæ dok³adne screeny, gdzie kupiæ b³ogos³awieñstwa? Bo te, które poda³ Aragorn0123 ju¿ siê nie wy¶wietlaj±.
Btw. aby kupiæ bless'a, trzeba napisaæ:
- Hi
- White flower temple [nazwa miejsca, w którym chcesz kupiæ b³ogos³awieñstwo]
- Yes
Trzeba to zrobiæ tak, je¿eli siê nie mylê?
Idziesz, piszesz:
-Hi
-Bless
NPC podaje Ci jakie s± blessy, i 1 z nich mo¿na kupic u niego, wiec jak nie wiesz jaki u kogo, to mówisz wszystkie, a¿ zareaguje ;)
No, no troszke tych NPCow jest. Wiem, ze jeden jest nad Carlin, niedaleko wiezy Waspow :-p
czytalem ,czytalem,czytalem ten temat doszedlem do 8 strony i mi sie odechcialo tego czytac ktos pisal do kogos ze bedziesz wolal na 70 lvl chodzic z k setem i blesami niz goldem i aolem -.-
wiec jak to jest jak sie ma blesy to niedziala aol? bo niekminie tego
ehhh... wiem ze tibia.pl to wrog tibi.org no ale blessy sa zej****** opisane:) podaje link i mam nadzieje ze nikt z Adminkow sie nie wqrzy:P
http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=399399
1. "spiritual shielding" (thais)
http://home.classicnet.net/tibianlibrary/images/WhiteFlowerTemple.JPG
to jest w miejscu oznaczonym takim malym czerwonym kolkiem :) ... na pierwszym pietrze jest NPC (zapomnialem jak sie nazywa)... swiatynia ta nazywa sie chyba 'white flower temple' czy cus ;p
2. "spark of the phoenix" (kazz)
http://home.classicnet.net/tibianlibrary/images/Pydar.JPG
w zoltym kolku za fire fieldami jest krasnal Pydar... jest to 4 pietro pod ziemia... u niego kupisz tylko czesc blogoslawienstwa... druga czesc otrzymasz u Kawill'a, ktory jest pietro nizej od tego poprzedniego (zolta kropka):
http://home.classicnet.net/tibianlibrary/images/Kawill.JPG
3. "the embrace of tibia" (carlin)
http://home.classicnet.net/tibianlibrary/images/CarlinDruid.JPG
w miejscu oznaczonym zoltym kolkiem na wzgorzu jest druid sprzedajacy bllesinga...
http://home.classicnet.net/tibianlibrary/images/SunTower.JPG
w miejscu oznaczonym czerwonym kolkiem jest wieza, a na jej piatym pietrze stoi NPC (tez zapomnialem jak sie nazywa ;p)
5. "the wisdom of solitude" (eremo)
NPC Eremo (tak samo nazywa sie jak wyspa) sprzedaje bllesingi dla paccow... musisz najpierw udac sie na Cormaye, a z tamtejszego statku na Eremo...
poprosze o male sprostowanie co do bllesa w kazo najpierw sie idzie do geo a puzniej do NPC za fieldami (sam sie motalem z tym poniewaz w odwrotnej kolejnosci i tak trzeba wrocic do pydara a co za tym idzie spracic wiecej runow)
blessy sa potrzebne h lvl i tym co maja dobrae skile a takim 40 lvl nie
hehe mam 26 lvl i ani jednego deda wiec poco mi te blogoslawienstwa
Mr Cherry
05-01-2006, 17:08
dzisiaj nadszed³ ten dzieñ...
po d³ugim trenieniu...
potrzebujê b³ogos³awieñstw
fajny temacik...
napewno siê przyda
Thx :)
Juz sawno wiedzilem o blesach ale tylko wiedzilem ze mozna kupic kolo carlin i ab a o pozostalych sie dowiedzilem teraz :P
omg ludzie, uczyl was ktos kiedys czytac ze zrozumieniem ? :confused:
Muczahedin
20-01-2006, 11:32
Cisoft wprowadzi³ "BLESSY" w zamian za "Amulet of Life"
50K - taka by³a cena amuletu, a teraz wszystkich Blessów :)
jednak amulet by³ lepszy bo znim nie traciles niczego.. skilli (0% straty) i eq...
teraz trzeba miec AOLa od eq ;p
wydaje mi sie ze odpowiedzni lvl do blessów to ~50...
Mozna go kupic wczesniej ale... jedynie gdy masz juz zadowalaj±ce eq i niepotrzebujesz kasy :D
poza tym mysle ze powinno sie go kupic jedynie gdy ma siê pacca i promocjê zeby dawalo lepszy efekt ;)
A dla mnie jakis glupi ten temat trzeba btlo uzyc zlotej opcji "Szukaj" ;) ;) .
-------------------------
Nick:Selaformato Vis Motao
Server:Refugia
Lvl:4 (wciaz rosnie) :cool: :)
Skille: nie pamietam :( :(
Powiem ze nie bede sie przylaczac do tekstow oplaca sie czy nie powiem tylko ze swietny poradnik i dobrze by bylo gdybys napisal co pisac do NPC bo niektorzy moga nie wiedziec
-Crusher-
22-03-2006, 16:19
Nie no, zawalisty poradnik identyczny jak na www.tibia.pl wiêc czy nie ³atwiej by³oby podaæ linka??
voldusmern
24-03-2006, 15:57
Poda mi kto¶ co trzeba napisaæ aby kupic blessy ??
Nie no, zawalisty poradnik identyczny jak na www.tibia.pl wiêc czy nie ³atwiej by³oby podaæ linka??
Gratulujê geniuszu, te poradniki maj± ze sob± tylko tematykê wspóln±.A poza tym ten poradnik zosta³ napisany pó³ roku wcze¶niej ni¿ ten na tibia.pl...
Blesy sie oplacaja jusz na 40 lvl + skile 80/80 m lvl 6, ja tera mam 40 lvl skile 79/79 ale biegam bez bless bo niemam kasy :PP
ej, a od kiedy sa te blessy, bo ja pierwszy raz o nich slusze
mam takie male pytanko
czy jak kupie blessy bez pacc i jakis czas pozniej kupie pacc [ew. na odwrót czyli jak mam pacc i sie skonczy] to czy te blessy dalej działają?
Dzieki mi tez bardzo sie przyda³o.Dobra praca jzu teraz wiem gdzie mozna kupic.A jak by jeszcze ktos napisal co trzeba gadac to juz miodzio :D
edziu123
17-04-2006, 09:13
@Neb
10k kazde...
@Daniow
cztery sa dla facc, a jedno dla pacc (to na Eremo)...
Mhm...
Jak masz zrobionego paradoxa to kazdy bless po 9 k (1 k taniej)
edziu123
17-04-2006, 09:14
mam takie male pytanko
czy jak kupie blessy bez pacc i jakis czas pozniej kupie pacc [ew. na odwrót czyli jak mam pacc i sie skonczy] to czy te blessy dalej dzia³aj±?
Beda dzialaly tylko te blessy na facc....
a ja odpowiem na wsztstkie pytania blessy daja to ¿e jak zginiesz tracisz mniej expa itp blessy kosztuj± 50k razem wszystkie :)
Bless to blogoslawienistwo dzieki ktoremu tracisz 1% exp itp.. jeden bless kosztuje 10k. Blessow dla facca sa 4 a dla pacca 5 . Jesli mam pacca i blessy to jak pacc sie koniczy blessy zostaja. Lacznie mozna stracic 5% expa z blessami a jesli mamy promocje zieki ktorej tracimy o 3% mniej to lacznie zamiast 10% (tyle tracimy gdy nie mamy ni blesow ani promocji) tracimy 2%. I to wszystko i nie zadawajcie glupich pytani jak widze po waszych postach wsystarczy raz dobrze przeczytac (czytanie ze zrozumieniem tak trula mi nauczycielka od polaka w 6 klasie).
Zenek-good
22-04-2006, 17:57
Mhm...
O jaki "paradox" tobie chodzi? bo niewiem
i jeszcze jedno.
teraz traci sie mniej przy dedzie wiêc chyba nie jest teraz 10%?
Jak teraz to jest naprawde?
Medyk II
22-04-2006, 18:06
@aragorn0123
Dzieki Ci bardzo :)
Chyba dam Ci repucika :)
mam takie male pytanko
czy jak kupie blessy bez pacc i jakis czas pozniej kupie pacc [ew. na odwrót czyli jak mam pacc i sie skonczy] to czy te blessy dalej dzia³aj±?
Tak dzialaja
najlepiej belsy wykupic gdzies 80lvl bo wczesniej to sie nie oplaca ;)
Wiec ja ci powiem... Blesy mozna kupic max 5 ale nie trzeba miec pacca bo ja to uzywam i nawet fajne ale troszke drogie jak na 30lvl-
KonioMaster
18-05-2006, 00:01
Ej a jak ginê to tracê blessy czy s± one za sta³e ?
wilk pogromca
18-05-2006, 16:37
siemka mam pyt niemowcie ze jestem noobem bo niejestem ale to noobowskie pytanko bo nigdy sie tym nie interesowalem trzeba miec pacc zeby miec bless? i co on dokladnie dodaje??
waszczek
18-05-2006, 23:55
Faje to tylko szkoda że takie drogie
@up
Nie nabijaj postów w ka¿dym temacie ^^ ...
@topic
0.o ju¿ nie jest przyklejony temat ? ;D
stary ten temat jest :p ale tak swoj± drog± jak siê nie ma co z kas± zrobiæ to warto zainwestowaæ:)
klusek91-plock
21-05-2006, 14:47
Zainwestowac? raczej zabezpieczyc od straty expa...:)
Bloody_player
21-05-2006, 23:09
Ka¿de b³ogos³awieñstwo to 1 % expa to dedzie mniej wiêc jak uzbierasz 5 to tylko tracisz 5 % expa...
To siê op³aca raczej tylko h-lvl bo po dedzie trac± o wiele mnijej tego co dla nich takie cenne ^^
Nie wiem tylko czy ta kasa ma byæprzy sobie czy w dp ale chyba przy sobie ... wiêc mo¿na w ten sposób na ¶wiatach PvP zapolow±æ ^^
tibia by traci³a sens gdyby aof by³ lub blesy nie znika³y po deadzie :p
Mhm...
Jak masz zrobionego paradoxa I we¼miesz phoenix egg jako jedn± z nagród to wzamian za jajko phoenixa 1 bless bêdzie o 1k tañszy a nie, ¿e ka¿dy ;)
No no niezle te blessy, ale jak narazie am za niski lvl i mnie na nie nie stac :) Szkoda. Dziêkuje temu co wszystko wyja¶ni³ Gz. Bo inaczej niewiedzia³bym, ¿e jest co¶ takiego jak to :)
Lord-100
28-05-2006, 20:05
A ja o tych b³ogos³awieñstwach nigdy nie s³ysza³em. Wg. mnie to jaka¶ ¶ciema :)
A tak apropo 10K za 1 b³ogos³awieñstwo to du¿o w huj!
A jak za 5 to 50K!!!!! Nie wiem czy wszyscy rozumiej± wiêc powtórzê:
50K!!!
A ja o tych b³ogos³awieñstwach nigdy nie s³ysza³em. Wg. mnie to jaka¶ ¶ciema :)
A tak apropo 10K za 1 b³ogos³awieñstwo to du¿o w huj!
A jak za 5 to 50K!!!!! Nie wiem czy wszyscy rozumiej± wiêc powtórzê:
50K!!!
n/c zrob 117 lv i padnij nie kupujac blessow twoj lv spadnie do 113 =] blessy daja tyle ¿e ci spadnie ma³o expu =] pzdr
Angela lippo
31-05-2006, 11:03
wreszcie co¶ czego szuka³am dziêki!
co trzeba do nich mowic ?:P:confused:
Fliger_PL
25-06-2006, 19:27
Hmmm, dobrze wiedzieæ do czego te b³ogos³awieñstwa s³u¿±. Narazie szkoda mi na nie kasy bo ok 30 levela nie jest a¿ tak trudno odrobiæ ewentualne straty, ale potem pewnie skorzystam :).
szkoda ze po smierci wszystkie bloessy znikaj± :/
Van Hellsing
14-08-2006, 14:39
co trzeba do nich mowic ?:P:confused:
omg no nie no kole¶ nieb±d¼, niestaraj siê byæ ¶miesznym...
wszystko masz napisane u¿yj swojej choæ 1 szarej komurki a siê dowiesz...
@topic
"najs poradnik ;p"
napewno wielu osobom siê przyda
neopostman
17-08-2006, 05:18
A czy przy kazdym dedzie wrtosc blesow spada, i trzeba je kupowac od nowa ??
Lord Vodek
17-08-2006, 21:53
A czy przy kazdym dedzie wrtosc blesow spada, i trzeba je kupowac od nowa ??
Tak jesli masz blessy i padniesz musisz je kupic od nowa kosztuja 50k ...
zborus_pl
19-08-2006, 17:15
a mogl bys dokladniej napisac co sie pisze do NPC zeby kupic blesy??
zborus_pl
19-08-2006, 17:23
Na jakim lvlu oplaca sie kupic blesy najbardziej?
voldusmern
23-08-2006, 23:06
Czy naparde jestes takim niedorozwojem ??
Blessy to jest dobra rzecz. Namawiam kupujcie a nie bedziecie zalowaæ. Ja osobi¶cie wykupi³em 5 blesów na 30lvl a teraz mam 69. Przy dedach straci³em 2% wiec niema co porównywaæ do 10%. 50k jak na ma³y lvl to jest bardzo du¿a sumka ale wiedzcie ze siê op³aca (ja tak my¶le) i wiekszo¶æ tibijczyków tesz. Pozdro all
Glupota czy nie , dla high leveli sie przydaja ...
spojrz na to z drugiej strony - Cipsoft zrobil to specialnie - Podzielil amulet of life na dwie czesci... Blessy jako zmniejszenie utraty expa i amulet of loss jako wyeliminowanie utraty itemow..
Po to wlasnie zeby nie byla gra za latwa... ja sam pamientam ze co drugi 50+ level latal z AoL'em (amulet of life!) ...
ehh to byly piekne czasy=)
oO tylko co sie muwi do tych npc?
Aragorn123 bardzo ladnie opisalas Blessy ;] gz
Mhm...
No nie dokoñca...
1 bless jest wtedy za 9k jak oddasz Phoenix Egg
male pytanie - czy blessy odnosza sie TYLKO do expa ?? wszedzie jak czytalem kazdy mowi tylko o exp... ale mam nadzieje ze przy blessie skille rowniez zachowiuja sie w podobny sposob...
odp plx
legias15
05-02-2007, 18:24
tak spada mniej wszystkiego czyli:
expirence
magic level
skills
Mi sie wydaje że każdy następny bless kosztuje więcej np.
1 bless - 10k
2 bless - 15k
Itp.
Grzmiace Trampki
05-02-2007, 19:32
10k!!! Rozbój w Bia³y dzien.. Ale chyba kupie ;d
Heros of Niebo
05-02-2007, 20:08
a co to bless??co to te blogoslawienstwa??co one robiom??plx piszcie;p
Waszym zdaniem co siê bardziej op³aca kupiæ aola czy wszystkie blessy??
co te bollesy daja ?
Co te blessy daja? otóz daja to ze jak dedasz i masz wykupione all 5 bless to zamiast 2 lvle (albo nawet 3 lvle-) to tracisz okolo 30% lvla.. i eq tez chroni ;p
Waszym zdaniem co siê bardziej op³aca kupiæ aola czy wszystkie blessy??
Moim zdaniem:
Aol(Amulet of loss)- gdy zginiesz nie tracisz rzeczy(50k u Eremo)
Bless- gdy zginiesz tracisz o 1% mniej expa(10k opisane na pocz±tku tematu)
Kupiæ to i to i Pacc i Promocje. Wtedy rzeczy ci nie wypadn± i stracisz tylko 2%lv :) Lepsze to ni¿ 10%.
Co do tematu to fajny ;p Opisane mjejsca itp. High LV siê rzyda je¶li maj± kasê, i ¿adko padaj±.
blessy dobra rzecz ale tylko dla tych co maja wysoki lvl albo duzo kasy. Wkoñcu szkoda 40-50k wydawaæ na niskim lvlu skoro odrobienie go potrwa np max 3-4dni. W tym tempie ma³o kto zarobi 40-50k.
Felix de Room
08-02-2007, 21:48
lol ja nie wiedzialem ze sa blessy a mialem 50 msai jak padalem to huhuhu, bylo zle ;p Ale mam jedno pytanko mianowicie czy te blessy zmniejszaja utrate eq? bo mi sie wydaje ze nie...
Damo_wwy
09-02-2007, 09:13
lol ja nie wiedzialem ze sa blessy a mialem 50 msai jak padalem to huhuhu, bylo zle ;p Ale mam jedno pytanko mianowicie czy te blessy zmniejszaja utrate eq? bo mi sie wydaje ze nie...
nie one tylko zmniejszaja strate exp....
kto ci tak powiedzia³ z tym eq to bzdura !!!
Niech kto¶ mi powie, gdzie mo¿na kupiæ Blessy? A mianowicie chodzi mi o dokladne wyt³umaczenie: Miasto, imiê NPC i gdzie dany NPC siê znajduje. S±dze, ¿e nie tylko mi przyda siê ta pomoc.
Z góry Thx.
Yavimava wraca ? ;d
Dzis mialem wlasnie moim 83 ek deda przez kicka. Zabila mnie ... żaba. Mialem wszystkie blessy i aola. Teraz bez tego nawet nie zamierzam nigdzie sie ruszac. Inwestuje po prostu 100k w aol 50 + blessy.
Na pytanie co bardziej sioe oplacas czy aol czy blessy odpowiem : i to i to.
Po deddzie stracilem tylko ok 20% skila (99/99 był na 98/99) i 180k expa. Osobiscie uwazam ze na 83 lvl niejest to duza strata a to wlasnie dzieki blessom , a AoL uchronil mnie przed strata np. dsm , sova , steel boots czy mmsa.
Chwilka zaraz zaraz...Ostatnio mia³em deda i straci³em co¶ kolo 70 % (mam PACC oraz Promocje). Wiêc gdybym kupi³ blessy to zamiast tych 70 % straci³bym tylko 2 % lvla ?
2% CALEGO posiadanego expa. Czyli 20k expa za kazdy posiadany milion ;]
Acha to czyli je¶li mam 570000 Expa nabitego to strace przy dedzie tylko 11k...Hmm...Nie du¿o nie ma³o..Zreszt± czy to warte jest 50k na 34 lvlu...Rozumiem 80-100+ powinni mieæ takie co¶...
Dziêkuje za wyja¶nienie :D
To blessy zmienjszaja tez strate skilli?
M. Dulek
12-02-2007, 00:46
Nie, tylko %'y straconego exp'a...
http://myweb.cebridge.net/tlttemp/images/SunTower.jpg
npc nazywa sie Edala xD wyglada jak elf arcianist tyle tylko powiem ;p
niewiem czy to ktoś napisał już bo mi się czytać do końca nie chciało ale istnieje coś takiego jak phoenix egg który można mieć z paradox tower quest (pacc i 30lvl wymagany)i on daje iż możesz zapłacic za blessa o 1k mniej
czyli masz 10k idziesz do npc Eremo i każdego innego i masz 1 phoenix egg to zamiast 10k placisz mu 9k
Uwaga:!! Phoenix egg jest jedno razowy a nie tak że dasz 1 kazdemu npc i placisz zawsze o 1k mniej każdemu z wymienionych Npc
Uwaga 2 !! niejestem pewnien czy jak masz z sobom 10 phoenix egg to masz blessa za darmo !!!
niewiem czy to kto¶ napisa³ ju¿ bo mi siê czytaæ do koñca nie chcia³o ale istnieje co¶ takiego jak phoenix egg który mo¿na mieæ z paradox tower quest (pacc i 30lvl wymagany)i on daje i¿ mo¿esz zap³acic za blessa o 1k mniej
czyli masz 10k idziesz do npc Eremo i ka¿dego innego i masz 1 phoenix egg to zamiast 10k placisz mu 9k
Uwaga:!! Phoenix egg jest jedno razowy a nie tak ¿e dasz 1 kazdemu npc i placisz zawsze o 1k mniej ka¿demu z wymienionych Npc
Uwaga 2 !! niejestem pewnien czy jak masz z sobom 10 phoenix egg to masz blessa za darmo !!!
1. To dzia³a tylko przy jednym blessie - "the spark of the phoenix"
2. Mo¿na na raz tylko jeden phoenix egg w ten sposób wykorzystaæ
muzyk155
02-03-2007, 21:01
To chyba co¶ kosztuje nie?
Macie moje gg Chopoki:2311836 PiSaÆ xD
Nie, tylko %'y straconego exp'a...
Nie !!
% Skilli, expa mlvlu !!!
Nie wiesz to nie pisz -.-
Dark Blar
02-03-2007, 21:53
Czyli w sumie mogê kupiæ 5 blesów?
no w sumie piêæ...
Rozumiem ,¿e stoi jedno 10 k i maksymalnie na faccu mogê 4 jednorazowo ale jak kupie 1 to o ile procent mniej expa strace ?
Dajmy mam 90 % lvl i padne to na ile procent mi zleci po 1 b³ogos³awieñstwu .
Rozumiem ,że stoi jedno 10 k i maksymalnie na faccu mogę 4 jednorazowo ale jak kupie 1 to o ile procent mniej expa strace ?
1% mniej.
Dajmy mam 90 % lvl i padne to na ile procent mi zleci po 1 błogosławieństwu .
Po smierci exp, ktory tracimy z blessami, nie spada z tego, ile mamy % do nastepnego poziomu, tylko z calosci expa, jaki posiadamy.
Np. exp naszej postaci wynosi 400 000 (jestesmy facc). Kupimy jednego blessa, to po smierci tracimy 9% z tych 400 000.
Hell Cow
06-03-2007, 16:40
Witam.
Mam zamiar kupic blessy, mam juz 60 lvl ale nasuwa sie pytanie. Wszyscy mowicie ze jak sie kupi 1 blessa tracimy 1% EXPczyli jak bym mial 100exp i bym padl stracilbym 1 EXP czy 1% lvla.
czyli reasumujac te 5% to expa czy lvla (pasek) ?
Mandarke
06-03-2007, 17:10
@up
Jeden procent ca³ego expa, i przeczytaj post nad twoim.
The soulblighter
07-03-2007, 11:31
Szkoda ¿e wcze¶niej o tych blessach nie wiedzia³em, a zw³aszcza o tym ¿e dla facca s± rownie¿. Teraz ju¿ mam wszystko pouk³adane, bo wreszcie kto¶ to opisa³.
kamilpalek
07-03-2007, 16:11
Ludzie!! Czytaæ nie umiecie? W tym temacie na pierwszych 10-iu stronach bylo kilkanascie razy podane ile kosztuj± blessy! Czemu wci±¿ o to pytacie?
kurwa ja tez chce kupic blessy na 73 lvl sorcka a te screeny to s± ni go w dupe ni go w oko ma³e gówna i nadodatek niewszystkie blessy wypisane -,- a szczegó³owych poradników na tibia.org.pl niewyszuka³em ani na tibi.pl a szuka³em przez te wyszukiwarki którymi sie tak newbie podniecaj± " szukaj szukaj szukaj !! " ¯AL jak nic nieznalaz³em to s± 2 mo¿liwo¶ci:
1. Wyszukiwarki s± do chuja podobne ( co ju¿ dawno zauwa¿y³em szczególnie na tibia.pl bo tu jest jako¶ lepiej troche )
2. Polskie strony o tibi to jedno wielkie gówno tylko dostarczaj± informacje i nowo¶ci o uptade a jak jest potrzebna pomoc graczowi to chuja sie da znale¼æ ....
A co musze takiemu npc napisac? zeby dostac blessa?
CZyli 50k to nie tak tragicznie 50k mo¿na w pare h zdobyæ a lvl ro¶nie ciê¿ko..;]
Misia Monisia
08-04-2007, 21:07
Dobry poradnik. Krótki, zwiêz³y i na temat :P
Ch£oPczYk
09-04-2007, 10:09
CZyli 50k to nie tak tragicznie 50k mo¿na w pare h zdobyæ a lvl ro¶nie ciê¿ko..;]
50k w kilka godzin, ale jakim¶ wiêkszym lvl'em. A level ro¶nie ciê¿ko zale¿y dla kogo:)
@topic: Poradnik ³adny i wszystko jest opisane.Przyda³o mi siê to :)
aragorn0123 jak on tam trafi to ja bede sfiety
.....<<<^^^>>>
Jestem Sauron... Wojownik Jak ich malo...
Wielki Artysta W Huntowaniu
Jeden Maly Mieczyk i draka orany....i cale miasto
krzyczy Orshabaal Owned O.o ;P
@up
Tak stracisz tylko 2% i o ile mi wiadomo to trzeba miec pacca zeby kupowac blessy.
1)zgadzam siê....
2)nie trzeba mieæ pacca (do 1 tylko trzeba)
3)czytaj uwa¿nie -.-"
@!@ Blesy s± spox i trzeba to sobie powiedzieæ 2% expa tracisz to jest malo dlatego przydaj± sie @!@ 10/10
Nikla_Luck
14-04-2007, 08:44
Wielkie dziêki w³a¶nie tego szuka³am . Poradnik 10/10
ThemuPower
14-04-2007, 12:43
Blessingi dodaja to ze jak padniesz to tracisz 1% mniej exp .
Moza zakupic ich razem 5 - kazdy z nich kosztuje 10k
Nawet na FACC'U mozesz je kupic ;)
Solar de'Dav
14-04-2007, 13:01
A skille i m level tez sie zaliczaja, czy spadaja tak samo jak bez blessow?? :P
Bobek7000
14-04-2007, 18:02
A skille i m level tez sie zaliczaja, czy spadaja tak samo jak bez blessow?? :P
skile tez sie zaliczaja, mlvl oczyeiscie tez
norbert sk8
14-04-2007, 21:58
@up
gowno prawda
@up
gowno prawda
Prawda.
1)zgadzam siê....
2)nie trzeba mieæ pacca (do 1 tylko trzeba)
3)czytaj uwa¿nie -.-"
Trzeba mieæ. Jedno jest na pacc, w sensie po³ozenia.
@TOPIC Wiedzia³em, wiêc mi nie pomog³o ;d
OMEGJEE 1001SZY POST11111 Rotfl.
No :)Dziêki aragorn ;p W³a¶nie ded³em i potrzebowa³em tego ;D
Tego siê chcia³em dowiedzieæ . Prawid³owo wyt³umaczone :)
Drogie s± te blessy po 10k ka¿dy na wszystkie piêæ idzie 50k , op³aca siê je dopiero kupowaæ od ok.60 lvla
Moze to juz bylo w tym temacie pisane ale nie zauwazylem.Mam pytanie . Jak Kupie 1 bles to dziala on na level tylko ? czy na mlv,skile,mlv ? i np : jak mam 6,248,973 expa i padne to ile bede mial expa po dedzie ? jak kupilem 1 bles a ile po 5 blesach z gory bardzo dziekuje za opdowiedz:)
@up czyli z 1 blesem odejmie ci 562407.57 expa a je¿eli masz jeszcze promocje to odejmie ci tylko 437428.11 expa :P to tyle a co do skili i mlvl to nie wiem czy odejmuje mniej czy jak :P
Dzieki za odpowiedz tylko wiesz ja jestem lomny i gowno prawie pojolem :DxD wytumacz mi jakos solidniej :D tak zebym zrozumial
A Wiec tak :D:D 6,248,973 to po 5 blesach ile bede mial expa z 6,248,973 ?
Sory za klopot ale ja BIG NOOB ale w tibie grac umiem :DXD
KishonyOgurek
29-04-2007, 13:50
a ile kosztuje przeplyw z cormaya na eremo island?
To bêdzie tak!!! :D
1.Je¿eli masz 6.248.973 expa i jak kupisz sobie 5 blesów za 50 K(tylko z pacc) to odejmie ci 312448.65 expa czyli bêdziesz mia³ 5.936.524 exapa (co¶ ko³o tego :D )
2.A jak bêdziesz mia³ 5 blesów i promocje (20K) to ci odejmie tylko 187469.19 expa czyli bêdziesz mia³ 6.061.503 (jako¶ tak :P )
Pamiêtaj po ka¿dym dedzie blesy sie kasuj±
Kto¶ napisa³, ¿e 10k na jeden bless to zdzierstwo...
Wcale, ¿e nie.
Jak kupisz 5 blessów - 50k tracisz 5%.
Jak masz promocjê i blessy - 70k tracisz tylko 2 procent.
Co prawda blessy siê "gubi±" po ka¿dym deadzie ale jednak na wy¿szym levelu warto w nie zainwestowaæ...
.Mam pytanie . Jak Kupie 1 bles to dziala on na level tylko ? czy na mlv,skile,mlv ?
jesli kupisz 1 bless ;] to oczywiscie dziala on na exp skile i mlvl ;]
a 5 blesow ma taka sama zasade dzialania :)
tomek_lubin
25-06-2007, 22:11
Poradnik po prostu na 6 ;) wszystko dobrze opisane, zawsze z niego kozystam po deadzie :(
xDD
Do tych wszystkich którzy zadali g³upie pytania !! PRZECZYTAJCIE CA£Y TEMAT
KrzysiekTo@
26-06-2007, 06:16
Moim zdaniem to na niskich lvl (tak do 50) to sie nie oplaca kupowac. Ale juz po 50lvl to kazdy powinien miec wykupione, bo to juz duzo expa spada :)
fajne taki bless ;] ale mam jedno zastrzezenie. Blessy sa w sam raz 10 k nie malo nie durzo ;o (wg mnie).
authentico
01-07-2007, 17:53
No nareszcie nie trzeba sie meczyc i szukac tych gosci od blesow wszystko ladnie opisane poprostu dzieki =]
Nie zbyt rozumiem te rozlozenie moze nie dokladnie przeczytalem a pozatym do czego sluza blesy
Wariatinio
02-07-2007, 13:09
Filip:gdy je wykupisz w momencie smierci tracisz odpowiednio mniej doswiadczenia:|
Poradnik piekny:)Wszystko opisane gdzie isc i co mowic-poprostu za raczke:)
Bardzo dobrze blessy sa potrzebne ale zbyd drogie nis±dzicie
@up
s±dzê ¿e s± tanie:
2 dni huntów na gh i masz blessa (po 3 h)
kolarziom
02-07-2007, 19:43
@up
jakie gh ;p??
@nupki
0 bless=10% expa w plecy po dedzie
1 bless=1% mniej straconego expa po zgonie
1 bless=10k=10 000gp
5 blessów=5% mniej straconego expa po dedzie
5 blessów=50k=50 000gp
5 blessów i promocja=8% mniej straconego expa po dedzie
5 blessów i promocja=20k(20 000gp) jednorazowo i potem po 50k(50 000gp)
Foresciak
02-07-2007, 19:52
No ;d ¯adam zeby ta osoba dostala punkty karne zareportowalem ja sadze ze moda/admina obowiazuja te same zasady.
Moge dostac punkty karne za post który nic niewnosi do tematu ale hukeram tez powinien je dostac
:) dziki za wytlumaczeni do czego sa blesy kupie se je tylko szkoda mi troche w sumie 30k;/
Dev Dev Dev
11-07-2007, 12:34
Jak sprawdziæ ile blessow ma siê zakupionych?
Ja mam pytanie..mam promocje, oraz 67 lev,6 mlev,oraz kiepskie skille ...76-70 to po wykupieni wszystkich blesoow ile bym tracil? Mialem hacka wiec sie nie dziwic ze keipskie skille jakby sie ktos pytal :P
faaajnie :>, ale przyda³oby siê to zamkn±æ..
Dev Dev Dev
11-07-2007, 20:10
dognux te pytanie [ada tu co kilka postów..poczytaj troche to znajdziesz odp na swoje pytanie
no tak ale co trzeba napisac do NPC zeby dal nam te b³ogos³awieñstwo??:P
@up
jakie gh ;p??
@nupki
0 bless=10% expa w plecy po dedzie
1 bless=1% mniej straconego expa po zgonie
1 bless=10k=10 000gp
5 blessów=5% mniej straconego expa po dedzie
5 blessów=50k=50 000gp
5 blessów i promocja=8% mniej straconego expa po dedzie
5 blessów i promocja=20k(20 000gp) jednorazowo i potem po 50k(50 000gp)
No ja ju¿ nierozumiem tego :(
Przecie¿ jak padne bez blessów to spadam mi ca³y lvl lub tam ile¶ a ty napisa³e¶ ,¿e 10 % . O co chodzi ? :(
Dev Dev Dev
12-07-2007, 10:45
Aja ponawiam swoje pytanie - jak sprawdzic ile blesow mam juz kupionych.
Przydalo sie..wielkie tnx
Dzienki przyda siê na przysz³o¶æ za jeden bless 10k co nie?? a i mam jeszcze 1 pytanie jak kupie 1 bless to tak jak bym go nie mia³ czy co¶ on daje?
ogf-carl
15-07-2007, 23:04
@UP
Tak kazdy 10k. Kazdy cos Ci daje.
jazdowicz
20-07-2007, 18:17
Blessy sie oplaca kupowac te 10k to nietak duzo a 1 % expa na takim 150 lvl to jest z 1 mil expa wiec z blessami i promocja 200 k expa a nie 1 mil. I bless kosztuje 10 k each razem 50 k .
Ziomster
20-07-2007, 18:20
Blessy sie oplaca kupowac te 10k to nietak duzo a 1 % expa na takim 150 lvl to jest z 1 mil expa wiec z blessami i promocja 200 k expa a nie 1 mil. I bless kosztuje 10 k each razem 50 k .
spadlem z krzesla.
czyli na lvl potrzebuje 100 milionow? czyli jak srednio wbija 2mln expa to lvl wbija w 50dni?xD
hyh prosil bym moderatorow o poprawienie gdyz jak sie wchodzi w artykuly to pojawia sie post:
Niech kto¶ mi powie, gdzie mo¿na kupiæ Blessy? A mianowicie chodzi mi o dokladne wyt³umaczenie: Miasto, imiê NPC i gdzie dany NPC siê znajduje. S±dze, ¿e nie tylko mi przyda siê ta pomoc.
Z góry Thx.
a powinnien nastepny!!!
_klomfi_69
24-07-2007, 12:56
Przyda sie napewno.. dzieki za info :)
Master karolekk
24-07-2007, 15:13
No ja ju¿ nierozumiem tego :(
Przecie¿ jak padne bez blessów to spadam mi ca³y lvl lub tam ile¶ a ty napisa³e¶ ,¿e 10 % . O co chodzi ? :(
Chodzi o to ze spada ci 10% z calego expa a nie lvl.
Masz 1.000.000. bez blessow ci spada 100.000 expa a z blessami 20.000
Oplaca sie ?
Smoczy Jezdziec Eragon
24-07-2007, 15:34
No wla¶nie Kolega ^^^ dobrze napisa³ i ma racje.
Ja tam latam z blesami od 20 lvl:P
A co tzaba powiedziec do NPC zeby na spzedal tego blesa?:>
Kilasmus
31-07-2007, 20:03
LoL
Bez pacca nie da sie bic demona -.-
/a kto powiedzial, ze on nie mial pacc? - celestian
Buraczysko
31-07-2007, 21:09
Hmm... Od kiedy jest ten nowy wyglad artykulow, to gdy sie tam wejdzie, to widac tylko pierwszy post, czyli ten request, wiec lepiej by bylo spokiowac ten drugi do pierwszego, zeby w artukulach bylo dobrze.
ogf-carl
31-07-2007, 21:12
Hmm... Od kiedy jest ten nowy wyglad artykulow, to gdy sie tam wejdzie, to widac tylko pierwszy post, czyli ten request, wiec lepiej by bylo spokiowac ten drugi do pierwszego, zeby w artukulach bylo dobrze.
To sa stare czasy, keidys bylo inaczej. Mniejsze wymogi, inny klimat itp. ; )
@EDIT
Jednak poprawilem.
help chcem meic ots-a ale nie umiem robic GG 6948221 help me plz chcem miec ots-a !
Master karolekk
03-08-2007, 15:37
A co tzaba powiedziec do NPC zeby na spzedal tego blesa?:>
no tak ale co trzeba napisac do NPC zeby dal nam te b³ogos³awieñstwo??:P
Hi-Nazwa Blessa- Yes
help chcem meic ots-a ale nie umiem robic GG 6948221 help me plz chcem miec ots-a !
Nie Ten Dzial