PDA

View Full Version : The Elder Scrolls V: Skyrim

Strony : 1 2 [3] 4

Niesiol
27-11-2011, 23:56
Towarzysze są imo okej, pod koniec już trochę nudnawi, ale i tak spoko. Itemy, hmm, nic specjalnego.
O reszcie sie nie wypowiem bo nie przelazlem

Remstin
28-11-2011, 13:12
Ciśnij wozem do akademi w wichrowej twierdzy(?)

Opłaca się tam pojechać na 7 lvlu? W ogóle gdzie w taki wóz mogę wsiąść?

Mam też jeszcze jedno pytanie, mam jakiś quest z odzyskaniem rogu tego kolesia od siwobrodych i jest moment, w którym są trzy kamienie, które uaktywniają się po przejściu koło nic i otwierają kraty, które blokują przejście.
Problemem jest to, że mam tam jakby niewidzialnego walla, który nie pozwala mi przejść :/

wicked
28-11-2011, 13:29
Nie ma czegoś takiego jak opłaca się i nie opłaca się, jest balans i na każdym levelu dacie przejść dany quest, to nie Tibia ludzie. Niektóre questy są wymagane, ale to zazwyczaj te w których nagroda jest zbyt dobra, potrzeba np. 30 levelu żeby wykonać quest dla Boethiah na ebonowy-mail, albo 20 żeby mieć dagger od Mehna. Do Akademii możesz iść jak najwcześniej bo otrzymasz set pod maga z bonusami i się przyda, ja zaczynałem na 30 a gram na mistrz/expert, to normalnie nieraz tam padne bo dostane 10 nuków na klate.

Remstin
28-11-2011, 13:32
No spoko, ale jak tam DOJECHAĆ tym wozem? :D

Jerem
28-11-2011, 13:52
No spoko, ale jak tam DOJECHAĆ tym wozem? :D
w kazdej stadninie obok miasta stoi woz, zagadaj do kolesia ktory go prowadzi

Decharius
28-11-2011, 14:10
Czy jeżeli zajebałem Gerdur to mogę się pożegnać z wątkiem głównym?

wampiirr
28-11-2011, 14:22
Czy jeżeli zajebałem Gerdur to mogę się pożegnać z wątkiem głównym?
nieee, przecież ona jest nikim :d gorzej jakbyś zabił tą z gospody dorothy czy jak ona się nazywała...
i mam pytanie co do towarzyszy, bo jestem już heroldem, ale ciągle dostaję jakieś misje od Aeli.. one się kiedyś kończą? warto je robić?
aha i jak to jest, czym mam większy level to są lepsze nagrody z questów, bo robię teraz misje dla gromowładnych i dostaję glass itemki :o a spodziewałem się bardziej jakiegoś syfu

Decharius
28-11-2011, 14:24
nieee, przecież ona jest nikim :d gorzej jakbyś zabił tą z gospody dorothy czy jak ona się nazywała...
i mam pytanie co do towarzyszy, bo jestem już heroldem, ale ciągle dostaję jakieś misje od Aeli.. one się kiedyś kończą? warto je robić?
aha i jak to jest, czym mam większy level to są lepsze nagrody z questów, bo robię teraz misje dla gromowładnych i dostaję glass itemki :o a spodziewałem się bardziej jakiegoś syfu

możliwe, że ją też zabiłem, bo zabiłem całą wiochę Riverwood, oprócz Delphine(?) i tego kupca, bo byli nieśmiertelni. Jak kontynuować wątek główny w takim razie?

Jerem
28-11-2011, 14:26
możliwe, że ją też zabiłem, bo zabiłem całą wiochę Riverwood, oprócz Delphine(?) i tego kupca, bo byli nieśmiertelni. Jak kontynuować wątek główny w takim razie?

postacie ktore sa potrzebne do watku glownego sa niesmiertelne tego co mi wiadomo, a w riverwood jest delphine chyba tylko potrzebna

-Maciek Mur-
28-11-2011, 15:02
Mam też jeszcze jedno pytanie, mam jakiś quest z odzyskaniem rogu tego kolesia od siwobrodych i jest moment, w którym są trzy kamienie, które uaktywniają się po przejściu koło nic i otwierają kraty, które blokują przejście.
Problemem jest to, że mam tam jakby niewidzialnego walla, który nie pozwala mi przejść :/

Da sie jak zdazysz. najpierw rusz ten kamien najdalej od bramy pozniej szybko zahacz o dwa pozostale i krzykiem ktory przenosi sie pare m w przod wbiegasz w bramy

Venom'ek
28-11-2011, 15:05
Gdzie zaczyna sie questy u mrocznego bractwa?
@Dół
Ale gdzie go szukać? Wiem tyle, że jest w wichrowym tronie

viionc
28-11-2011, 15:05
Gdzie zaczyna sie questy u mrocznego bractwa?

Aventus Aretino.

wicked
28-11-2011, 16:38
Towarzysze są imo okej, pod koniec już trochę nudnawi, ale i tak spoko. Itemy, hmm, nic specjalnego.
O reszcie sie nie wypowiem bo nie przelazlem

Nic specjalnego oprócz jednego z najlepszych toporów w grze "Wuthraad", lepszy jest tylko Daedric BattleAxe dlatego, że może zostać ulepszony a Wuthraad nie.

Niesiol
28-11-2011, 16:48
Nic specjalnego oprócz jednego z najlepszych toporów w grze "Wuthraad", lepszy jest tylko Daedric BattleAxe dlatego, że może zostać ulepszony a Wuthraad nie.
tak sadze ze jak gra na luk + magie zniszczenia to topor mu raczej zbedny cnie

Porque
28-11-2011, 22:20
Siema. Mam problem (nie szukalem w temacie bo potrzebuje to jak najszybciej wiec pisze) szukam mercera jestem juz w jego domu i zabilem wszystkich straznikow. i pytanie jak kuwa dostac sie do tego mercera? biegam po yym jego domu i nie wiem gdzie on jest.

viionc
28-11-2011, 22:32
Siema. Mam problem (nie szukalem w temacie bo potrzebuje to jak najszybciej wiec pisze) szukam mercera jestem juz w jego domu i zabilem wszystkich straznikow. i pytanie jak kuwa dostac sie do tego mercera? biegam po yym jego domu i nie wiem gdzie on jest.

W którymś miejscu jest ukryte przejście, za biblioteczką chyba albo jakaś ściana, whatever.

Thrawn
29-11-2011, 12:23
Mam pytanie, czy można gdzieś dostać lepszy czar od kuli ognia? Jeśli tak to gdzie? U maga w białej grani nie ma już nic nowego, podobnie w gildii magów.

wicked
29-11-2011, 12:41
Z tego co wiem czarów uczysz się z ksiąg które znikają po przeczytaniu.

Bullas
29-11-2011, 15:37
Mam pytanie, czy można gdzieś dostać lepszy czar od kuli ognia? Jeśli tak to gdzie? U maga w białej grani nie ma już nic nowego, podobnie w gildii magów.

Na wyższym poziomie bd mógł kupić lepsze spelle

Zakon
29-11-2011, 15:44
Odniosłem kościany klucz nocnicy zaraz po zabiciu Mercera, to już koniec misij w g złodzieji? Co z tego bd mieć?

viionc
29-11-2011, 15:55
Odniosłem kościany klucz nocnicy zaraz po zabiciu Mercera, to już koniec misij w g złodzieji? Co z tego bd mieć?

Rób zadania u Vex i Delvina, co 10 będziesz miał dodatkowe, a po wykonaniu 40 i 4 misji specjalnych dostaniesz ostatnią misję :P

Waroith
29-11-2011, 15:56
mam pytanie hmm teraz jak to napisac zeby nie dac spoila? Jezeli pomoglem w "uwolnieniu" ziomeczka w towarzyszach ( mowie tutaj o walce z tym wilkiem) to skonczylem ich kamapanie? bo w domu towarzyszy nikt juz mi nie chce dac questa ,a czest moich ziomeczkow tam zostalo oO

CzcigodnyAlfons
29-11-2011, 21:37
Siema wszystkim.
Pewnie was zaskoczy ta wypowiedź, ale muszę wam powiedzieć, że bardziej mnie uwiodła część IV Obliviona, Skyrim mnie jakoś nie wciągnął tak jak Oblivion (Wiem, że dużo osób IV część uważa za niewypał).
Chociaż Skyrim też ma kilka swoich uroków.
+spodobała mi się magia, czary dostępne w Skyrim które są bardziej użyteczne i potężniejsze niż we wcześniejszych częściach.
+lepiej rozwinięty kreator postaci.
+ciekawiej przedstawiona i zrobiona opcja "umiejętności" - te drzewka. :)
A główne minusy to:
- w miarę częste freezy podczas zwiedzania krainy Skyrim.
- brzydko zrobiona mapa (nowocześnie) wolałem mapę wyświetlaną w starym klimacie w stylu starej brązowej kartki z narysowaną mapką.
Ale ogółem gra jest dobra na te jesienne nudne samotne dni.

Xen88
29-11-2011, 21:54
Ja też miałem częste freezy, ale to (http://www.skyrim.pl/forum/lofiversion/index.php/t7743.html) mi pomogło.

Krezol
30-11-2011, 02:21
jak skillowac pickpocket ? jeszcze nie znalazlem osoby, ktora dala by sie okrasc przez co nie moge wykonac pierwszej misji dla gildii zlodziei bo mnie ciagle ktos nakrywa.. chyba, ze istnieje jakis inny sposob by wykonac to zadanie dla 'brajwolfa" (?)

jata12
30-11-2011, 06:58
@up
1 misja dla 'brajwolfa" to ta gdzie musisz wykraść pierścień i podrzucić go komuś innemu? Jeśli tak to nawet jak Cię złapią to 'brajwolf" zaprosi Cię do tej jego kryjówki.

wicked
30-11-2011, 11:11
Jak się skradasz, musisz poczekać aż będzie ----o---- i wtedy otwierasz i kradniesz, jak się oko otwiera to znaczy, że Cię widzą. Ja tam czekałem z 2 min aż się uspokoi ten pasek.

dLeeN
30-11-2011, 12:38
Mam pytanie, co zrobić żeby strażnicy przestali mnie gonić ? Zabiłem jedną osobę i teraz cała straż z Samotni się na mnie rzuciła, uciekłem z buta na drugi koniec mapy (:D) bo nie moglem sie szybko przenieść. i nie moge spac, podrozowac bo ciągle mnie ganiają...

wicked
30-11-2011, 12:43
Podczas walki ze strażnikami schowaj broń, spyta Cię czy chcesz iść do więzienia, zginąć, czy zapłacić karę.

lipek
30-11-2011, 13:26
jak skillowac pickpocket ? jeszcze nie znalazlem osoby, ktora dala by sie okrasc przez co nie moge wykonac pierwszej misji dla gildii zlodziei bo mnie ciagle ktos nakrywa.. chyba, ze istnieje jakis inny sposob by wykonac to zadanie dla 'brajwolfa" (?)

Na zadne zamkniete oczy czekac nie musisz, to nie ma znaczenia jezeli ofiara cie nie widzi. Inni sobie moga patrzec.
Idziesz do whiterun/solitude i okradasz straznikow. Jak cie zlapia, to placisz 25 golda i znow zaczynasz.
Ew. Jak masz dobrego speecha to ich przekup. Wtedy hajs z przekupstwa trafia im do kieszeni i mozesz go ukrasc.
No i daj ze dwa perki w drzewku.

Nagły
30-11-2011, 14:39
ja na to komputer zmieniłem, ale mi nie starczyło kasy na oryguinał i i tak muszę poczekać, lipa straszna :(, dobrze że tibia jest darmowa :P

durassek
30-11-2011, 20:22
zaczalem robic misje z buntem gromowladnych, no odbilem falkret i ten urlik von jungingen do mnie z textem ze jestem zajebisty i w ogole i ze da mi posiadlosc w wichrowym tronie no to ja spoxik tylko ze jak gadam z zarzadca to moge tylko kupic chate za 12k -.-, z bialej grani mialem podobno akcje. Jakie misje polecacie robic nordem na 2 bronie (no gildia zlodziei jakos mi nie pasuje) gdzie znalesc to cale "towarzystwo"

Master of the Xantera
30-11-2011, 20:28
towarzyszy w bialej grani masz jak wchodzisz do smoczej przystani po schodach to na prawo masz taka tawerne i tam zagadaj xD tylko ze tam bron dwureczna dostajesz a na jednoreczna to moze mroczne bractwo bo tam sztylety sie dostaje xD

durassek
30-11-2011, 20:37
towarzyszy w bialej grani masz jak wchodzisz do smoczej przystani po schodach to na prawo masz taka tawerne i tam zagadaj xD tylko ze tam bron dwureczna dostajesz a na jednoreczna to moze mroczne bractwo bo tam sztylety sie dostaje xD
no nie wale ani z jednego an z drugiego. A jak przejalem z gromowladnymi biala gran to towarzysze nie spierdolili?

Bullas
30-11-2011, 20:43
no nie wale ani z jednego an z drugiego. A jak przejalem z gromowladnymi biala gran to towarzysze nie spierdolili?

Nie. W sumie towarzystwo to było pierwsze co zrobiłem ;d

durassek
30-11-2011, 20:47
Nie. W sumie towarzystwo to było pierwsze co zrobiłem ;d
no ja zostalem tanem grani lizalem dupy temu jarlowi tej bialej grani po czym dolaczylem do gromowladnych i zrobilem insurekcje tnąc wszystkich cesarskich xD

Bullas
30-11-2011, 20:52
no ja zostalem tanem grani lizalem dupy temu jarlowi tej bialej grani po czym dolaczylem do gromowladnych i zrobilem insurekcje tnąc wszystkich cesarskich xD

To podbijane Skyrim trochę słabo zrobione. Podbijasz największe miasto Cesarskich grupką 20 typa -.-

durassek
30-11-2011, 21:00
To podbijane Skyrim trochę słabo zrobione. Podbijasz największe miasto Cesarskich grupką 20 typa -.-
ja nie zczailem troche fabuly, jest cesarstwo ktore panuje nad wiekszoscia skyrim, sa gromowladni ktorzy chca niepodleglosci skyrim i ten caly tamriel ktory macha cesarstwem jak marionetka tak?

wicked
30-11-2011, 21:06
@up

Tamriel to wielka wyspa, Skyrim to kraj. Skyrim jest częścią Cesarstwa ale Cesarstwo zabroniło im wiary w Talosa i domagało się wszelkich spraw, a gromowładni to barbażyńcy którzy chcą wykurzyć Cesarstwo ze swojej krainy.

Jak zapewne wiecie, jest 8 tych bossów którzy dropują maski. Koło tego labiryntu jest pomieszczenie gdzie jest posąg smoka z maskami po bokach, ktoś umieścił już 8 masek? Ja na razie mam 5. Jestem ciekaw co się stanie :)

durassek
30-11-2011, 21:09
a u mnie w Lesniej puszczy leza martwe 4 smoki na srodku wioski :D

Bullas
30-11-2011, 21:27
@up

Tamriel to wielka wyspa, Skyrim to kraj. Skyrim jest częścią Cesarstwa ale Cesarstwo zabroniło im wiary w Talosa i domagało się wszelkich spraw, a gromowładni to barbażyńcy którzy chcą wykurzyć Cesarstwo ze swojej krainy.

Jak zapewne wiecie, jest 8 tych bossów którzy dropują maski. Koło tego labiryntu jest pomieszczenie gdzie jest posąg smoka z maskami po bokach, ktoś umieścił już 8 masek? Ja na razie mam 5. Jestem ciekaw co się stanie :)

Jakie maski? Takie co mozna jako helmet założyć?

CzcigodnyAlfons
30-11-2011, 22:38
gra ktoś z was postacią, która doskonali się w magii zniszczenia?
jeśli tak w jaki sposób zabijacie smoki? :>

Bo ja już ominąłem dwa.

tom914
30-11-2011, 22:42

Bo ja już ominąłem dwa.

Magią...

Venom'ek
30-11-2011, 22:51

Bo ja już ominąłem dwa.
Jak kolega wyżej mówi, albo tak jak ja robiłem, w jednej ręce dobra buława, a w drugiej leczenie lub jeden z czarów zniszczenia

VikeM
30-11-2011, 23:13
Panowie jak sobie podbić kradzież kieszonkową, okradanie strażników nic nie daje za kazdym razem mnie łapią

raijn
30-11-2011, 23:36

Bo ja już ominąłem dwa.

Narazie mam lvl 16, 350 magicky (nie wiem jak po polsku) i 66 Destruction.

Smoki padaja jak muchy, tak naprawde Giganty sa juz trudniejsze od smokow... No moze jak zaatakowal mnie Frost Dragon to troszke mi to zajelo. Kup czary destrukcyjne, kup te lodowe, ogniste i z energii (no te takie blyskawice). Jak zobaczysz ze smok np. zieje ogniem to wal w niego z lodowych czarow a jak zieje lodem to z ognia, pamietaj tez ze sa smoki ktore zieja tym i tym ale to juz zobaczysz jakie hity bedziesz robil jak bedziesz walczyl ze smokiem i wybierzesz odpowiedni czar. Ogolnie gra mi sie baardzo dobrze takim magiem, nie uzywam w ogole broni jedno albo dwo recznej tylko i wylacznie magia i idzie mi swietnie.

@UP

Koles w gildi zlodzieji uczy tego skilla wiec mozesz u niego.

haxigi
30-11-2011, 23:42
Panowie zrobiłem sobie tego jaszczura - jest jakiś kod albo możliwość w pliku zmiany rasy ? Walnąłbym se norda, bo niby super szybka regeneracja HP nie jest tak szybka.
Druga sprawa jak np. walą do mnie moby z lodu to jak się przed tym obronić ? Ogólnie biję z miecza i tarczy a wszystkie hokus pokus magie są nie dla mnie. Prawym blokowanie czarów nie działa tak jak w filmach fantasy :P
No i ostatnia rzecz, zdobyłem ten pierwszy krzyk, no ale później nie mogę go używać, wciskam Q binduje 4 z krzykiem, wciskam 4 i nic sie nie dzieje. Heloł ?

W co najlepiej inwestować talenty żeby mocno walić z bronii jednorecznej i być uber koksem z tarczą ? Wbiłem 9 lvl i nie rozdałem żadnych talentów jeszcze :P

viionc
30-11-2011, 23:52
Panowie zrobiłem sobie tego jaszczura - jest jakiś kod albo możliwość w pliku zmiany rasy ? Walnąłbym se norda, bo niby super szybka regeneracja HP nie jest tak szybka.
Druga sprawa jak np. walą do mnie moby z lodu to jak się przed tym obronić ? Ogólnie biję z miecza i tarczy a wszystkie hokus pokus magie są nie dla mnie. Prawym blokowanie czarów nie działa tak jak w filmach fantasy :P
No i ostatnia rzecz, zdobyłem ten pierwszy krzyk, no ale później nie mogę go używać, wciskam Q binduje 4 z krzykiem, wciskam 4 i nic sie nie dzieje. Heloł ?

W co najlepiej inwestować talenty żeby mocno walić z bronii jednorecznej i być uber koksem z tarczą ? Wbiłem 9 lvl i nie rozdałem żadnych talentów jeszcze :P

Nie klikasz 4 tylko Z, krzyki mają specjalny klawisz :D

Within
01-12-2011, 08:02
Nie mogę zabijać smoków, bo one w ogóle nie lądują ;c. Lata sobie przez 5 minut nad miastem, zbliża się do ziemi i ucieka gdzieś. Coś powinienem zrobić, żeby wylądował?

Wozart
01-12-2011, 08:12
@up

Ja zawsze przywołuje archonta żeby go bił i strzelam z łuku jeszcze to ląduje. Jeszcze jak podchodzę czasem do budynków to on ląduje na nich.

Gawus t.pl
01-12-2011, 09:31

zeby uzywac krzykow musisz peirw zabic pierwszego w zyciu skoma,
wyciaganiesz z niego wtedy energie i bedziesz mogl uywac krzyku, na ulubionych wybierz krzyk i uzywasz go przyciskiem "Z"

wicked
01-12-2011, 10:49
Rób questy z wątku głównego na tej górze Hrothgar, poznasz krzyk który sprowadza je na ziemię.

Słotka Anielka
01-12-2011, 11:25
Mam takie pytanie: jeżeli za bardzo wybiję się z levelem np. na otwieraniu zamków czy skradaniu (mając tym samym dość słaby skill strzelania z łuku) to czy przez to nie będę miał problemów z zabijaniem bydła? Póki co jestem dość wcześnie z głównym wątkiem, bo robię misje dla gildii.

PS. Gram na normalnym poziomie trudności.

Abovner
01-12-2011, 12:41
Mam takie pytanie: jeżeli za bardzo wybiję się z levelem np. na otwieraniu zamków czy skradaniu (mając tym samym dość słaby skill strzelania z łuku) to czy przez to nie będę miał problemów z zabijaniem bydła? Póki co jestem dość wcześnie z głównym wątkiem, bo robię misje dla gildii.

PS. Gram na normalnym poziomie trudności.
Zależy czym chcesz bić, radzę sobie wybrać 1 skill i go nie olewać zbytnio, pakuj w niego trochę punktów za lvle i przy każdej okazji z niego bij.
Ja robię assassino-maga i właściwie skupiam się na skillu i perkach. Jeśli chodzi o trenowanie łucznictwa to na poczatku w Rzecznej Puszczy jest łatwy trik na darmowe trenowanie dista, łatwo na yt znajdziecie, w każdy razie mam już 50 dista chyba, mając 5-6 lvl i połowa pada mi na hita, teraz ładuję perki.

Wozart
01-12-2011, 14:49
Ktoś zna jakiś sposób na szybkie trenowanie przywołania, mieczy jednoręcznych?

PpK
01-12-2011, 15:26
hm
:C

Jakie sa jeszcze takie w chuj ciekawe questy typu ten dla Gildii Zlodzieji?

Mam 22 lvl, skonczonych Companionow, Thieves guild, college of winterhold w połowie(nie chce mi sie za tymi ksiazkami latac ;c) i w sumie tyle z takich wiekszych. Główny wątek skonczylem na poszukiwaniu elder scrolla po rozmowie z Paathronuxem(?)

co robic, jakos stracilem chec do gry, w quest logu same chujowe questy z bandytami czy cos w ten desen ;d

Bullas
01-12-2011, 15:29
Ktoś zna jakiś sposób na szybkie trenowanie przywołania, mieczy jednoręcznych?

Korzystać z nich jak najczęściej?
Jak gram na mistrzu to skille dziko wpadają, bo każdego potworka trzeba bić 10 razy dłużej.
Ew. możesz chodzić do trenerów, ale potem to strasznie kosztowne jest.

Shany
01-12-2011, 15:32
hm

Mam 22 lvl, skonczonych Companionow, Thieves guild, college of winterhold w połowie(nie chce mi sie za tymi ksiazkami latac ;c) i w sumie tyle z takich wiekszych. Główny wątek skonczylem na poszukiwaniu elder scrolla po rozmowie z Paathronuxem(?)

co robic, jakos stracilem chec do gry, w quest logu same chujowe questy z bandytami czy cos w ten desen ;d

dark brotherhood jest calkiem ciekawy.

Draco93
01-12-2011, 15:53
hm

Te książki do dodatkowy quest. Z tego co pamiętam zadania magów kończą się wraz z pozbyciem się oka (tej wielkiej świecącej kulki).

-Masz jeszcze zadania u bardów (możesz zostać bardem. Npc to zauważają).
-Zadania dla klanu Forsworn (nagroda to Armor of the old gods. Pełny set, light armor
-Zbieranie masek
-Zbieranie artefaktów
-Kupno wszystkich możliwych domów
no i tak jak @up. Dark brotherhood

A poza tym w każdym mieście jest co najmniej kilkunastu npc, dla których możemy wykonać zadania. Polecam ci udać się do blackreach i rozpocząć questa z crimson ninroot. Świetna okazja do zwiedzenia strefy.

Bullas
01-12-2011, 17:15
Te książki do dodatkowy quest. Z tego co pamiętam zadania magów kończą się wraz z pozbyciem się oka (tej wielkiej świecącej kulki).

-Masz jeszcze zadania u bardów (możesz zostać bardem. Npc to zauważają).
-Zadania dla klanu Forsworn (nagroda to Armor of the old gods. Pełny set, light armor
-Zbieranie masek
-Zbieranie artefaktów
-Kupno wszystkich możliwych domów
no i tak jak @up. Dark brotherhood

A poza tym w każdym mieście jest co najmniej kilkunastu npc, dla których możemy wykonać zadania. Polecam ci udać się do blackreach i rozpocząć questa z crimson ninroot. Świetna okazja do zwiedzenia strefy.

gdzie można ten klan znaleźć?

Ander Twenty
01-12-2011, 17:27
Dajcie no lokalizacje masek (jeśli chodzi wam o te Krosisy) bo w miejscu "Grot" był jeden ten licz .

wicked
01-12-2011, 17:31
Dajcie no lokalizacje masek (jeśli chodzi wam o te Krosisy) bo w miejscu "Grot" był jeden ten licz .

jedna jest w ostatnim quescue dla magicznej akademii a reszte znajdziesz od kuriera co przynosi te listy od przyjaciela

Ishy
02-12-2011, 20:43
cze
jak ja mam wejsc pod ta gore siwobrodych?
przeca to jest niemozliwe

@edit

Zależy czym chcesz bić, radzę sobie wybrać 1 skill i go nie olewać zbytnio, pakuj w niego trochę punktów za lvle i przy każdej okazji z niego bij.
Ja robię assassino-maga i właściwie skupiam się na skillu i perkach. Jeśli chodzi o trenowanie łucznictwa to na poczatku w Rzecznej Puszczy jest łatwy trik na darmowe trenowanie dista, łatwo na yt znajdziecie, w każdy razie mam już 50 dista chyba, mając 5-6 lvl i połowa pada mi na hita, teraz ładuję perki.
mozesz mi podac link do filma albo powiedziec jak to zrobic?

raijn
02-12-2011, 20:48
cze

@edit

Od iverstead... tu masz filmik :
http://www.youtube.com/watch?v=M3wTV9X8h0w

Venom'ek
02-12-2011, 20:48
cze

@edit

Idz do miasta zaznaczonego na mapie a potem przez most i po schodach trafisz ;p

Exvander
02-12-2011, 20:56
Siema, zaraził mnie wampir chorobą. W porę tego nie wykryłem i zaczynam się w niego zamieniać. Najgorsze jest to, że za moment zamienię się w tą formę widoczną dla ludzi, czyli zaczną mnie atakować(już atakują, ale wczytuje wcześniejszy save). I teraz pytanie co robić.
Podobno mam się dostać do jakiegoś miasta w którym jest babka, która da mi miksturę. Co to za miasto i jak szybko się do niego dostać poza fast travelem, ponieważ gdy go używam od razu dostaje wyższą formę= atak wieśniaków.
Co zrobić kiedy jednak osiągnę tą znienawidzoną formę. Jak prowadzić normalnie grę? Nie mogę normalnie chodzić po mieście.

Draco93
02-12-2011, 21:28
Musisz w nocy skradać się do domów i pić krew ludzi. W ten sposób będą dla ciebie neutralni, póki znowu nie zgłodniejesz.

Ishy
02-12-2011, 21:28
cze jeszcze raz
dam rade na 7 lvl zabic wladce wampirow?
jaki byl kod zeby wpisac w consoli na niesmiertelnosc?
jak wylaczyc niesmiertelnosc?

Master of the Xantera
02-12-2011, 21:31
aby zmniejszyc poziom wampierza musisz wypic krew. zakradnij sie do jakiejs chaty i kliknij E kucajac na ofiare ktora spi i SSAJ.

aby calkowicie uleczyc chorobe musisz pogadac z gosciem w morthal ktory kaze ci napelnic kamien jakis (musisz miec czar uwiezienie duszy czy cus) i zabic czlowieka (najlepiej bandyte) no i wtedy wracasz do niego i on robi rytual i jestes juz zdrowy xD

Bullas
02-12-2011, 21:38
cze jeszcze raz
dam rade na 7 lvl zabic wladce wampirow?
jaki byl kod zeby wpisac w consoli na niesmiertelnosc?
jak wylaczyc niesmiertelnosc?

tak samo. grasz na kodach na nieśmiertelność? lol Ja władce na 7 zabiłem. Wyjebałem 20 potów, ale dało radę

Ishy
02-12-2011, 21:40
tak samo. grasz na kodach na nieśmiertelność? lol Ja władce na 7 zabiłem. Wyjebałem 20 potów, ale dało radę

gdyby mozna bylo tak samo to bym sie nie pytal.
wlasnie nie mialem potow, a nie chcialem sie juz wracac.
jak wylaczyc ten cholerny kod bo nie ma zadnej zabawy z gry ?

Bullas
02-12-2011, 21:48
gdyby mozna bylo tak samo to bym sie nie pytal.
wlasnie nie mialem potow, a nie chcialem sie juz wracac.
jak wylaczyc ten cholerny kod bo nie ma zadnej zabawy z gry ?

No przecież wpisujesz "tgm" i kod się sam wyłącza. Przynajmniej u mnie. Raz jak mi coś sie rozjebało to musiałem jeszcze na latanie włączyć, nie chciało się wyłączyć potem, to po resecie gry było ok.

woturn
02-12-2011, 22:47
Wie ktoś jak rozwiązać problem z zebraniem serca, w misji z naprawianiem białej ampułki?
Mam na renegacie znacznik, jednak nie ma tam żadnego serca. Po za tym mam 2 takie w ekwipunku ale nie da się zakończyć questa.

tom914
02-12-2011, 22:58
Pisze gdzieś gdzie mogę znaleść wszystkie maski?

Zawszeza
02-12-2011, 23:00
ktos kto skonczyl gre, moze mi powiedziec ile czasu mu to zajelo ?

i czy gra po pierwszym przejsciu traci sens i staje sie nudna ? ;d

Venom'ek
02-12-2011, 23:07
ktos kto skonczyl gre, moze mi powiedziec ile czasu mu to zajelo ?

i czy gra po pierwszym przejsciu traci sens i staje sie nudna ? ;d
Nie jest nudna bo zanim sie rozkręci to już sie kończy (chyba, że lecisz tylko główny wątek), mi to zajęło kilka godzin, a jak grałem drugi raz to już wykonywałem dużo pobocznych i ogarnąłem to w nieco ponad tydzień.

Havaran
02-12-2011, 23:32
Wbilem sobie 100 smithingu i zrobilem Daedric Bow + Upgrade, 72 dmg wyszlo ;d w sumie spocz, ale wiem, ze jak zainwestuje w alchemy i enchanting to bedzie taki pogrom ze hoho : ]

Nobody13
03-12-2011, 01:02
Panowie, mam problem. Skyrim niby mi działa, choć nie spełniam wymagań gry (załączam test ze strony canyourunit.com (http://img39.imageshack.us/img39/8681/wymagania.jpg)), tylko w niektórych momentach mam błędy z grafiką, najczęściej przy rzucaniu czarów i używaniu umiejętności, ale jak widać na drugim załączonym obrazku (http://img268.imageshack.us/img268/9065/screenshot2wd.png) czasem dzieje się to w określonych środowiskach (w tym przypadku jaskinia).
Ma ktoś pomysł co na to poradzić, czy też sytuacja beznadziejna?
I jeszcze jeden problemik - przycinki. Czasem są po kilka sekund, te mi akurat nie przeszkadzają. Większym problemem są takie, które zupełnie crashują grę lub cały komputer. To samo pytanie: Czy jest rozwiązanie?

Riker
03-12-2011, 12:49
Warto grać w tego Skyrima?

beny123
03-12-2011, 12:53
up

tak. świat jest ogromny

Anna Maria Wesołowska
03-12-2011, 13:45
Właśnie kupiłem Skyrima wlasnie instaluje :D chyba za chwile mi stanie ;0

Pietrek
03-12-2011, 14:41
Panowie, mam problem. Skyrim niby mi działa, choć nie spełniam wymagań gry (załączam test ze strony canyourunit.com (http://img39.imageshack.us/img39/8681/wymagania.jpg)), tylko w niektórych momentach mam błędy z grafiką, najczęściej przy rzucaniu czarów i używaniu umiejętności, ale jak widać na drugim załączonym obrazku (http://img268.imageshack.us/img268/9065/screenshot2wd.png) czasem dzieje się to w określonych środowiskach (w tym przypadku jaskinia).
Ma ktoś pomysł co na to poradzić, czy też sytuacja beznadziejna?
I jeszcze jeden problemik - przycinki. Czasem są po kilka sekund, te mi akurat nie przeszkadzają. Większym problemem są takie, które zupełnie crashują grę lub cały komputer. To samo pytanie: Czy jest rozwiązanie?

Game Booster, ustawienia low

Anna Maria Wesołowska
03-12-2011, 14:48
Kurwa. Mam problemy z grafiką .. Gra się jak przez kraty na cały ekran mam czarne paski i wszystko zamazane nie da się grać , komputer spełnia wymagania wie ktoś może o co chodzi? coś zdjecia nie moge zrobic to bym wrzucil

@ coś podobnego do mojego
http://imageshack.us/photo/my-images/818/76131698.jpg/

Słotka Anielka
03-12-2011, 15:04
Jakie gildie polecacie oprócz Mrocznego Bractwa i Gildii Złodziei? Które mają ciekawą fabułę?
I da się jakoś posadzić towarzysza (ten co z nami biega) na koniu?

Klops
03-12-2011, 15:46
Opłaca się oddawać Nocnicy ten Kościany Klucz?

Ander Twenty
03-12-2011, 15:49
Ja oddałem. Dodatkowe moce (np. Płaszcz Cieni Nocnicy - całkowita niewidzialność podczas skradania przez 120s)

Harven
03-12-2011, 23:45
tylko mi nie mowcie, ze przetlumaczyli imiona bóstw? nocturnal to NOCNICA? XDDDDDDDDDDDDDDDDD mam nadzieje, ze sie myle, bo jesli nie, to ktos mocno zjebał. nocnik

Absherr
03-12-2011, 23:55
#up
Robie własnie tego questa w angielskiej i wygląda na to że Nocturnal to Nocnica ;d
W ogóle jakoś nie mogę się przemóc do polskich wersji takich gier. Są albo śmieszne albo takie nienaturalne.

Abovner
04-12-2011, 00:04
#up
Robie własnie tego questa w angielskiej i wygląda na to że Nocturnal to Nocnica ;d
W ogóle jakoś nie mogę się przemóc do polskich wersji takich gier. Są albo śmieszne albo takie nienaturalne.
ja gram z polskimi napisami i szczerze powiedziawszy to ogólnie nazwy miejscówek i ludzi są ok, sporadycznie się zdarza jakiś fail, acz jeśli chodzi o dubbing to w dubbingu się sporadycznie zdarza coś ok, na ogół mega fail.

Towarzysza nie można posadzić na koń ale on raczej daje radę biec za Tobą, na dalekie dystanse dobiega w pol minuty - minute do ciebie takze bez tragedii.

Anna Maria Wesołowska
04-12-2011, 12:53
Hmm narazie o Skyrimie średnie wrażenie ale może dlatego że dopiero doszedłem do tej Mrozenej Grani czy coś takiego ;P

Shany
04-12-2011, 12:57
ja gram tylko z nakladka na polskie napisy - i polskie nazwy wg mnie sa dobrze dobrane. ludzie sie smieja z niektorych tlumaczen, bo graja w jezyku angielskim - jak sie gra po polsku idzie sie bez problemu wczuc. nie spotkalem jeszcze nazwy, ktora by wywolala jakiekolwiek zazenowanie.

Bullas
04-12-2011, 13:01
Skoro dali naprawdę dobry dubbing to aż szkoda nie skorzystać. Nie jest może idealne, ale jak na polskie standardy to i tak miód.
W samym tłumaczeniu wkurzają mnie niektóre nazwy typu "Gromowładni". Zupełnie nie pasuje

Togo
04-12-2011, 13:13
Mnie za to denerwuje liczba błędów w grze przez które można się wzbogacić/zdobyć lvl w czymkolwiek. Na chwile obecną mam 81 lvl+100 we wszystkim i cały daedric set+bronie. Jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć jak się szybko wzbogacić albo zdobyć taki lvl to piszcie na pw.

używanie bugów=granie na czitach=nudna gra.

Tak, ale może niektórzy grają na PS3/Xbox360 i też mają ochote na czity, których na konsolach niema. Muszą skorzystać z bardziej skomplikowanych metod ;p

Zodiakk
04-12-2011, 13:19
Mnie za to denerwuje liczba błędów w grze przez które można się wzbogacić/zdobyć lvl w czymkolwiek. Na chwile obecną mam 81 lvl+100 we wszystkim i cały daedric set+bronie. Jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć jak się szybko wzbogacić albo zdobyć taki lvl to piszcie na pw.

używanie bugów=granie na czitach=nudna gra.

Zawszeza
04-12-2011, 13:57
Ale beka, mam zadanie pogadac z alvorem, ale przez przypadek zabilem jemu kure i jego zona i ktos jeszcze sciagaja mnie po calej mapie, a ostatni save mam jakas godzine przed dojsciem do niego, co robic ??

#edit

a jak go zabije, nie bede mogl zrobic tytulowej misji (bo to chyba jest glowny watek?)

dobra wystarczylo poczekac 24h w grze

Czosiowaty
04-12-2011, 14:00
po chuj grac w rpg jak sie gra na czitach
L0L0L0L0L0L0L

Annares
04-12-2011, 14:18
Gram od wczoraj, ostro przymaniaczylem , ale mam 11 level a zdaje sie ze o procesie fabuly na ktorym niektorzy z was sa na 7/8 lvlach jeszcze dlugo nie bede mial okazji zobaczyc :) Bardzo wporzadeczku sie gra, mapa jest tak ogromna ze az sie boje ze calosc zajmie mi duzo za duzo bo lubie przechodzic gry w 100% : P Niestety czuje ze gdybym w tym momencie wrocil do glownego watku byloby za latwo i czeka mnie zmiana poziomu trudnosci na highest : P Jedyne czemu nie udalo mi sie podolac to wampiry, ale po otworzeniu Chesta na poziomie Master (przy lockpicku 23) i znalazieniu orcish bowa + flee chance - wybieram sie jak najszybciej na zemste ]:->

Nobody13
04-12-2011, 16:09
zmiana poziomu trudnosci na highest : P
Ja tam cały czas gram na najwyższym i nie mam większych problemów z niczym, czasem tylko muszę z parę razy wczytać większe walki żeby się w końcu udały.

Bullas
04-12-2011, 16:29
Ja tam cały czas gram na najwyższym i nie mam większych problemów z niczym, czasem tylko muszę z parę razy wczytać większe walki żeby się w końcu udały.

i zwastować 20 potków ;d

PpK
04-12-2011, 18:10
i zwastować 20 potków ;d

granie na najwiekszym poziomie trudnosci, albo chociaz 4, to najwieksza frajda ;dd

raz z ciekawosci przełączyłem na medium, wiekszosc szlo z łuku + sneak bonusa na hita, real fun ;d

Bullas
04-12-2011, 18:34
granie na najwiekszym poziomie trudnosci, albo chociaz 4, to najwieksza frajda ;dd

raz z ciekawosci przełączyłem na medium, wiekszosc szlo z łuku + sneak bonusa na hita, real fun ;d

Nie no, ja gram na najwyższym ;d
Poza bossami to luzik. mroczny elf na 2 miecze 1 reczne.
na 20 lvl 90 w 1 reczniaki plus 90~ smithingu i w sumie większość mobów mam na 2 hity

Draco93
04-12-2011, 19:25
Nie no ja nie wiem czy my aby na pewno gramy(graliśmy) w tę samą grę. Ja na drugim od końca poziomie trudności (przed najcięższym), przy jednoręcznej broni z dmg ponad 200 + maksymalna ilość dmg od ognia + maksymalnie rozwinięty life drain i malutko odbieram death lordom i death overlordom (z 1/6 albo 1/8 hp na hita). Reszty wrogów z resztą (poza wilkami) też na hita nie wezmę (nie liczą instant killa), a wy tutaj piszecie, że na najcięższym oracie wrogów jak chcecie. Nie licząc już tego, że przy walce z ostatnim bossem, mając pełny deadryczny, maksymalnie ulepszony i zaklęty sprzęt i ponad 1100hp, jak mnie trafił to prawie połowe hp odebrał (czyli jakieś 500 obrażeń mi zadał). Minibossy, a szczególnie magowie też potrafili mnie nieźle cisnąć.

Bullas
04-12-2011, 19:47
Nie no ja nie wiem czy my aby na pewno gramy(graliśmy) w tę samą grę. Ja na drugim od końca poziomie trudności (przed najcięższym), przy jednoręcznej broni z dmg ponad 200 + maksymalna ilość dmg od ognia + maksymalnie rozwinięty life drain i malutko odbieram death lordom i death overlordom (z 1/6 albo 1/8 hp na hita). Reszty wrogów z resztą (poza wilkami) też na hita nie wezmę (nie liczą instant killa), a wy tutaj piszecie, że na najcięższym oracie wrogów jak chcecie. Nie licząc już tego, że przy walce z ostatnim bossem, mając pełny deadryczny, maksymalnie ulepszony i zaklęty sprzęt i ponad 1100hp, jak mnie trafił to prawie połowe hp odebrał (czyli jakieś 500 obrażeń mi zadał). Minibossy, a szczególnie magowie też potrafili mnie nieźle cisnąć.

Co da magów się zgodzę, są op trochę, ale tak to luźno dość

Ergid
04-12-2011, 20:16
ja jak gram tym khajiitem
to na 11 lv kurde jestem tak slaby
ze troll sniezny ma mnie na 2 hity lololol
160 hp i skorzana zbroja z 41 pancerza
bez sęsu : [

Anna Maria Wesołowska
04-12-2011, 20:24
też nim gram nie załamuj mnie ;( dopiero 6 lvl jestem na tej wieży hroghar czy coś takiego i gadam z tymi starymi przydupasami którzy uważają że jestem dzieckiem smoka (?)

wicked
04-12-2011, 20:39
@up

no bo silne sa te trole

wlasnie zrobilem quest dla Boethiah i dostalem ebonowy secik, dodatkowo podczas skradania postac robi sie czarna, porusza sie cicho i zatruwa wszystkich w otoczeniu, fuck yeah! jeszcze 2 deadry do zrobienia

Draco93
04-12-2011, 21:34
@up. bo te przedmioty to najlepsze itemy w grze. Przywołanie dremora, webbajack, ebony blade, ebony armor(+ reszta setu z questowego npc) , azura star (do enchantingu), Masque of Clavicus Vile i Ring of Namira. Można w tym spokojnie ukończyć grę.

Apropos samej gry... Można ją ukończyć w mniej niż 2h (chodzi tutaj o wątek główny). Jeśli pamiętamy co, gdzie i jak to nie ma najmniejszego problemu. Wystarczy, że będziemy magiem w heavy armor. Samo to, że przy pierwszej postaci wypad do blackreach zajęła mi kilka godzin. Podczas ponownego przechodzenia gry dostałem się tam w niecałe 15min i bez wykonywania pobocznych zadań ruszyłem po zwój. To najdłuższy dungeon w grze. Wystarczyło rushować i nie bić żadnych wrogów. Jak robiło się ich za dużo to summonowałem jakiegoś kompana (byle co bo wrogowie skupiają się na nim, a nie na tobie, więc można biec dalej). "Lajtowy" wynik to trzy godzinki. Godzinka na Sanguine Rose, a potem nic nie robimy oprócz leczenia się i biegania. Smoki rozwalamy ściągając je na ziemie i przywołując dremora. 3h to banał, ale 2h też dałoby się osiągnąć. Trzeba po prostu mieć szczęście i znaleźć odpowiednie księgi u pierwszego npc ;d

@@ Jeśli ktoś ma problemy z flawless ruby to znalazłem jak go zdobyć w ~2min idziemy do riften i szukamy npc Harrald (jest w pałacu albo gdzieś w jego pobliżu). On zleci nam, abyśmy odebrali jego miecz z miejscowej kuźni, a w zamian daje nam dwie losowe błyskotki. Wystarczy zapisać przed samym oddaniem questa i wczytywać, aż nie dostaniemy flawless ruby.
Znalazłem także rozwiązania do wszystkich innych potrzebnych do zadań przedmiotów. Jak ktoś będzie miał jakiś problem to Pw.

Brutalny Rzeznik
04-12-2011, 22:14
http://www.youtube.com/watch?v=4z9TdDCWN7g Widział ktoś? ;-) Pięknie to zaśpiewała

Bullas
04-12-2011, 22:21
Dobry ma głos. Trochę na kompie przeróbki, ale zajebiste

http://www.youtube.com/watch?v=gyCFuP3rM2w

pierdole kocham to

Zakon
04-12-2011, 22:29
Dostałem kostke + kule od ziomka z lodowej kry jakiegoś Septusa (?), co mam z tym zrobić? I czy szklany lub smoczy set jest lepszy od tego seta słowików?

WolF
04-12-2011, 22:46
Co zrobić jeśli jestem zarażony wampiryzmem i wszyscy mnie już biją? : (

Brutalny Rzeznik
04-12-2011, 22:47
Swoja droga, wie ktos moze czy jest jakis mod szufladkujacy savy do oddzielnych postaci? bo mi nadpisuja czesto moje savy grajacy po mnie, albo musze sie doszukiwac swojego save'a ;-)

Venom'ek
04-12-2011, 22:49
Co zrobić jeśli jestem zarażony wampiryzmem i wszyscy mnie już biją? : (
Japiernicze, weź poczytaj troche stron do tyłu, to było już wałkowane dziesiątki razy...

Krezol
04-12-2011, 22:59
co daje kupno wlasnego domu? i jak taki kupic np. w bialej grani?

WolF
04-12-2011, 23:00
Japiernicze, weź poczytaj troche stron do tyłu, to było już wałkowane dziesiątki razy...
Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź, teraz już wiem jak rozwiązać mój problem!

Aiden
04-12-2011, 23:24
co daje kupno wlasnego domu? i jak taki kupic np. w bialej grani?

Chyba najwieksza zaleta wlasnego domu jest to, ze w kufrze mozesz przetrzymywac nieograniczona ilosc itemow.

wicked
04-12-2011, 23:36
co do domu, ukladalem godzine zasrane itemy i klejnoty, potem wracam i wszystko rozjebane po podlodze...

Dostałem kostke + kule od ziomka z lodowej kry jakiegoś Septusa (?), co mam z tym zrobić? I czy szklany lub smoczy set jest lepszy od tego seta słowików?

no idz do tych ruin i tam spędzisz dość dużo czasu w nich, uwierz, kup sobie z 3 piwa i enjoy dungeon! dostaniesz prastary zwoj i ta kostka sie zapelni informacjami, dodatkowo dostanisz quest od deadrycznego lorda i super nagrode

Zawszeza
05-12-2011, 00:39
Odszukaj kobiete redgarskiego pochdozenia

W bialej grani, wie ktos gdzie ona jest, a pozniej gdzie podziali sie ci aliki, strasznie mnie irytuja niedokonczone misje, a tego nichuja nie moge znalesc, szukam ponad 2 godziny jej i tych alikow, zadnych postepow, a na necie nic o tym nie pisze

ktos zrobil ta poboczna misje ?

Havaran
05-12-2011, 02:16
W karczmie jako barmanka, zapyta Cie czy chcesz drinka. ;)

lipek
05-12-2011, 02:34
W karczmie jako barmanka, zapyta Cie czy chcesz drinka. ;)

Ja bym powiedzial, ze sprzataczka, a nie barmanka. Ona tam z miotla zasuwa.

dLeeN
05-12-2011, 04:04
Czy jeżeli przestawiłem poziom trudności na mistrz na 23 lvlu to zmieni mi poziom trudnosci na danym save czy trzeba zaczynać gre od nowa? bo na najnizszym poziomie w ogole lvl mi nie chcial skakac, a przestawilem na mistrza i jakos nie widze zeby przeciwnicy byli jacyś twardsi :P

Bullas
05-12-2011, 04:09
Czy jeżeli przestawiłem poziom trudności na mistrz na 23 lvlu to zmieni mi poziom trudnosci na danym save czy trzeba zaczynać gre od nowa? bo na najnizszym poziomie w ogole lvl mi nie chcial skakac, a przestawilem na mistrza i jakos nie widze zeby przeciwnicy byli jacyś twardsi :P

Możesz grać dalej

wicked
05-12-2011, 09:15
Ja bym powiedzial, ze sprzataczka, a nie barmanka. Ona tam z miotla zasuwa.

a ja bym powiedział, że ona mieszała chochlą w garku na zapleczu.

Przestawienie poziomu trudności jest miejscowe, ja czasem nie mogę zabić tego maga w masce to zmniejszam, ostatnio a mistrzowskim brał mnie prawie na 1 hit skurwiel a mam 32 level i ebon set, no ale nic na antymagie. W oblivionie te nuki leciały tak powoli, że się dało na boku jakoś a ten to ma ajma jak jakiś pro z csa kurwa.

Zawszeza
05-12-2011, 14:08
dobra znalazlem ta redgarke, a teraz gdzie moga byc ci alikowie ??

#edit dobra juz znalazlem
+zostalem wczesniej tanem i dostalem jakas tam wojowniczke ktora miala chodzic ze mna nonstop, ale jak szedlem do tych siwobrodych(czy jakos tak) zgubila sie i juz nigdzie nie moge jej znalesc to ma tak byc, czy gdzies sie zgubila i musze jej szukac ? ;d

@down

a to mi chyba tez zginela ;d

czyli juz wiecej jej nie zobacze?

raijn
05-12-2011, 14:17

+zostalem wczesniej tanem i dostalem jakas tam wojowniczke ktora miala chodzic ze mna nonstop, ale jak szedlem do tych siwobrodych(czy jakos tak) zgubila sie i juz nigdzie nie moge jej znalesc to ma tak byc, czy gdzies sie zgubila i musze jej szukac ? ;d

Lydia tzn ? :P Mi ona zginela i dupa :( Ale sproboj np wejsc do jakiegos budynku i wyjsc zeby byl loading, wtedy ona powina pojawic sie obok ciebie.

Venom'ek
05-12-2011, 14:42

#edit dobra juz znalazlem

@down

a to mi chyba tez zginela ;d

czyli juz wiecej jej nie zobacze?
Jeśli zależy ci na pomocniku to wynajmij elfke w sklepie z łukami (nie wiem jak sie nazywa). To jest zaraz jak wejdziesz do białej grani tzn. zaraz obok jest kowal to nie patrzysz w prawo tylko w prosto i na takim pagórku stoi.

wicked
05-12-2011, 16:31
Co do Lydii, ja mam domek w Białej Grani i ona tam sama przyszła i siedzi.

Anna Maria Wesołowska
05-12-2011, 16:42
Zademonstruj swój krzyk Smocza Siła 0/3
Na kogo mam krzyknąć ? ;d
fast plx
EDIT
OKEJ JUZ MAM XD

Boryna
05-12-2011, 19:22
W czasie jednej z moich podróży zostałem zaatakowany przez trzech "najemnych zbirów", przy jednym z nich znalazłem zlecenie na mnie podpisane przez strażnika Białej Grani, nazywano mnie w nim złodziejaszkiem. Faktycznie, zdarzyło mi się okraść kilku strażników ale chyba nikt mnie nie przyłapał(możliwe, że zasłoniłem się tytułem tana przy próbie aresztowania dlatego nie pamiętam). Zdarzyło się komuś coś podobnego? Często można się spodziewać takiej zemsty ofiar naszego złodziejskiego rzemiosła?

Bullas
05-12-2011, 19:23
W czasie jednej z moich podróży zostałem zaatakowany przez trzech "najemnych zbirów", przy jednym z nich znalazłem zlecenie na mnie podpisane przez strażnika Białej Grani, nazywano mnie w nim złodziejaszkiem. Faktycznie, zdarzyło mi się okraść kilku strażników ale chyba nikt mnie nie przyłapał(możliwe, że zasłoniłem się tytułem tana przy próbie aresztowania dlatego nie pamiętam). Zdarzyło się komuś coś podobnego? Często można się spodziewać takiej zemsty ofiar naszego złodziejskiego rzemiosła?

Mnie tylko raz napadli

wicked
05-12-2011, 19:28
@Boryna,

Tak to jest normalne. Ja ukradłem ze stołu mapę i wyszedłem zanim strażnik zemną porozmawiał a potem po mnie przyszli.

LinQ
05-12-2011, 19:53
są gdzieś jeszcze jacyś towarzysze oprócz Lidii tej elfki z Białej Grani oraz tego kolesia z Pękniny ?

Słotka Anielka
05-12-2011, 20:00
@up

http://inskyrim.pl/skyrim/towarzysze-dovahkiina.html

jata12
05-12-2011, 20:13
Na mnie nawet mroczne bractwo nasłali, tyle że w liściku nie było zleceniodawcy...

durassek
05-12-2011, 23:29
Ilu mozna miec towarzyszy?

Nobody13
06-12-2011, 00:00
Ilu mozna miec towarzyszy?
1

Mati666
06-12-2011, 11:52
Mam problem z zadaniem "Wykrycie Niewidzialnego". Jestem już na końcu tego questu, ale w chwili śmierci Arcymaga mój quest zostaje zakończony i nie otrzymuje kolejnego. Nie mogę nawet przeszukać zwłok Arcymaga, nie ma żadnej interakcji. Tak samo rozmowy ze wszystkimi w akademii nie przyniosły zamierzonych rezultatów (są tylko standardowe dialogi, nic co mogłoby rozpocząć nowego questa). Jeżeli ktoś wie jak naprawić ten błąd byłbym wdzięczny. Dowiedziałem się (kolega wczytał starego save'a i robiliśmy to samo żeby sprawdzić w którym momencie występuje błąd), że to Mirabelle po wybuchu (co Arcymag ginie) powinna mi dać zadanie na odszukanie Arcymaga. Tymczasem ona mi tylko o tym mówi i nic więcej, żadnego quest'a (jedynie zakańcza poprzedni, tj. "Wykrycie Niewidzialnego").

Porque
08-12-2011, 00:53
Siema mam pytanie. ktore misje mam robic by wkoncu walczyc ze smokami? zrobilem wuchte pobocznych i biegam i szukam a smokow nie ma....

Havaran
08-12-2011, 01:00
Japierdole, na mnie co chwila są ._. mam ich dość :D

Rob main questa.

Bullas
08-12-2011, 07:26
Siema mam pytanie. ktore misje mam robic by wkoncu walczyc ze smokami? zrobilem wuchte pobocznych i biegam i szukam a smokow nie ma....

Zrób questy w białej grani, do tego na mapce szukaj znaczników jakby smoczych głów. Często też randomowo się spawnują

Porque
08-12-2011, 15:17
bylem w chyba 4 miejscach z glowami smoczymi i ich nie ma !

beny123
08-12-2011, 15:36
a walczyłęś z pierwsyzm smokiem z main questa ?

Abovner
08-12-2011, 15:38
a walczyłęś z pierwsyzm smokiem z main questa ?

LOL :D

Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że musi właśnie pierwszego smoka ubić w main queście.

#Top
Zwykłe białe kobity będą chciały wyjść za mąż za mnie w postaci mrocznego elfa? Czy tylko można się żenić ze swoją rasą?

beny123
08-12-2011, 15:43
z każdą rasą możesz.

Arinori
08-12-2011, 17:25
Ork+Dunmer=Mroczny Ork ;d

P.S Tak się zastanawiam kim się przyjemnie gra w Skyrim?? Bo myślę nad postacią ale jakoś nie wiem i tak samo w Oblivon nie wiem kim zagrać rada proszę ;d

Anna Maria Wesołowska
08-12-2011, 18:07
Dobrze jest ładować wszystko w broń dwuręczną jeśli chce z niej walić do końca gry ?

Bullas
08-12-2011, 18:27
Dobrze jest ładować wszystko w broń dwuręczną jeśli chce z niej walić do końca gry ?

jeszcze w kowalstwo i enchanting, coby lepsze bronie wykuwać

zbysio
08-12-2011, 18:31
Nikt mnie nie chce uczyc sneaka. To dlatego ze mam juz za duzo (95) czy cos sie zbugowalo? Podchodze do goscia od zlodziei ktory powinien uczyc (tak przeczytalem w necie) i nie ma nic...

Wozart
08-12-2011, 19:15
@up spróbuj tego:

http://www.youtube.com/watch?v=4NNmlcDqV-Q

Cwiecz
08-12-2011, 19:32
Siemanko. Mam pewien problem otóż dość długo ładują mi się lokacje, przerwa miedzy wejsciem do np jakiejs kopalni czy do miasta trwa czasem do 2-5 minut. Czy jest jakis sposob na skrócenie tego czasualbo wyłączenie tych ekranów między lokacjami? Jakaś łatka albo coś'?

Kucyk
08-12-2011, 21:55
Ork+Dunmer=Mroczny Ork ;d

P.S Tak się zastanawiam kim się przyjemnie gra w Skyrim?? Bo myślę nad postacią ale jakoś nie wiem i tak samo w Oblivon nie wiem kim zagrać rada proszę ;d

Co do Obliviona to jedz standard miecz ;d

Obuchowe bronie sie tam w ogole nie oplaca bo sam taka droge wybralem i nie jest za fajnie

zbysio
08-12-2011, 22:03
@up spróbuj tego:

http://www.youtube.com/watch?v=4NNmlcDqV-Q

daj spokoj jaki sens ma takie bugowanie...?

raijn
08-12-2011, 22:45
Jest tutaj ktos kto gra magiem ? Ja osobiscie gram magiem, destruction na 97 i idzie cholernie wolno, jakich spelli uzywacie ? Bo ja uzywam firebolta a mam wszystkie poza 3 spellami master.

tom914
09-12-2011, 17:46
http://www.cda.pl/video/26032df/Fus-Ro-Dah
padam xD

haxigi
10-12-2011, 10:38
Siemka. Mam problem. Dołączyłem do cesarstwa i wykonuje te misje dla nich i teraz mam Odbij zimową twierdzę. Ok idę do obozu i chcę gadać z tą babką bo mam znaczek nad nią, ale lipa ona nie rozwija dalej tego questa. Co solo mam iść na tę zimową twierdzę ? Tam strażnicy ze mną normalnie gadają, nie są agresywni. O co kaman ?

wicked
10-12-2011, 11:50

Tak, ja mam 100 i robie gnój na expert.

mateusz20
24-12-2011, 12:15
witam, jestem nowy w przygodzie ze skyrimem. na poczatku napalilem sie na zrobienie lucznika- teraz mysle ze to byl blad.wybralem rase lesnego elfa pierwsze talenty pakowalem w lucznictwo i 2 chyba w skradanie.mam 8 lvl i probujac czyscic hilgrungs tomb- czy jakos tak- mialem problem z ubiciem oststniego bosa- maga z luku. musialem dobic go 2handem bo z luku to bylo cholernie trudne.wiec dorzucilem 1 talent w 2 handy. 1 albo 2 talenty mam w light armors- sadzilem ze lucznik powinien nosic light armory.zatem ogolnie rzecz ujmujac mam talenty rozrzucowe w sporo miejsc, a ogladajac filmiki na yt wiekszosc ludzi gra meele a lucznikow jak na lekarstwo.zastanawiam sie czy lucznik ma jakies szanse pozniej i czy nie lepiej zaczac od poczatku niz pozniej zalowac bo narazie mam 9 lvl wiec mozna szybko nadrobic.kumpel gra nordem- 2h+ lucznictwo i mowi ze swietnie mu sie gra.
2 sprawa to to czy ustawienie trudnosci walki ma jakis wplyw na szybkosc wzrostu doswiadczenia.

Pro Gimbus
24-12-2011, 12:47
Jako iż przymierzam się do Skryima, mam pytanie, które na pewno pojawiło się już w tym temacie (przeczytałem parę stron wstecz i nie zauważyłem), otóż:
z tego co wiem, przy biciu bronią nasza postać krzyczy takie "hijaaa" etc. da się to wyłączyć?

Ergid
24-12-2011, 13:59
raczej nie
jedyna opcja to wyciszyc glosy postaci : d

Ander Twenty
24-12-2011, 14:54
Jest tutaj ktos kto gra magiem ? Ja osobiscie gram magiem, destruction na 97 i idzie cholernie wolno, jakich spelli uzywacie ? Bo ja uzywam firebolta a mam wszystkie poza 3 spellami master.

Ja biłem na przemian pierwszymi czarami, zależnie od przeciwnika. Do silniejszych z dwuręczną bronią najpierw dwoma łapami lodowy kolec - potem dobijam płomieniami. I tak cały czas.

zaxiss
24-12-2011, 14:57
Wie ktoś dlaczego mam łucznictwo na 20 zamiast na 45? Nie mam żadnej choroby, trucizny itp.

arturave
24-12-2011, 15:47
bum mam już tą grę i na moim pro ivul sprzęcie śmiga na low ale i tak gra wygląda wyjebanie nawet na tak
niskich wymaganiach xD. + śmiga bez żadnej ściny więc jest dobrze:d.

kim polecacie grać? bo chyba sobie norda zrobie

Arkh91
24-12-2011, 20:27
Ja polecam jakiegos elfa. Dunmera, czy bialego elfa, a moze ten czlowiek-jaszczur, albo khajit? Sa takie ciekawe postacie, ze wszystkie ludzkie rasy laduja u mnie automatycznie na ostatnich miejscach :).

Smu'gler
25-12-2011, 03:36
Ale ta gra ma klimat, często zmieniam na jeden z najmniejszych poziomów, bo nie moge się doczekać : D
No i polecam czytać wszystko, a nie przewijać byle mieć zadanie jak to robiłem w oblivionie albo gothicku, naprawde klimat niesamowity.

Nie chwaląc się - niedawno komp kupiony więc śmiga na ultra - miejscami wzdycham przed kompem jak zajebiście to wygląda

Lencu
25-12-2011, 13:21
Gra miażdży mnie. Trafiłem po drodze na kompleks krasnoludzki. Niestety nie mogłem się dostać do niego bo nie potrafiłem uruchomić mechanizmu krasnoludów. Znalazłem gościa który przy tym grzebał (to oczywiście quest poboczny) i wysłał mnie tam - Czarna Przystań. Ja nie wiem, drugi świat, ogromna jaskinia która w sobie ma 10 innych jaskiń, milion rozgałęzień. Zmiażdżyło mnie to totalnie i to jak to wszystko wyglądało. Piękne. Jeszcze nie odkryłem głównego mechanizmu tego czegoś ale będę grzebał. 2 godziny około zajęło mi to. Jeszcze z 30 minut pewnie tam pobiegam.

mateusz20
25-12-2011, 13:26
eloelo, postanowilem jednak dalej grac swoim lucznikiem i nie wiem czy jako bron wsponagajaca brac 1 handy czy 2 handy- raczej 1 bo pakuje tez w sneak.mam pytanmie odnosnie broni ze skilami ktore samemu sie enchantuje- czy po wykozystaniu wszystkich ladunkow trzeba je ponownie ladowac soul gemami? i czy mozna robic to tylko przy stolach enchantingu?

top, moze to dziwne ale mam 13 lvl i ubilem dopiero 1 smoka;/ drugirgo tylko widzialem ale nie wyladowal. sa jakies sposoby zeby zwiekszyc szanse spotkania smoka- moze jakies lokacje obfitujace w smoki? i czy jesli mam klucz do domu kolesia ktory w riverwoood uczy lucznictwa-a wlasciciel nie zyje- to moge kozystac dowoli z jego domu?nastepne pytanie to kon- po zakupie konia i wejsci do jakejs lokacji kon nie ucieknie nigdzie? bedzie na nas czekac przy wejsciu? oraz gzdoe mozna przetapiac rudy na sztabki metali?

MatiBzyk
25-12-2011, 13:30
Witam więc mam Skyrima ale nie grałem w poprzednie części gier z tej serii i ciekawi mnie czy mają one jakieś powiązania ze Skyrimem czy można je zwyczajnie pominąć?

Lencu
25-12-2011, 13:36
Witam więc mam Skyrima ale nie grałem w poprzednie części gier z tej serii i ciekawi mnie czy mają one jakieś powiązania ze Skyrimem czy można je zwyczajnie pominąć?

Fabuła w Skyrimie jest o krainie "Skyrim" są jedynie jakieś małe odniesienia które nie są najważniejsze i można spokojnie bez nich grać.

eloelo, postanowilem jednak dalej grac swoim lucznikiem i nie wiem czy jako bron wsponagajaca brac 1 handy czy 2 handy- raczej 1 bo pakuje tez w sneak.mam pytanmie odnosnie broni ze skilami ktore samemu sie enchantuje- czy po wykozystaniu wszystkich ladunkow trzeba je ponownie ladowac soul gemami? i czy mozna robic to tylko przy stolach enchantingu?

top, moze to dziwne ale mam 13 lvl i ubilem dopiero 1 smoka;/ drugirgo tylko widzialem ale nie wyladowal. sa jakies sposoby zeby zwiekszyc szanse spotkania smoka- moze jakies lokacje obfitujace w smoki? i czy jesli mam klucz do domu kolesia ktory w riverwoood uczy lucznictwa-a wlasciciel nie zyje- to moge kozystac dowoli z jego domu?nastepne pytanie to kon- po zakupie konia i wejsci do jakejs lokacji kon nie ucieknie nigdzie? bedzie na nas czekac przy wejsciu? oraz gzdoe mozna przetapiac rudy na sztabki metali?

Jako broń wspomagającą - krzyki. Gram łucznikiem (32lvl) main questy, moze ze 4 zrobione XD Fabularnie tylko tego smoka zabiłem w białej grani. Broń możesz ładować w każdym momencie, kamieniami duszy.

13 lvl i 1 smok. Lvl nic tutaj nie wyznacza. Smoki randomowo Cie spotykają. Ja randomowo zabiłem może 5. A gram już długo. Reszta pilnuje krzyków, bardzo często są na szczytach gór.
Po zakupie koń będzie czekał w danym miejscu gdzie go zostawiłeś ew w stajni.
Rudy można przetopić np w białej grani zaraz po prawej przy wejściu obok kuźni.

Taviik
25-12-2011, 13:42
Mam 3lvl,jak na razie inwestuje w magię i zniszczenie. Jak dobrze kreować swoją postać? I te questy,to mogę równie dobrze pójść sobie do innej nieodkrytej wioski i tam brać misję? ;dd

niemoralny
25-12-2011, 20:19
Mam 3lvl,jak na razie inwestuje w magię i zniszczenie. Jak dobrze kreować swoją postać? I te questy,to mogę równie dobrze pójść sobie do innej nieodkrytej wioski i tam brać misję? ;dd
mag to wg mnie zjebana postać na start (jeśli nie grałeś w poprzednie TESy albo w tego i grasz na czymś wyżej niż adept ;p) mi magiem w ogóle nie szło, teraz zrobiłem łucznika-sneakera i jest zajebiście
może to po prostu kwestia gustu, ale na start polecam raczej wood elfa/zwykłego wojownika, ew. maga bojowego z nastawieniem na to drugie

raijn
25-12-2011, 20:23
mag to wg mnie zjebana postać na start (jeśli nie grałeś w poprzednie TESy albo w tego i grasz na czymś wyżej niż adept ;p) mi magiem w ogóle nie szło, teraz zrobiłem łucznika-sneakera i jest zajebiście
może to po prostu kwestia gustu, ale na start polecam raczej wood elfa/zwykłego wojownika, ew. maga bojowego z nastawieniem na to drugie

Mag jest najbardziej OP w grze wedlug mnie (: 100% redukcji od czarow destrukcyjnych i srasz nimi w smoki i inne gowna, jaskinie normalnie przechodzisz 10 min a jak masz 100% redukcji od destrukcyjnej magii to biegniesz i w 2 min masz zrobione.

Draco93
25-12-2011, 20:47
@rajin. Jednoręczną bronią (a dokładniej wycraftowanym daedrycznym toporem) da się zabić smoka na hita z crita ;d W dodatku wygearowanie i wyskillowanie wojownika to chwilka, podczas gdy magiem trochę to trwa.

raijn
25-12-2011, 21:05
@rajin. Jednoręczną bronią (a dokładniej wycraftowanym daedrycznym toporem) da się zabić smoka na hita z crita ;d W dodatku wygearowanie i wyskillowanie wojownika to chwilka, podczas gdy magiem trochę to trwa.

To tak samo jak zrobisz sobie sneak na 100, i idziesz za mamuta/smoka/giganta i na hita zdejmujesz ich :P

Ja juz na 15 lvl giganta od tylu na hita mialem :PP I to na przed-ostatnim poziomie trudnosci...

Dine
25-12-2011, 21:12
Zrobienie kowalstwa do tego jest w chuj banalne w porównaniu do robienia enchantingu magiem. Na tam jakimś niskim levelu możesz śmigać w smoczej zbroi, a magiem trzeba się sporo napracować, żeby to do 100 doprowadzić.

Ander Twenty
25-12-2011, 21:15
Mag rozkurwia po 15 lvlu ;d

Lodowy Kolec + Płomienie/Odmrożenie a na magów Iskry i nie ma bata.

Ja na samym początku grałem 'tankiem' - ork 2h. Przeszedłem trochę, ogarnąłem coś i zrobiłem redgarda - 1h+ tarcza. Wykoksiłem 1h, tarcza połowa drzewka. Końcówka głównego wątku (ostatnia misja) i... odechciało mi się grać tarczą. Półtora tygodnia temu zrobiłem sobie Dunmera z nastawieniem na maga - ładowałem cały czas w zniszczenie i magię. Wykoksiłem sobie zniszczenie do 100 - wszystkie perki, koło 30 lvla, no i co dalej? A no zachciało mi się grać skradaczem ;d Dzisiaj dobiłem 54lvl, full 1h i zaklinanie, skradanie prawie full, ogólnie byłem kosiarz i mało kto wychodził ze spotkania z Mhhhhrrocznym elfem o imieniu Orofar. Złodzieje, Bractwo, Towarzysze, Akademia w Zimowej Twierdzy i prawie wszystkie daedryczne questy skończone - i niestety Skyrim stracił dla mnie magię. Odinstalowałem dzisiaj :( no cóż, koniec uzależnienia ;d

Polecam pierw zrobić Mroczne Bractwo bo dużo kasy się dostaje.

Taviik
26-12-2011, 12:32
c9eGtyqz4gY

wrzucal to juz ktos? ;p

Venom'ek
26-12-2011, 12:46
Jakie są zajebiście klimatyczne i długie questy oprocz tych złodzieji, bractw itp. No i jak sie rozpoczyna te deadryczne questy?

Lencu
26-12-2011, 12:50
Jakie są zajebiście klimatyczne i długie questy oprocz tych złodzieji, bractw itp. No i jak sie rozpoczyna te deadryczne questy?

trza po prostu podróżować i spotykać, ja tak robie. Teraz ten kompleks krasnoludzki mnie tak pochłonął ,że szok. Rozmawiałem z jakąś pustką (w sensie jakaś czarna dziura na drodze mi się pojawiła) nie mam pojęcia o co chodzi, kazali mi zebrać krew elfów,orka i kogoś tam jeszcze. Ogólnie naprawdę ciężko. W dodatku mroczne bractwo teraz chce bym zabił cesarza, zobaczymy co z tego wyniknie.

MatiBzyk
26-12-2011, 12:55
jeszcze nie grałem w skyrima ale wczoraj zainstalowałem i sprawdzałem jak działa grafika itp. i już wiem że gra mnie pochłonie i teraz mam do was pytanie jaką rasę wybrać by być takim łotrem wiecie trucizny dwie bronie itp. i czy wogóle się tak da?

Annares
26-12-2011, 13:04
mozesz zrobic kazda klase ale bedzie generalnie slabsza od bodajze wood elfa albo jakiegos innego elfa ;d ktory ma bonus do sneaka, tak to daggery i alchemie mozesz wytrenowac kazda rasa wiec to zbytniej roznicy nie robi, wybierz to co ci sie najbardziej spodoba ; p

destruction,enchanting,archery,smiting, archery, sneak i lockpick na 85-100 wszystko ;d 45 lvl i wydaje mi sie ze polowa glownego watku ;d od poczatku na poziomie MASTER, ale gra i tak zdazyla mi sie juz znudzic ;p

po skonczeniu glownego watku mozna grac dalej? czy wyglada to tak jak np. w falloucie 3 ;p

Arinori
26-12-2011, 13:31
Jak używać totemów bo jestem wilkołakiem ale nie wiem jak ich użyć a na razie zdobyłem 2 z 3 ;d

Ander Twenty
26-12-2011, 13:38
Co do daedrycznych questów - polecam poznać Sama z knajpy " Pod chorągwianą klaczą" w Białej Grani i bodaj Deavina z Samotni - żebraka :) Polecam odwiedzić jeszcze kaplicę Azury i meridii.

Pabloo1993
26-12-2011, 19:08
Ktoś miał może problem z wyłączaniem się gry? Mi się wyłącza w trakcie grania ni stąd ni z dupy. ;/ Ktoś wie jak się z tym uporać?

Nobody13
26-12-2011, 19:22
Czy Skyrima nie można kupić w Polsce na Steamie? Parę dni temu był w promocji, ale zamiast ceny w reklamie był napis "produkt niedostępny w twoim kraju". Teraz jak wpisuję w wyszukiwarkę "Elder Scrolls" to wyskakuje tylko III i IV, kiedy wpisuję "Skyrim" nie znajduje mi nic. Ma ktoś z was tą grę kupioną na Steam?

Draco93
26-12-2011, 19:23
To tak samo jak zrobisz sobie sneak na 100, i idziesz za mamuta/smoka/giganta i na hita zdejmujesz ich :P

Ja juz na 15 lvl giganta od tylu na hita mialem :PP I to na przed-ostatnim poziomie trudnosci...

Ale właśnie o to chodzi, że nie od tyłu. Normalnie z silniejszego hita jak crit wejdzie to ściągasz smoka na strzała ;d Oczywiście o ile posiadamy odpowiedni sprzęt i umiejętności.

@btw. Ilu z was w ogóle kupiło skyrima? Tak z czystej ciekawości się pytam.
@down. Z ciekawości. Wszyscy wysławiają tę grę, ale chce wiedzieć ile osób zapłaciło za tak świetną rozrywkę.

Arinori
26-12-2011, 19:25
Ja i nie żałuje ;d Kupując Skyrima kupiłem poprzednie części też ;d 3 i 4 ;d

A czemu się pytasz?

Lencu
26-12-2011, 22:13
Ja i nie żałuje ;d Kupując Skyrima kupiłem poprzednie części też ;d 3 i 4 ;d

A czemu się pytasz?

Chce wiedzieć ile frajerów jest na forum, którzy grę "kupili" a nie kupili.

Dziś łucznictwo 91 wpadło. Jeszcze pare dni i 100 ^^

Suczysyn
27-12-2011, 13:03
w jakim miescie sa najlepsze ceny do sprzedawania ? bo np mam te smocze kosci czy jak sie to tam zwie i jak sprwadzam je u mnie w equipment to pisze wartosc 500, a zaszedlem na jakas wieś to koleś mi za to dawal chyba z 120 tylko, pytanko w ktorym miescie sa ceny takie jak naprawde pisze w tym moim wyposazeniu ?;p

haxigi
27-12-2011, 13:10
Ktoś miał może problem z wyłączaniem się gry? Mi się wyłącza w trakcie grania ni stąd ni z dupy. ;/ Ktoś wie jak się z tym uporać?
Ja tak mam czasami jak zostawie AQQ włączone i ktoś mi napisze wiadomość :P

Arkh91
27-12-2011, 13:21
w jakim miescie sa najlepsze ceny do sprzedawania ? bo np mam te smocze kosci czy jak sie to tam zwie i jak sprwadzam je u mnie w equipment to pisze wartosc 500, a zaszedlem na jakas wieś to koleś mi za to dawal chyba z 120 tylko, pytanko w ktorym miescie sa ceny takie jak naprawde pisze w tym moim wyposazeniu ?;p
A czy czasem te kosci i luski nie sa potrzebne do craftu smoczej zbroi? W kazdym razie ja tego nie selluje tylko zbieram.
Powiedzcie mi jak uzyc Azura Star? Wywalilem wszystkie soul gemy oprocz azury, uzywam soul trapa, akiedy mob padnie to pisze, ze nie mam odpowiedniego gema :/.

Havaran
27-12-2011, 13:36
Masz Azure's Stara czy Black Stara?

Suczysyn
27-12-2011, 14:14
A czy czasem te kosci i luski nie sa potrzebne do craftu smoczej zbroi? W kazdym razie ja tego nie selluje tylko zbieram.
Powiedzcie mi jak uzyc Azura Star? Wywalilem wszystkie soul gemy oprocz azury, uzywam soul trapa, akiedy mob padnie to pisze, ze nie mam odpowiedniego gema :/.

no chyba faktycznie potrzebne, gram dopiero 3 dni wiec jeszcze nie ogarniam zbytnio ;p Bede musial kupic ten domek i tam to pozostawiam

arturave
27-12-2011, 15:59
można jakoś zbindować np. 1 ,2 ,3
żebym mógł szybko jakoś zaklęcia zmieniać albo broń? zamiast ciągle
wciskać tab i tam to robić.

i jeszcze jedno pytanko gram sobie woj nord i wale 2h broniami
i co jest lepsze? Miecze , Topory czy młoty? bo każda z nich ma osobne drzewko w talentach

Suczysyn
27-12-2011, 16:05
ponawiam pytanie, czy idzie gdzies sprzedawac rzeczy za 100% wartosci ktora widac w naszym ekwipunku ? Przykładowo mam zwoj i pisze ze jego wartosc to 500 a gdy chce sprzedac temu czarodziejowi w białej grani co obok króla jest to tylko 140 daje.

raijn
27-12-2011, 16:34
ponawiam pytanie, czy idzie gdzies sprzedawac rzeczy za 100% wartosci ktora widac w naszym ekwipunku ? Przykładowo mam zwoj i pisze ze jego wartosc to 500 a gdy chce sprzedac temu czarodziejowi w białej grani co obok króla jest to tylko 140 daje.

Musial bys miec coz zenchantowane ze ceny sa lepsze o 100% (np 4x 25%) lub Speech na 100, sprzedawaj takie zwoje, wtedy ci sie Speech powiekszy i ceny beda lepsze.

Arkh91
27-12-2011, 17:15
Masz Azure's Stara czy Black Stara?
Azura's Star.

wampiirr
27-12-2011, 17:46

i co jest lepsze? Miecze , Topory czy młoty? bo każda z nich ma osobne drzewko w talentach
możesz sobie ustawić pod favourites, chyba pod q(a może właśnie to jest tab... dawno nie grałem)

a co do tego jaką broń... jak wolisz, ja latałem a toporami, bo najlepiej wyglądały... bo to jest tak, że miecz najsłabszy, ale najszybszy, młot najwolniejszy ale najmocniejszy, ale młotek kiepsko wygląda a miecz też tak sobie... chyba, że masz coś co chciałbyś nosić kiedyś, jakiś deadryczny artefakt czy coś

Nobody13
27-12-2011, 20:49
Czy Skyrima nie można kupić w Polsce na Steamie? Parę dni temu był w promocji, ale zamiast ceny w reklamie był napis "produkt niedostępny w twoim kraju". Teraz jak wpisuję w wyszukiwarkę "Elder Scrolls" to wyskakuje tylko III i IV, kiedy wpisuję "Skyrim" nie znajduje mi nic. Ma ktoś z was tą grę kupioną na Steam?
Bump. Czy ktoś ma Skyrima na Steamie?

Edwin
27-12-2011, 21:20
Azura's Star.
Azurką możesz łapać tylko dusze jakichś potworów typu troll, niedźwiedź (?) i inne "większe" zwierzęce dusze. Trzeba było brać Black Stara, bo bandytów napotykasz praktycznie na każdym kroku (i to jaką ilość ^^). Nie wiem też po co wywalałeś inne soul gemy. ; )

Abovner
27-12-2011, 21:22

wchodzisz w q i bindujesz w ten sposób, że masz zaznaczony np. miecz i klikasz zwyczajnie 1, jak zamkniesz q to jak klikniesz tą jedynkę wybierze Ci miecz.

niemoralny
27-12-2011, 22:48
jeszcze nie grałem w skyrima ale wczoraj zainstalowałem i sprawdzałem jak działa grafika itp. i już wiem że gra mnie pochłonie i teraz mam do was pytanie jaką rasę wybrać by być takim łotrem wiecie trucizny dwie bronie itp. i czy wogóle się tak da?
wood elf, zdecydowanie

eternal94
28-12-2011, 00:48
mam 3 screeny dla was
1: spodobał mi się po prostu, w Skyrim'ie epicko wyglądają zorze275900
2: bo walka z 1 smokiem naraz jest zbyt łatwa... dobrze, że gigant zechciał trochę pobloczyć275901
3: zaraz obok miejsca walki z 2 smokami znalazłem trzeciego, przyprowadziłem go tam no i powstała pozycja na 'martwego smoka'
275902

Shaft
28-12-2011, 00:49
trochę śmiechłem, wątek główny był TAKI TURBO SŁABY (przewidywalny, 0 epickości po prostu gówno)

a misje poboczne, które powinny być tylko dodatkiem, stanowią główną radość z tej gry

no naprawdę.

eternal94
28-12-2011, 01:03
co nie zmienia faktu, że gra jest epicka nie licząc tej przewidywalności

Lencu
28-12-2011, 09:27
Tak bardzo bym chciał wersję online tej gry ,że to szok. Nawet sobie nie wyobrażam co to by było... Ja łucznik z poważnym skillem już + ziomek miecz tarcza i czyścimy serwer jak leci. Wiem ,że już jest mod wprowadzający online ale nie jest dopracowany więc na razie trzeba czekać. Na reakcje twórców Skyrim chyba też niema co czekać bo nic nie wspominają by pracowali nad tym.

Arkh91
28-12-2011, 09:30
Azurką możesz łapać tylko dusze jakichś potworów typu troll, niedźwiedź (?) i inne "większe" zwierzęce dusze. Trzeba było brać Black Stara, bo bandytów napotykasz praktycznie na każdym kroku (i to jaką ilość ^^). Nie wiem też po co wywalałeś inne soul gemy. ; )

Widzisz, wywalalem bo myslalem, ze Azura dziala na wszystko :). Musialem nie doczytac. Ale na szczescie z gemami nie ma problemu w ciul nawet greaterow mozna znalesc w miescie krasnoludow

mateusz20
28-12-2011, 14:10
a jak jest z domami - np w riverwood mam klucz do domu tego kolesia co uczy lucznictwa- on sam zginal pomagajac mi obronic sie przed wynajetymi zbirami.zatem czy moge normalnie kozystac z jego domu i trzymac w skrzyni swoje przedmioty?co moge dalej zrobic z tym kontraktem na mnie?czy w soul gemy moge lapac soule tylko smokow czy tez innych wrogow- jesli tak to jak to zrobic?dodatkowo mam 1 item ze skilem do lucznictwa-czy moge go zdeenchantowac uzycz tego enchanta na wszystkich itemach?bo wieksza czesc zbroi mam bez zadnego skila.

Arkh91
28-12-2011, 16:19
Mozesz lapac soule innych potworow. Musisz kupic czar Soul Trap (do kupienia chyba w whiterun->dragonsreach->u tego maga co jest w salce na prawo jak patrzysz na tron). A enchant na lucznictow na pewno nie bedziesz mogl uzyc we wszystkim. To jest chyba podzielone na enchanty do zbroi i enchanty do broni.

mateusz20
28-12-2011, 18:42
15 lvl i pierwszy smok ubity- nie liczc tego z glownego watku- lazlem do jakiegos kolesia- 1 wsza misja od brodaczy i zauwazylem ze lata kolo szczytu jakiejs gory wiec poszukalem drogi do niego i ubilem;p podejzewam ze moj lvl jest nieadekwatny do poziomy glownego watku ale nic nie poradze na to ze jak widze gdzies jaskinie/kopalnie/fort czy cokolwiek to musze najpierw wyczyscic zanim pojde dalej;p

prosze tez o odpowiedz na pytania zawarte w moim wczesniejszym poscie.dzieki za pomoc

niemoralny
28-12-2011, 21:28
a jak jest z domami - np w riverwood mam klucz do domu tego kolesia co uczy lucznictwa- on sam zginal pomagajac mi obronic sie przed wynajetymi zbirami.zatem czy moge normalnie kozystac z jego domu i trzymac w skrzyni swoje przedmioty?co moge dalej zrobic z tym kontraktem na mnie?czy w soul gemy moge lapac soule tylko smokow czy tez innych wrogow- jesli tak to jak to zrobic?dodatkowo mam 1 item ze skilem do lucznictwa-czy moge go zdeenchantowac uzycz tego enchanta na wszystkich itemach?bo wieksza czesc zbroi mam bez zadnego skila.
no generalnie itemy, gdzie ich nie zostawisz, nie powinny znikać, więc raczej możesz korzystać z jego domu

mateusz20
28-12-2011, 23:16
mam kolejny problem;p
wbilem 17 lvl ubilem 3 smoka- dzis juz 2;p chyba jakas obfitosc.zawsze zbieralem lekkie itemi i sprzedawalem ja u riverwood trader- uzbieralem 13k w ten sposob i okazalo sie ze trader nie ma juz kasy- czy warto wogole zrierac itemyi sprzedawac je czy nie ma to sensu w pozniejszej grze?np zbieram wszytskie bronie z jakims magicznym skilem i sprzedaje je.czy doladowywanie broni soul gemami podnosi mi enchanting?

Ander Twenty
28-12-2011, 23:29
Tak, doładowanie podnosi zaklinanie. Magiczne itemy 'niszcz' na stole, wtedy też wzrasta. Dodatkowo dorobisz się zaklęć. Na 100enchantingu + mikstura 20% zaklinałem daggery na 38 wchłaniania hp + 15s pułapki duszy :)

Zrób sobie taką broń co łapie dusze (ważne żeby była najlepsza jaką możesz mieć) i poprostu z nią biegaj, nakupuj kamieni duszy tak jak ja (miałem w plecaku ponad 80drobnych i 50 pospolitych, wiekszych i wielkich mniej) i jeszcze zrób questa z kaplicy Azury kamień duszy, który się nie niszczy po doładowaniu, ważne żeby oddać elfowi

No i ten, powodzenia !

#edit jeszcze mam coś do powiedzenia

Skyrim w porównaniu do Obliviona to jest łatwizna.

mateusz20
29-12-2011, 11:26
a co ze sprzedaza innych itemow+ warto czy wystarczy mi kasy tej ktora znajde?majac bron lapiaca dusze nie bede musial castowac soul trapa ?dzis znalazlem black soul stone- czy to jakis leprzy?czy znacie jakies queasty z nagrodami dobrymi dla lucznika?i czy jest jakis sposow na szybsze wyskilowanie lucznictwa?oprocz tego kolesia w riverwood- czy np strzelanie do tarczy podnosi skill?

Edwin
29-12-2011, 11:48
a co ze sprzedaza innych itemow+ warto czy wystarczy mi kasy tej ktora znajde?majac bron lapiaca dusze nie bede musial castowac soul trapa ?dzis znalazlem black soul stone- czy to jakis leprzy?czy znacie jakies queasty z nagrodami dobrymi dla lucznika?i czy jest jakis sposow na szybsze wyskilowanie lucznictwa?oprocz tego kolesia w riverwood- czy np strzelanie do tarczy podnosi skill?
1. Sprzedawanie itemów na początku się opłaca. Na wyższym poziomie będziesz dostawał mnóstwo kasy za zadania, a sprzedawanie przedmiotów będzie raczej nieopłacalne (a może raczej niepotrzebne). ;p
2. Mając broń z łapaniem duszy, nie potrzebujesz czaru.
3. Black soul stone jest do łapania dusz humanoidów.
4. Gildia złodziei?
5. Nie ma szybkich sposobów na to. Po prostu strzelaj. ; ) Ewentualnie strzelanie do swojego towarzysza (nie próbowałem), potem dawanie mu miksturek?

eternal94
29-12-2011, 12:46
@up
sprzedawanie itemów bardzo się opłaca, nie wiem jak chcesz wbić 100 kowalstwa nie mając kasy, biegać po jaskiniach i szukać rud? ja na moim 35 lvlu zarobiłem podczas całej gry 127k złota z czego większość poszła właśnie na kowalstwo(kupowanie materiałów, robienie itemów, czekałem aż sprzedawca znowu je ma i tak w kółko)

@topic
gra dostosowuje trudność do lvlu gracza, zmieniają się potwory i przedmioty w sklepach więc jak ktoś chce robić same misje główne nie widzę problemu(jedyną przeszkodą będzie mała ilość broni i czarów)

mateusz20
29-12-2011, 12:51
to z dostosowywaniem tez zauwazylem ogladajac filmiki na yt.czy je jacys traderzy ktorym nie konczy sie kasa tak jak temu w riverwood- jesli tak to gdzie?czy do krosisa da sie dojsc bez brania zadnych questow? bo ladny helm leci z niego;p

Ander Twenty
29-12-2011, 13:04
to z dostosowywaniem tez zauwazylem ogladajac filmiki na yt.czy je jacys traderzy ktorym nie konczy sie kasa tak jak temu w riverwood- jesli tak to gdzie?czy do krosisa da sie dojsc bez brania zadnych questow? bo ladny helm leci z niego;p

Krosis jest w miejscu 'grot', musisz sobie znaleźć gdzieś. Chcę tylko jeszcze powiedzieć że skurwiel hardy i magiem na 20lvlu się pomęczyłem + zajebał mi Lydie.
Jakby ktoś potrzebował z czymś pomocy to pisać, bo przeszedłem naprawdę duuuużo questów i postacią na dwie strony grałem (mag do 30? albo 40? potem daggery aż do bodaj 54).

Co do taktyk na szybkie wbijanie lvla etc. - Do gwiazdy zarannej na questa odzyskania brzytwy mehrunesa (muzeum). Nie dość, że dostaniecie Brzytwe Mehrunesa (szansa na natychmiastowe zabicie) to w świątyni znajduje się broń z zaklęciem wypędzania daedr. Przy chyba zaklinaniu na 60 jak zakląłem stalowy wielki miecz (wartość - 150?) drobnym klejnotem duszy i tym właśnie zaklęciem to wartość podskoczyła do 2.5k :) Taką broń możecie sprzedawać i zbierać kasę.

Zbierajcie jak najwięcej rud, sztabek złota bo się z tego robi naszyjniki wysadzane przeróżnymi brylancikami + jakieś zaklęcie i 500golda za głupi naszyjnik, który kosztował nas tylko 100 ;d

Tak btw. polecam najpierw dojebać zaklinanie na full bo ładne itemki się wtedy robi. I mieć w pogotowiu zawsze jakieś dwie bronie z pułapką dusz (najlepiej dwa jakieś miecze i łuk) bo czarem to się średnio opłaca łapać, chyba że macie kostur.

Zresztą ja np. kowalstwa w ogóle nie rozwijałem - zostałem na 70 skillu, gdzie już mogłem ulepszać magiczne itemki :)

Magom polecam wykonać wszystkie questy dla Akademii w Zimowej Twierdzy, spoko nagroda. Jak ktoś gra daggerami to odrazu Mroczne Bractwo, jak łucznikiem to gildia złodziei. Wojownikiem można robić wszystko.

eternal94
29-12-2011, 13:53
polecam ogólnie nawet grając magiem mieć jakiś łuk, dzięki temu że ja miałem udało się skończyć kilka questów, potwory miały prawie 100% odporności na magie

Ander Twenty
29-12-2011, 13:56
polecam ogólnie nawet grając magiem mieć jakiś łuk, dzięki temu że ja miałem udało się skończyć kilka questów, potwory miały prawie 100% odporności na magie

Powiedz mi gdzie ;d Ja jeszcze się z takim nie spotkałem. Duchy, nekromanci etc. to wystarczy ogarnąć jaki mają żywioł i na zmianę bić - np. jeśli 'bije ognieim' to lodowy kolec/lodowa burza, jak się zachwieją to odmrożenie, i tak samo z całą resztą, chociaż na magów najskuteczniejsza kombinacja to iskry/błyskawica + laska magnusa. Nieskończona energia i jeszcze na dodatek padają jak muchy ;)

Rafał85
29-12-2011, 14:39
To ja mam głupie pytanko wczoraj zacząłem i muszę porozmawiać z tym kowalem on mi daje coraz to kolejne questy czyli np z tym wykuciem miecza itp czyli msuze zrobić wszystkie zadania u niego żeby mi zaliczyło to,że z nim rozmawiałem?

Arkh91
29-12-2011, 16:10
Te cale smocze zbroje (100 kowalstwa zeby crafcic) to heavy czy lighty? A moze to i to?

Jerem
29-12-2011, 19:46
Te cale smocze zbroje (100 kowalstwa zeby crafcic) to heavy czy lighty? A moze to i to?

to i to
http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Dragon_Armor

Waromir
29-12-2011, 20:27
Nie powiem ta gra jest świetna. Ale najbardziej lubie smaczki typu linia questów z Daeadrami(tak się to pisze?:P) w Markart. Jest może takich więcej? Chodzi mi konkretnie o no bycie z tymi bogami zła/troche horrorowych klimatów, itd. Wiem, że powinienem sam poszukać, ale nie chce przez przypadek zrobić questów głównych :) 17 poziom wojak.

Arkh91
29-12-2011, 20:54
Tak, jest wiecej. Sam zrobilem tylko 2, jestem w trakcie 3 (ten z kostka dla Septima).
Powiedzcie mi: ile max mana regenu moge wsadzic w light armor? Specjalnie dobijalem do 70 enchantingu, jest wtedy ten perk, ze health/stamina/mana enchanty sa o 25% lepsze, rozwalilem ta szate co daje 100% mp regenu (sam mp regen nie te co daja mniej mp na zaklecia danej szkoly) i mimo to w glass armor grand gemem z grand soulem wbilem tylko 26%. Ofc nie spodziewam sie, ze bedzie tak samo zajebiscie jak dla robe'a ale spodziewalem sie wiecej :). A moze jak mamy ten perk na 2 enchanty do jednego itemu to moge wbic wtedy do 52% ? Czy enchanty nie moga sie doublowac?

Hootz
29-12-2011, 23:42
Tak sie zastanawialem. Wyciagnal ktos z Legendary Daedric Warhammera wiecej niz 170 ataku (340atk z berserk rage'm od orca tak btw)? Postaralem sie robic wszystko jak najlepiej, typu potiony+itemy do blacksmitha+enchanty do dmg od 2 handu, jak ktos potrafi zdobyc wiecej niz 170 to mozna wiedziec jak ^^?

Edwin
29-12-2011, 23:56
@up
sprzedawanie itemów bardzo się opłaca, nie wiem jak chcesz wbić 100 kowalstwa nie mając kasy, biegać po jaskiniach i szukać rud? ja na moim 35 lvlu zarobiłem podczas całej gry 127k złota z czego większość poszła właśnie na kowalstwo(kupowanie materiałów, robienie itemów, czekałem aż sprzedawca znowu je ma i tak w kółko)
Naucz się czytać poprawnie. ;) Powiedziałem, że na wyższym poziomie jest to nieopłacalne. Z samych zadań uzbierałem kilkadziesiąt rud samego żelaza (no i trochę kradnąc ^^). Przy tym wydałem na kowalstwo z kilka tysięcy (z ~40 skilla do 100). Poza tym on nie napisał czy zamierza inwestować w kowalstwo czy też nie, a itemy które znajduje lepiej zostawiać na zaklinanie potem ewentualnie to sprzedawać (mi osobiście się nie widziało chodzić po NPC'tach, żeby sprzedać jedną rzecz).

#edit
Ogólnie trochę mnie serce zabolało jak musiałem swoją towarzyszkę (tą która chce walczyć na pięści w tawernie w Białej Grani [Whiterun?]) poświęcić dla daedry. ^^ Jeszcze podobało mi się zadanko (też daedra chyba), gdzie spotyka się w barze typa i trzeba się z nim napić "miodu czerwoniaka" (?). Kac Vegas w Skyrimie...

#down
Mi chodziło o skilla z 40 na 100. ;)

Hootz
30-12-2011, 00:34
Lol ludzie, jak Wy te kowalstwo robicie ze wam 40-100k golda schodzi. Robiac iron daggery (1 leather strip, 1 iron ingot) mysle ze max to 10-15k.

Nie ty Edwin, ktos tam pisal ze 127k mial i wiekszocz na smithing wydal. A twoje liczby chyba przez autosugestie napisalem, moj blad.

Kestivo
30-12-2011, 14:08
Zajebalem przed chwila konia w Wichrowym Tronie, jak tam wroce to beda mnie za to scigac?

Arinori
30-12-2011, 15:08
Zajebalem przed chwila konia w Wichrowym Tronie, jak tam wroce to beda mnie za to scigac?
Jeżeli zabiłes i cię nie wykryli to nie.

Zrobiłem sobie Khajiita pod zabójca/złodziej ;d I mam pytanie lepiej chodzic z 1 sztyletem ew mieczem czy 2 sztylety lub 2 miecz lub 1 miecz lub sztylet z tarcza?;d

Taviik
30-12-2011, 19:07
6DzB95M4eZ8

epickie kurwa :D

Suczysyn
30-12-2011, 19:11
kurde biegam nordem z 2h swordem na ekspercie i jest w chuj trudno pokonac tych glownych przedstawicieli np srebnej reki etc. Zawsze musze pare razy wczytywac gre bo mnie rozwalaja jak szmate. Tez tak ciezko sie wam gra z broniami dwurecznymi ? Bez blokowania to raz dwa mi hp leci

Hootz
30-12-2011, 21:16
@up

Gra completed na masterze, tylko z 2-handami biegalem i zazwyczaj tylko magowie problemem byli. Quicksave'y+2xhealing+madre uzywanie potow i power attackow polecam.

zaxiss
01-01-2012, 13:40
Kto i kiedy uczy ostatniego słowa Dah z krzyku nieugięta siła? :D

Elfis Przemo
01-01-2012, 14:23
Pytanko, gdzie mozna kupic w miare duzo potow odnawiajacych zycie?

Arinori
01-01-2012, 14:25
Pytanko, gdzie mozna kupic w miare duzo potow odnawiajacych zycie?
Alchemicy ale zawsze mozesz kupic i odczekac 24h ;d bo malo sellaja ;d
Ja tam sam robie mikstury życia ale słabe bo nie rozwijam alchemi ;d

Kto i kiedy uczy ostatniego słowa Dah z krzyku nieugięta siła? :D
siwobrodzi

Absynt
01-01-2012, 14:59
da sie jakos usuwac questy/wpisy z misc ktorych nie chce? Bo mam pelno rzeczy ktorych nie mam zamiaru robic i tylko przeszkadzaja...

i jeszcze jedno, da rade jakos szybko zmieniac 2h bron na 2x heal i vice versa? Pomijajac dodawanie tych czarow/broni do ulubionych

Arinori
01-01-2012, 15:13
da sie jakos usuwac questy/wpisy z misc ktorych nie chce? Bo mam pelno rzeczy ktorych nie mam zamiaru robic i tylko przeszkadzaja...

i jeszcze jedno, da rade jakos szybko zmieniac 2h bron na 2x heal i vice versa? Pomijajac dodawanie tych czarow/broni do ulubionych
Nie da się to odp do obu pytan ;d

eternal94
01-01-2012, 19:18
dodaj do ulubionych, najedź na powiedzmy heal i naciśnij 1,2 itp żeby przypisać do klawisza

Arkh91
01-01-2012, 20:52
Mam pytanko a propo college'u w Winterhold. Kiedy mialem dowiedziec sie czegos o tym duchu (?) wszyscy mowili mi ze Tolfdir na pewno bedzie wiedzial cos na ten temat. Szukajac Tolfdira szwendalem sie po lokacji i zupelnie przypadkiem wlazlem do tych lochow wlasnie tam gdzie ten duch przebywal. Znalazlem tam ciekawy oltarz i wyrastajaca z ziemi reke daedry z symbolem otchlani. Bylem przekonany, ze to bedzie mialo jakis zwiazek z ostatnim zadaniem ale mam juz laske magnusa i ciuchy arcymaga ale nic nie bylo wspomniane o miejscowce w lochach. Co zrobic aby rozpoczac to zadanie?

wicked
03-01-2012, 17:18
Mam pytanko a propo college'u w Winterhold. Kiedy mialem dowiedziec sie czegos o tym duchu (?) wszyscy mowili mi ze Tolfdir na pewno bedzie wiedzial cos na ten temat. Szukajac Tolfdira szwendalem sie po lokacji i zupelnie przypadkiem wlazlem do tych lochow wlasnie tam gdzie ten duch przebywal. Znalazlem tam ciekawy oltarz i wyrastajaca z ziemi reke daedry z symbolem otchlani. Bylem przekonany, ze to bedzie mialo jakis zwiazek z ostatnim zadaniem ale mam juz laske magnusa i ciuchy arcymaga ale nic nie bylo wspomniane o miejscowce w lochach. Co zrobic aby rozpoczac to zadanie?

to jest zupelnie inne zadanie do ktorego potrzebne sa pierscienie, po zalozeniu pierscieni reka zgina sie i otwieraja sie wrota otchlani

Ander Twenty
03-01-2012, 17:36
to jest zupelnie inne zadanie do ktorego potrzebne sa pierscienie, po zalozeniu pierscieni reka zgina sie i otwieraja sie wrota otchlani

NO TU TO JESZCZE NIE BYŁEM.

Od wczoraj gram znowu w Skyrima, Ork 2H, ciężkie pancerze i prawdopodobnie zrobie sobie przemianę. W międzyczasie jak się Gothic 3 ściągnie zainstaluje

Absynt
03-01-2012, 19:05
dodaj do ulubionych, najedź na powiedzmy heal i naciśnij 1,2 itp żeby przypisać do klawisza

a na padzie?

Panczaq
03-01-2012, 19:24
Nie da się, chyba że masz pada podłączonego do kompa, co i tak nic nie zmienia bo nadal się nie da.

niemoralny
03-01-2012, 19:54
Nie da się, chyba że masz pada podłączonego do kompa, co i tak nic nie zmienia bo nadal się nie da.
czy tylko mnie ten post rozpierdolił? :D
znalezienie właściciela tej złotej rączki to zadanie na dalszą część gry (tzn. fabuła mnie tak poprowadzi, że go odnajdę), czy po prostu nie dokończyłem questa?

Venom'ek
03-01-2012, 20:01
Nie poprostu znajdujesz właściciela, oddajesz łapkę i odchodzisz z nagrodą bez żadnych dodatkowych questów ;]

Arkh91
03-01-2012, 21:20
Jakies konkretne czy byle jakie?

Kregox
03-01-2012, 21:30
Witam,

Pierwszy raz gram w sage TES i powiem ze całkiem mi się podoba;D, gram -
Imie : Lina
Płęć : Kobieta
Rasa : Mroczna Ylfka
Klasa : Mag
lv :7
Zniszczenie : 40
Przywracanie : 26
Zamki : 20

Ale nie wiem czy dobrze nią gram... zawsze w tego typu grach robiłem się na woja a tutaj postanowiłem wyprobować maga.

Początkowo walczyłem z wojskami w Białej Przystani przez co straciłem 3 h gry :DD ale wybiłem wszystkich po czym się okazało że nie mogę prosić o pomoć ich przywódce bo chce mnie zabić:D

Pod LPM mam podpalenie 10hp/s + bonusy i pod PPM mam leczeni 10hp/s
Biegam bez broni i tarczy :D ( pewnie robie glupotę, ale nie wiem jak mam zrobić aby zmieniać czybko ekwipunek między bron/łuk/czary) - powie mi ktoś jak to zbindować ?

Biegam w przedmiotach które dają regeneracje many i bonusy do magi zniszczenia + maxuję otwieranie zamków obecnie jestem w Lodowej Akademi i wybieram się na imprę do tych złych :D mam 7 lv i najlepsze co zabiłem to chyba dwóch gigantów i trzy mamuty.
Wszystkie ptk dodaje w manę i mam ciągle 300 udzwigu ... ale daje radę :D

Czy da się zmienić poziom gry z Czeladnika na mistrza? bo gra jest troszeczkę nudna ;D

Helluxzi
03-01-2012, 21:48
trzeba jutro kupic ;c

Ander Twenty
03-01-2012, 21:53
Witam,

Pierwszy raz gram w sage TES i powiem ze całkiem mi się podoba;D, gram -
Imie : Lina
Płęć : Kobieta
Rasa : Mroczna Ylfka
Klasa : Mag
lv :7
Zniszczenie : 40
Przywracanie : 26
Zamki : 20

Ale nie wiem czy dobrze nią gram... zawsze w tego typu grach robiłem się na woja a tutaj postanowiłem wyprobować maga.

Początkowo walczyłem z wojskami w Białej Przystani przez co straciłem 3 h gry :DD ale wybiłem wszystkich po czym się okazało że nie mogę prosić o pomoć ich przywódce bo chce mnie zabić:D

Pod LPM mam podpalenie 10hp/s + bonusy i pod PPM mam leczeni 10hp/s
Biegam bez broni i tarczy :D ( pewnie robie glupotę, ale nie wiem jak mam zrobić aby zmieniać czybko ekwipunek między bron/łuk/czary) - powie mi ktoś jak to zbindować ?

Biegam w przedmiotach które dają regeneracje many i bonusy do magi zniszczenia + maxuję otwieranie zamków obecnie jestem w Lodowej Akademi i wybieram się na imprę do tych złych :D mam 7 lv i najlepsze co zabiłem to chyba dwóch gigantów i trzy mamuty.
Wszystkie ptk dodaje w manę i mam ciągle 300 udzwigu ... ale daje radę :D

Czy da się zmienić poziom gry z Czeladnika na mistrza? bo gra jest troszeczkę nudna ;D

Opcje gry, tam masz poziom trudności. Co do prowadzenia swojej postaci to bardziej polecam jazde płomienie+odmrożenie, nie dość że ich podpalisz to ew. spowolnisz i stracą trochę kondycji. Na magów 'iskry' i wszystkie błyskające czary - odbierają magię.

Xev
04-01-2012, 00:50
pytanie + możliwy spoiler (gildia złodziei)

dziś skończyłem główny wątek gry i chciałbym dokończyć gildię złodziei. i teraz takie pytanie, zatrzymałem się na misji z oddaniem tego kościanego klucza. tam gdzie jest duch tego poprzedniego przywódcy gildii złodziei mam iść wgłąb? mam dziennik jakiegoś trupa, są tam jacyś strażnicy (wyglądają jak duchy), a dalej jest pomieszczenie, że jak stanę na podłodze to od razu jestem porażony/podpalony i tak szybko hp schodzi, że nie nadążam. dobrze idę? można to jakoś zablokować?