View Full Version : Wszystko o Counter-Strike
Game Support
19-12-2009, 13:17
Mam problem z cs 1.6 [steam] A więc mam niski ping 30~~ A modele postaci co 3 sekundy łapią laga na 0,1 sekunde poprostu ida ida i nagle chwileczke sie zatrzymują [wiecie chyba o co chodzi] Fpsy sa ok cały czas 100, ping tak samo, wiec o co chodzi?;(((( Help me :> Mam neo 2mb.
@edit
W CS Source jest all good.
rate "20000"
cl_rate "20000"
cl_cmdrate "101"
cl_udpaterate "101"
ex_interp "0.01"
Wklej to w userconfig.cfg i wszystko powinno być w porządku.
Witam szanownych ceesowiczów :D wie może ktoś, dlaczego zawsze jak podłączam się do jakiegokolwiek serwera (CS Source), albo po prostu jest zmiana mapy, to zamiast wczytywać mi się gra, najpierw ponownie pobiera chicken.wav. Za każdym razem go pobiera i trwa to z jakieś 10 sekund, przez co wszyscy już są na serwerze, a ja wchodzę ostatni i z moim pechem zostaje mi dołączyć do CT, czego nie cierpię :P Miał ktoś taki problem? Bo ogólnie mi się przez to długo serwery włączają.
Vir4lioN
19-12-2009, 20:01
cl_downloadfilter "nosounds" załatwi całą sprawę...
No dobra chlopaki. Ostatnio dostalem steam.
I moj stary komputer laguje grajac z nim.
Da rade cos zrobic?
cl_downloadfilter "nosounds" załatwi całą sprawę...
tylko wtedy chyba w ogóle nie będzie mi dźwięków pobierało z serwerów? A zawsze z pluginami dźwiękowymi fajniej :P Tylko z tym chickenem coś nie tak.
Witam czy wie ktoś jak mógłbym odpalić CS 1.6 na Viście 64 bitowej, gdy próbowałem to nie chciał się włączyć.
Hosel Cron
28-12-2009, 17:22
mam pytanie może to glupie ale nie moge sie połapać co to są serwy no-steam i steam np w CS 1.6
mam pytanie może to glupie ale nie moge sie połapać co to są serwy no-steam i steam np w CS 1.6
Steam jest to wersja CSa którą kupujesz, i na niej są serwery Steam, a Non Steam to CS którego nie kupiłeś a tutaj o takim nie rozmawiamy.
Hosel Cron
28-12-2009, 17:48
to czyli w no stem sa cheaty ? i dlatego ;p
Ej wytłumaczie mi czy też tak ostatnio macie .....bo denerwuje mnie to na potęge...
Na dmach zwyklych czy to only hs troche gralem , bez problemu banie 1 strzalowe na 0.01 i jest ok ale wchodze na mixa , ffa/ tp i mam problem z trafieniem.. widze ze gosc dostaje w bania nawet ślady za nim są za jego bania a nic , tylko chest i left/right arm zawsze w dm , nie wazne na jakim servie probowalem interp nawet zmienic i sprawdzic na 0.1 i też nic......czy to ludzie maja jakieś złośliwe cfg ? probolwaem sciagac rozne cfg , ustlac raty i nic...
na dm łatwo bańki lecą a tak nie moge trafic... a jeżeli już trafie to w biegu..
CS 1.6
Pogralbys troche mixow, to zmienilbys opinie. Na steamie, zwlaszcza na mircu siedzi od cholery haxow, niektorzy czuja sie tak pro, ze nawet sie nie kryja.
@Enemy
Zalezy wszystko od serwera i ustawien graczy, na mixach bardzo duzo ludzi jedzie na interpach i ruskich rate przez co kule przez nich przenikaja, poza tym ostatnio coraz wiecej 0 chce grac na jakichs serwerach w stylu gry.wilan.br czy innych takich syfach, tp, ffa, zalezy jakie, liczy sie bardzo konfiguracja serwera, ustawienia graczy, hosting, jesli ten twoj DM jest dobrze skonfigurowany i stoi na porzadnym hostingu to heady wchodza tak jak powinny a jak potem idziesz grac na ZiomkiClan[FFA]@gry.wilan.pl z milionem pluginow to nie dziw sie, ze gra sie chujowo.
Jak ustawić, żeby na liście serwerów miał tylko serwery steam? (tylko dla steam, nie steam/non-steam)
Don Corleone
31-12-2009, 19:38
Witam. Mam dość irytujący mnie problem z grą Counter Strike. Naszła mnie ochota żeby popykać, instaluje steama, potem csa i cscz, uploaduje obie gry. Potem gdy próbuje uruchomić obojętnie czy CS'a 1.6 czy CZ, to pokazuje mi się tak jakby menu ale bez opcji wyboru tj Find Serwers, Options itp, trwa to około 3 sec, po czym powraca do pulpitu nie dając żadnego komunikatu... Szukałem w necie, nie znalazłem lekarstwa na mój przypadek. Może ktoś też miał podobny problem i wie jak temu zaradzić? Żeby uprzedzić pytania:
-Mam oryginalnego Steama
-Zainstalowałem najnowsze stery do karty graf (mam ATI Radeona)
-DirectX najnowszy jaki może być
@Edit
Żadnych modów nie instalowałem.
Witam. Mam dość irytujący mnie problem z grą Counter Strike. Naszła mnie ochota żeby popykać, instaluje steama, potem csa i cscz, uploaduje obie gry. Potem gdy próbuje uruchomić obojętnie czy CS'a 1.6 czy CZ, to pokazuje mi się tak jakby menu ale bez opcji wyboru tj Find Serwers, Options itp, trwa to około 3 sec, po czym powraca do pulpitu nie dając żadnego komunikatu... Szukałem w necie, nie znalazłem lekarstwa na mój przypadek. Może ktoś też miał podobny problem i wie jak temu zaradzić? Żeby uprzedzić pytania:
-Mam oryginalnego Steama
-Zainstalowałem najnowsze stery do karty graf (mam ATI Radeona)
-DirectX najnowszy jaki może być
A dodawałeś jakieś mody, albo zmieniałeś coś?
Bo u mnie (na steamie) jak odpalam z wh to mam to samo, tylko, że nie wywala do systemu.
Brave Ymy
02-01-2010, 14:18
Chciałem w configu ustawić sobie, że po strzale z awp zmienia mi się broń na pistolet.
http://i49.tinypic.com/2hnqaae.jpg
Wkleiłem to, zapisałem i nie działa, co robię źle?
RafenS69
02-01-2010, 14:23
Powie mi ktoś jak zrobić, że jak np. mam pistolet i podnoszę z ziemi karabin to żeby mi nie zmieniało od razu tylko żeby pistolet zostawał?
Powie mi ktoś jak zrobić, że jak np. mam pistolet i podnoszę z ziemi karabin to żeby mi nie zmieniało od razu tylko żeby pistolet zostawał?
_cl_autowepswitch 0 do configu, config ustaw tylko do odczytu, bo to sie co chwile samo zmienia gdy grzebiesz w opcjach.
#Brave_Ymy
Nie wiem po co bawisz sie skryptami, taki problem wcisnac q/2/3/whatever po strzale?
Witam.
Mozna zrobic taka sztuczke,ze jak wbijam na serwer #1 to ustawia mi sie taki nick,a jak wbijam na serwer #2 to ustawia mi sie inny ?
Opcje -> Advenced(?) -> odznacz opcję "automaticly swich to picked up weapon"
@Up
Za pomocą bindów.
Pan Ryba
02-01-2010, 14:32
Chciałem w configu ustawić sobie, że po strzale z awp zmienia mi się broń na pistolet.
Wkleiłem to, zapisałem i nie działa, co robię źle?
Zrób nowy plik. Odpal notatnik wklej to i zapisz pod nazwa awp ale jako plik.cfg a nie .txt. Teraz po wejściu na csa dajesz w konsoli "exec awp.cfg". Ja miałem tak ze skryptem na bh, jak wklejałem do configu to nie działało a jak zrobiłem w innym pliku to śmiga.
Bengosha
02-01-2010, 15:15
Opcje -> Advenced(?) -> odznacz opcję "automaticly swich to picked up weapon"
@Up
Za pomocą bindów.
Z tego co pamiętam odznaczenie tej opcji wyłącza całkowicie podnoszenie broni a Rafenso chodzi o to aby podnosiło ale nie wybierało jej po podniesieniu.
PS. może mi ktoś zarzucić skryptem na bh i na celownik aby podczas poruszania postacią nie powiększał (rozchodził) się tylko aby cały czas był mały (smal)?
#2 i #3 down
Spoko moja wina pomyliłem się, dawno e CS'a nie grałem i już nie pamiętam
Down
Obojętne gdzie wkleisz
lapassions
02-01-2010, 15:17
Potrzebuje pilnie bindy zeby kupowalo:
f2 - granaty
f3 - deagle
f4 - awp
Ma ktoś może takie? ; >
BĘDĘ CHOLERNIE WDZIĘCZNY !
(i jeszcze jakby wytłumaczył do której linijki w congifu wkleił) ;D
kuba_k31
02-01-2010, 15:18
Z tego co pamiętam odznaczenie tej opcji wyłącza całkowicie podnoszenie broni a Rafenso chodzi o to aby podnosiło ale nie wybierało jej po podniesieniu.
No to dobrze mu napisał, odznaczenie tej opcji powoduje, że podnosi broń, ale nie zmienia na nią.
@Up
bind "f2" "hegren; flash; sgren"
bind "f3" "deagle; secammo"
bind "f4" "awp; primammo"
PS. może mi ktoś zarzucić skryptem na bh i na celownik aby podczas poruszania postacią nie powiększał (rozchodził) się tylko aby cały czas był mały (smal)?
O czym ty mówisz?
Automaticaly switch to picked up weapon - Automatycznie zmień na podniesioną broń.
Tak to ta opcja.
lapassions
02-01-2010, 15:52
No to dobrze mu napisał, odznaczenie tej opcji powoduje, że podnosi broń, ale nie zmienia na nią.
@Up
bind "f2" "hegren; flash; sgren"
bind "f3" "deagle; secammo"
bind "f4" "awp; primammo"
Wielkie dzięki i jeszcze jedna sprawa..
gdzie to sie w cgf steama wpisuje?
Dokładnie na dole czy po linijkach "bind"?~~
Wielkie dzięki i jeszcze jedna sprawa..
gdzie to sie w cgf steama wpisuje?
Dokładnie na dole czy po linijkach "bind"?~~
Chyba bez znaczenia
Na samym dole, a potem we właściwościach configu zaznacz "tylko do odczytu".
Pan Ryba
02-01-2010, 19:19
Możesz też wpisać to w konsoli. (~)
Brave Ymy
02-01-2010, 19:23
Zrób nowy plik. Odpal notatnik wklej to i zapisz pod nazwa awp ale jako plik.cfg a nie .txt. Teraz po wejściu na csa dajesz w konsoli "exec awp.cfg". Ja miałem tak ze skryptem na bh, jak wklejałem do configu to nie działało a jak zrobiłem w innym pliku to śmiga.
niestety dalej nic, nie wiem jaka może być przyczyna :(
The Krizz
02-01-2010, 23:25
Witaj! Chciałem zaprosić was na sieć cs-externet
Serdecznie zapraszam !
» Niskie pingi
» fajna atmosfera
» mila administracja
» ciekawe forum
SERWERY:
http://cache.www.gametracker.com/server_info/80.72.37.11:27159/b_350x20_C692108-381007-FFFFFF-000000.png (http://www.gametracker.com/server_info/80.72.37.11:27159/)
Z biegiem czasu będzie coraz więcej serwerów !!
Strona Główna (http://externet-cs.u/)
(strona narazie na serwisie "ugu" .pl, takze prosze to dopisac do linku.)
kuba_k31
03-01-2010, 00:51
niestety dalej nic, nie wiem jaka może być przyczyna :(
A ten skrypt na pewno był dobry?
albrecht.us
07-01-2010, 08:38
siema mam taki bląd, gdy wchodze na serwa
TEX InitFromWad: .wad isnt a wadfile
znalazlem cos tutaj
http://supportwiki.steampowered.com/pl/Blad:_TEX_InitFromWad:_.wad_isnt_a_wadfile
ale nei rozumiem za bardzo, mam usunać wszystkie pliki wad, czy co ?
secoszek
07-01-2010, 12:40
siema mam taki bląd, gdy wchodze na serwa
TEX InitFromWad: .wad isnt a wadfile
znalazlem cos tutaj
http://supportwiki.steampowered.com/pl/Blad:_TEX_InitFromWad:_.wad_isnt_a_wadfile
ale nei rozumiem za bardzo, mam usunać wszystkie pliki wad, czy co ?
Pisze wyraznie:
Jezeli doznajesz bledu mówiacego o tym, ze jakis plik wad nie jest plikiem wad, lub nie jest poprawnym typem pliku wad, wtedy musisz albo usunac zewnetrzny, winny bledowi plik wad w katalogu z gra i zamienic go, albo musisz usunac lokalne dane (pamiec plików GCF) i pobrac je ponownie dla tej gry.
Czesc mam problem lagow na serverach moje pingi sa w miare male daje ssa i w zwiazku z tym mam pytanie czy moze wplyw na lagi ma rodzaj csa (non steam digitalzone) czy moze jakies ustawienia csa moje pingi :
Prozaiczne pytanie - znacie może jakieś fajne serwery (steam koniecznie), TP, polskie, na 12-20 graczy, żeby było fajne mapcycle, dobra atmosfera, 0 cheaterów, WYSOKI POZIOM i ogólnie żeby przyjemnie się grało? I bez jakiś bezsensownych modów.
Bo po formacie nic ciekawego nie mogę znaleźć :p Kompletnie, wszystkie serwy są tak do bani że szok.
tl;dr - podajcie fajne Steam serwy!
Z góry thx
glutek202
07-01-2010, 20:36
193.33.34.23:27018 - Tawerna TP
91.102.113.230:27024 - SterTP
80.72.41.211:27010 - ZK TP
85.232.244.65:27015 - CsCenter TP
Wiadomo coś w sprawie Torgowego servera cs?
Prozaiczne pytanie - znacie może jakieś fajne serwery (steam koniecznie), TP, polskie, na 12-20 graczy, żeby było fajne mapcycle, dobra atmosfera, 0 cheaterów, WYSOKI POZIOM i ogólnie żeby przyjemnie się grało? I bez jakiś bezsensownych modów.
Bo po formacie nic ciekawego nie mogę znaleźć :p Kompletnie, wszystkie serwy są tak do bani że szok.
tl;dr - podajcie fajne Steam serwy!
Z góry thx
62.21.98.149:27014
INEA TP 17 slotow
http://g4g.pl
polecam ;p
Bartek111
07-01-2010, 21:01
Tak
#
Pamietam jak gralem na www.rzeznia.eu (siec serwerow)
Stare FFA rox ; d
Ogolnie wysoki poziom byl,fajnie sie gralo-polecam.
Ja grałem na zalosni.pl, i była całkiem dobra atmosfera. Było ffa, zombie mod, gg, i coś jeszcze. Ogólnie polecam serwer, mało pingów.
Witam, to chyba dobry temat, ponieważ szukam redaktorów do forum o tematyce steam - sprzedaz kluczy, jest ktos zapracuje, to moga byc wypłaty ;) sklep tez od paccow, wiec moze od tego i tego :>
link w podpise, PW tutaj, albo na tamtym foum
poprzedni się rozpadł, jak coś, to ja mógłbym zrobic torgowy ponownie :)
Witam, to chyba dobry temat, ponieważ szukam redaktorów do forum o tematyce steam - sprzedaz kluczy, jest ktos zapracuje, to moga byc wypłaty ;) sklep tez od paccow, wiec moze od tego i tego :>
link w podpise, PW tutaj, albo na tamtym foum
poprzedni się rozpadł, jak coś, to ja mógłbym zrobic torgowy ponownie :)
Link z podpisu nie dziala. :d
Pamietam jeszcze ten torgowy serwer, ktory prowadziles, chociaz to bylo chyba przed chrystusem, ten obiego tez byl niezly. Jakbys zrobil ponownie na pewno ludzi by nie zabraklo.
Sorry, już działa link ;d a może postawie, troche pod 'patronatem' tego sklepu, jak jakies zarobki beda, ale torgowy rowniez ;d
Nie tylko w ns sa czity.Tylko steam niektore blokuje (przy wlaczonym czicie cs ci sie nie wlączy)
Aczkolwiek sa niektore czity (np. KZHack), ktore dzialaja tylko na steamie.
Nie tylko w ns sa czity.Tylko steam niektore blokuje (przy wlaczonym czicie cs ci sie nie wlączy)
Aczkolwiek sa niektore czity (np. KZHack), ktore dzialaja tylko na steamie.
cheatów na steam jest dużo.
kto ci powiedział, że z odpalonym haxem cs sie nie wlaczy? włączy się, ale bana dostaniesz lub wywali cię z serva.
drako ban
16-01-2010, 21:24
@up
Są cheaty, które działają tylko na NONSTEAMIE, lub na STEAMIE, a nawet są takie, które działają na NS i STEAM.
Jeżeli uruchomisz cheata pod NS na STEAMie i odwrotnie - to cs się wyłączy.
@up
Są cheaty, które działają tylko na NONSTEAMIE, lub na STEAMIE, a nawet są takie, które działają na NS i STEAM.
Jeżeli uruchomisz cheata pod NS na STEAMie i odwrotnie - to cs się wyłączy.
moze i tak, raczej nie haxuje, tam raz sciagnalem umbrelle na steam, a jeszcze za gówniarza czasami sie odpalalo jakies na ns
Co to znaczy jeżeli na profilu steam mam coś takiego
Counter-Strike
499.4 hrs on record
wcześniej czegoś takiego nie widziałem.
Siema.
Mam problem otóż kupiłem Counter-Strike Anthologie, w pudełku jest płyta i klucz steam. Założyłem konto na Steam i gdy aktywuje cd keya to wyświetla się komunikat Że potrzebna jest płyta do aktywacji steama.
Mój cd jest zepsuty i nie mogę aktywować steama, da się jakoś aktywować bez płyty?
Co to znaczy jeżeli na profilu steam mam coś takiego
wcześniej czegoś takiego nie widziałem.
Counter-Strike36.3 godz. / 870.6 godz.
Czas gry w ciagu ostatnich 2 tyg/łączny czas gry. Proste?
Siema.
Mam problem otóż kupiłem Counter-Strike Anthologie, w pudełku jest płyta i klucz steam. Założyłem konto na Steam i gdy aktywuje cd keya to wyświetla się komunikat Że potrzebna jest płyta do aktywacji steama.
Mój cd jest zepsuty i nie mogę aktywować steama, da się jakoś aktywować bez płyty?
Zdaje mi sie, ze wystarczy pobrac obraz plyty. Widzialem wzmianke o tym przy jakiejs aukcji cd-keyow na allegro.
Czy wie ktoś w jaki sposób można rzucić bardzo szybko 2 fleshe jeden po drugim? widziałem już kilka osób które tak robią, ale nie mam pojęcia jak to zrobić... (to nie jest "szybkie klikanie")
glutek202
17-01-2010, 16:25
Rzucasz 1 FB i szybko potem jeszcze raz kliknij PPM
Mam pytanie.
Na jakiej stronie moge zmienic haslo do mojego steama?
Bo kupilem od goscia;/
Wlasni teraz robie serwa ;p
A dokladniej dokladam pluginy.
Do jutra zrobie, dam wam ip (jak zasluzycie ^^)
Serwer bedzie CHYBA only Steam (FFA+BF2?)
drako ban
17-01-2010, 19:27
Czy wie ktoś w jaki sposób można rzucić bardzo szybko 2 fleshe jeden po drugim? widziałem już kilka osób które tak robią, ale nie mam pojęcia jak to zrobić... (to nie jest "szybkie klikanie")
Może binda naciskają?
bind "MOUSE3" "weapon_flashbang"
Mam pytanie.
Na jakiej stronie moge zmienic haslo do mojego steama?
Bo kupilem od goscia;/
Włączasz Steama (aplikacje), przechodzisz do Ustawień i naciskasz Zmień hasło.
Może binda naciskają?
bind "MOUSE3" "weapon_flashbang"
Nie lepiej na MOUSE3 mikrofon ustawic?
Jaka jest dla was najlepsza czulosc myszki?
u mnie na normalnym serwie (czytaj FFA i TP) to 5, a na serwach do skakania typu kz i hns to 10.
Jaki wasz najdluzszy lj ;p?
Ja 244 xd
Zalezy jaka masz mysz, dla mnie max to 2.2~
@edit
long jump 247
glutek202
18-01-2010, 17:36
Ja mam IE 3.0 i gram na 4.2, a jak gralem na razer deathadder to mialem cos 2.5 . Zalezy od myszki :D A jeśli chodzi o long jumpa to dokładnie nie wiem jaki mam rekord ale coś około 250 będzie, do rekordu kraju (269) troszkę brakuje ;]
MightDruid
18-01-2010, 17:49
Jaki wasz najdluzszy lj ;p?
Ja 244 xd
swego czasu spamowalem 250+. rec lj to 255.1, rec bloka to 251.
@up
269 to count jump(cj), czyli skok z mini-duckiem przed wybiciem, dodaje to prestrafe'a.
rec kraju w lj to bodajze 254 lub 255 blok.
Wiecie, ja mam kumpli z leciutka myszka a graja na 15.
I jeszcze karaja, ze ja pierdole xD.
Od ile gracie w cs ?
Mój rekord lj, to albo 256, albo 246, nie pamiętam, ale bardziej prawdopodobne jest 156.
Macie może jakieś dobre, publiczne serwery TP (polskie, lub takie, by dało się dogadać z każdym po Angielsku), tylko takie, gdzie naprawdę jest TP, a nie boty latają za fragami i zero gry zespołowej?
#Edit
Sory, 256, lub 246
#2Down
Ach, przepraszam zawodowcu.
MightDruid
18-01-2010, 17:55
Wiecie, ja mam kumpli z leciutka myszka a graja na 15.
I jeszcze karaja, ze ja pierdole xD.
Od ile gracie w cs ?
ja gram na 2.0 + 400 dpi i tez najgorszy nie jestem o:. w csa gram od 2001, badz 2002 roku.
Mój rekord lj, to albo 156, albo 146, nie pamiętam, ale bardziej prawdopodobne jest 156.
Macie może jakieś dobre, publiczne serwery TP (polskie, lub takie, by dało się dogadać z każdym po Angielsku), tylko takie, gdzie naprawdę jest TP, a nie boty latają za fragami i zero gry zespołowej?
dla takich jak ja to botami są osoby grające na TP , FFA : )
Polecam DM i mixy na #cw.pl , #mixy.pl + DM + DM all ba all + DM HS
Mój rekord lj, to albo 156, albo 146, nie pamiętam, ale bardziej prawdopodobne jest 156.
Chyba chodzilo ci o 256 ;p
Bo 156 to nawet eljot nie jest ^^
Trzeba znaleźć kogoś, kto postawił by serwer - Thadel albo Obi, ratujcie!
Na serwerze Thadela i Obiego grało się przeeeezajebiście, za nic nie mogę znaleźć serwer z taką atmosferą ://///////
Trzeba znaleźć kogoś, kto postawił by serwer - Thadel albo Obi, ratujcie!
Na serwerze Thadela i Obiego grało się przeeeezajebiście, za nic nie mogę znaleźć serwer z taką atmosferą ://///////
Mozna bylo by sie zlozyc.Kazdy by wyslal sms na np. za 6,10 i by sie cos uzbieralo.Wtedy ktos by mogl kupic serwer.
#edit
Ma ktos moze plugin na zamrazajacego smoke granata ?
Vir4lioN
18-01-2010, 21:13
Jaka jest dla was najlepsza czulosc myszki?
1600dpi / 1.0 w Windowsie / 1.0 w CS:S
Nic innego nie uznaję...
Słotka Anielka
20-01-2010, 14:11
Witam. Wracam do CSa po ~pół rocznej przerwie i mam taki problem. Na każdym serverze mam normalną ilość fps i mogę grać bez problemu, ale na zombie modach to jest masakra. Mam po 5-10 fps, na noktowizorze albo jak ktoś włączy latarkę to kicha w ogóle. Ktoś wie dlaczego tak mam? Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu...
Witam. Wracam do CSa po ~pół rocznej przerwie i mam taki problem. Na każdym serverze mam normalną ilość fps i mogę grać bez problemu, ale na zombie modach to jest masakra. Mam po 5-10 fps, na noktowizorze albo jak ktoś włączy latarkę to kicha w ogóle. Ktoś wie dlaczego tak mam? Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu...
Taki juz jest silnik hl, ze nawet przy bardzo mocnym kompie fps drastycznie spada na noktowizorze [przynajmniej z tego, co mowili mi znajomi]. Przykladowo u mnie z latarka jest 100 fps caly czas a po wlaczeniu noktowizora <70. Zombie mod jest strasznie fpsozerny, wiekszosc ludzi ma tam spadki fps z tego co wiem.
Zobacz co masz zaznaczone w opcjach : OpenGL, Software czy co masz?
Elo.
Dostałem bana na jednym serwerze (nieważne za co), koleś, który jest head adminem niby zdjął bana, ale dalej pisze "Banned from this server" ;d
Co niby można w tej sytuacji zrobić? Co on może i co ja mogę?
Bo jakoś zmiana ip nic nie dała.
(ja mam steama)
matizioom
22-01-2010, 19:43
Elo.
Dostałem bana na jednym serwerze (nieważne za co), koleś, który jest head adminem niby zdjął bana, ale dalej pisze "Banned from this server" ;d
Co niby można w tej sytuacji zrobić? Co on może i co ja mogę?
Bo jakoś zmiana ip nic nie dała.
(ja mam steama)
Podaj im SID (Steam ID) i niech odbanują bo może cię odbanowywali przez ip czy cuś.
Olać.
Jutro zobaczymy ;d
Jeszcze jedno.
Kiedyś był patch, co zmienia outfy... Tutaj : http://www.youtube.com/watch?v=CyhF-LaIkXs Koleś jak wybiera czy gra CT czy terrorist to ma właśnie inne ubrania.
No, i co to za patch? On zmienia protokół?
Kimlorek
22-01-2010, 20:03
@2up
Dali Ci bana na Steam ID, napisz do nich i podaj im swoje SID.
Witam, mam pewien problem, reinstalowalem ostatnio amxxa i wszystko dziala procz tego, ze nie wykrywa mi admina.
wczesniej wszystko bylo ok, w users.ini ustawilem adminow tak jak powinno byc ale jak chce zrobic cokolwiek jako admin to wyskakuje
You have no access to that command., co jeszcze moze byc nei tak?
goral997
24-01-2010, 17:31
Witam ,
Mam prosbe ,czy ktos z was moglby mi powiedziec jaki powinienem miec cfg na kompa 1.0 procek , 512 ram , karta 256 i net 512 mb/s ??
Może mi ktoś powiedzieć dlaczego mam ping powyżej 120 w CSsie cały czas? Nie mam nic włączonego, mam dobrego - nowego kompa i neo 512.
Pan Ryba
24-01-2010, 18:11
Może mi ktoś powiedzieć dlaczego mam ping powyżej 120 w CSsie cały czas? Nie mam nic włączonego, mam dobrego - nowego kompa i neo 512.
nowego kompa i neo 512.
neo 512.
512
a tak poważnie. (http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=349771)
Witam, mam problem z lista serwerow w grze, tzn w ogole mi nie znajduje zadnych serwerow, a w steamie sciaga idealnie. Probowalem juz z firewallem, to nie to. Ktos wie moze ocb?
Masz windowsa 7? Jakiego masz antyvira?
Wczoraj instalowalem xpka z sp3 i tam jest jakis norton security ale tlyko do skanowania, bo za usuwanie juz sie placi;dd
Pokombinuje jeszcze z tym firewallem bo tylko to moze mi tu blokowac, chociaz niby gra jest w zakladce 'wyjatki';)
RafenS69
26-01-2010, 11:23
Miałem kiedyś podobnie i mi pomogło (może to przypadek ;d) wpisanie w konsoli connect i ip jakiegoś serva potem już mi się normalnie serwery pokazywały.
Dobra, najwyzej bede szukal serwerow przez steama, a nie w grze. Nieporeczne, ale wazne ze z serwerami w ogole laczy;) Btw. wylaczylem calkowicie firewalla- nie pomaga. Probowalem roznych sztuczek, z plikiem masterserver, ale nie pomaga. Jedyna opcja to konflikt z non-steamem, bo jak sie okazalo mialem go z niewiadomych przyczyn na dysku;o Usunalem go, ale wpisy w rejestrze jeszcze sa, i to pewnie wadzi. Anyway dzieki za checi;p
Witam
Mam taki mały problem:
Mam nons-teama i gdy próbuje wejść na server (do połowy się ładuje)
wywala mnie i schodzi mi do konsoli ,w której jest napisane
BUILD 4383 SERVER.
Do tego kasuje wszystkie hotkeye i ustawienia (tylko nicku nie zmienia).
Gdy wchodzę na inny server wszystko gra.
Wie ktoś ocb z tym ?
Dodaje iż nie byłem banowany na tym serverze.
Załączam ss:
Macie może jakiś dobry server?
Witam. Wczoraj zainstalowałem Countera 1.6. Mam z nim problem otóż nie moge znaleść żadnego servera, po prostu nic mi nie wyszukuje. Następny problem dotyczy, że nie moge dodać żadnego innego servera, mam tylko 1 dodany, więcej nie da już rady.
Dodam, że mam Windows 7, a antywirus to AVG (darmowy). Miał już ktoś taki problem? Może trzeba wgrać najnowsze patche coś?
Sprawa wygląda następująco:
http://img30.imageshack.us/img30/4070/csbd.jpg (http://img30.imageshack.us/i/csbd.jpg/)
Up
To chyba zależy od patcha jakiego masz (chyba że steam)
Tzn.Musisz wgrać odpowiedni patch żeby Ci szukało servery.
@2up
Polecam DiabloMody fajne są :) ale czasem dużo dziecka wbija i się
zaczyna nabijanie expa i kopiowanie lvli :<
Destination
28-01-2010, 01:16
Na jakim celowniku najlepiej grać? Małym, dużym, średnim czy tym który ustawia się automatycznie?
zależy co kto lubi.
Ja polecam mały, ale np. paru ludzi z penthagramu gra na dużym...
MightDruid
28-01-2010, 02:58
Na jakim celowniku najlepiej grać? Małym, dużym, średnim czy tym który ustawia się automatycznie?
zasada jest taka - small pozwala na lepszy spray, ale na dlugi dystans jest gorszy. large - odwrotnie. w praktyce jest tak, ze jak pograsz na ktoryms z nich wystarczajaco dlugo, to wycwiczysz strzelanie w roznych sytuacjach. ja polecam 800x600 i large.
Destination
28-01-2010, 03:01
Tzn ja gram na małym i mi się właśnie wydaje, że jak strzelam do kogoś kto jest daleko to łatwiej mu banie trafić niż na dużym. A pytam dlatego, gdyż chcę mieć optymalne ustawienia, ale jak widze to zależy tylko od punktu widzenia i przyzwyczajenia danej osoby.
Tak więc dzięki za info.
MightDruid
28-01-2010, 03:07
Tzn ja gram na małym i mi się właśnie wydaje, że jak strzelam do kogoś kto jest daleko to łatwiej mu banie trafić niż na dużym. A pytam dlatego, gdyż chcę mieć optymalne ustawienia, ale jak widze to zależy tylko od punktu widzenia i przyzwyczajenia danej osoby.
Tak więc dzięki za info.
dokladnie. nie ma czegos takiego jak "optymalne ustawienia dla kazdego". najlepiej sie gra z takimi, z jakimi jest nam wygodnie. wiekszosc profesjonalnych graczy gra na large, ale nie zmienia to faktu, ze sa tez tacy, ktorzy graja na small. kwestia osobistych preferencji i dopasowania do stylu gry ;).
Witam. Wczoraj zainstalowałem Countera 1.6. Mam z nim problem otóż nie moge znaleść żadnego servera, po prostu nic mi nie wyszukuje. Następny problem dotyczy, że nie moge dodać żadnego innego servera, mam tylko 1 dodany, więcej nie da już rady.
Dodam, że mam Windows 7, a antywirus to AVG (darmowy). Miał już ktoś taki problem? Może trzeba wgrać najnowsze patche coś?
Sprawa wygląda następująco:
http://img30.imageshack.us/img30/4070/csbd.jpg (http://img30.imageshack.us/i/csbd.jpg/)
To jak pomoże mi ktoś, bo naprawdę nie wiem jak rozwiązać ten problem.
Mialem podobny problem (patrz powyzej).
Tylko ze u mnie problem byl w tym ze mialem nonsteama i zainstalowalem pozniej steama, dlatego mi nie znajdowalo zadnych serwerow. Mi pomoglo czyszczenie rejestru + kombinowanie z plikem serverbrowser ktory znajduje sie w folderze csa. Zmienilem atrybuty i pomoglo. Jesli masz non steama to zainstaluj najnowszego patcha i sprawdz ten plik serverbrowser.dll ktory mozesz znalezc w cs>platfrom>servers.
Ost. opcja to firewall, ale wtedy trzeba dodac csa/steama do wyjatkow i tyle.
Pan Ryba
28-01-2010, 18:16
Mój problem jest taki.
Pewnego razu odpaliłem csa i grafika była okropna. Jakieś plamy itd. Zmieniłem rozdzielczość i grafikę na 32 bity nic nie pomaga. Zmieniałem opengl, dx9, 5 i nic. Na nonsteamie jest to samo. Reinstalowałem csa - nic. Reinstalowałem steama - nic. Pozostaje coś prócz formata?
Mój problem jest taki.
Pewnego razu odpaliłem csa i grafika była okropna. Jakieś plamy itd. Zmieniłem rozdzielczość i grafikę na 32 bity nic nie pomaga. Zmieniałem opengl, dx9, 5 i nic. Na nonsteamie jest to samo. Reinstalowałem csa - nic. Reinstalowałem steama - nic. Pozostaje coś prócz formata?
przeinstaluj sterowniki do karty graficznej, jak nie to spróbuj zainstalować jakąś inną wersję.
Siema. Ściągłem sterowniki i był chwilowy sukces...Otóż po wgraniu sterowników yyy v32 i v35? gdy odpaliłem countera wkońcu załadowała mi się lista server, mogłem dodawać servery do favorites, lecz problem nie ustąpił i gdy chce wejść na jaki kolwiek server, wyskakuje mi ten oto błąd:
http://img24.imageshack.us/img24/7541/csproblem.jpg (http://img24.imageshack.us/i/csproblem.jpg/)
Chyba bede musiał ściągnąć najnowszą wersje...
Serwery są na różne protokoły, czy przy każdym serwerze tak Ci się pojawia? Komunikat mówi o tym, że wersja Twojego klienta nie pasuje do serwera.
Spróbuj odpalić grę na własnym serwerze (New Game), jeśli nie działa, to polecam zreinstalować podstawkę.
Chłop ze Wsi
30-01-2010, 21:03
Mam pewnien problem.Chodzi tu o zbindowanie menu moda do Zombie Moda.Nie znam całej komendy,a chciałbym żeby to było pod klawiszem "m".Prosze o szybką odpowiesz! ;/
Kurczak1
31-01-2010, 14:04
Wie ktoś może dlaczego w opcjach grafiki nie mogę ustawić open gla/directxa tylko muszę wybierać software ?
oraz dlaczego gdy zminimalizuję csa to nie mogę go już spowrotem odpalić - czarny ekran.
Kartę graf mam ati radeon x1550
Wie ktoś może dlaczego w opcjach grafiki nie mogę ustawić open gla/directxa tylko muszę wybierać software ?
oraz dlaczego gdy zminimalizuję csa to nie mogę go już spowrotem odpalić - czarny ekran.
Kartę graf mam ati radeon x1550
nie masz sterowników do karty graficznej.
jesli masz to reinstall albo odinstaluj te i załatw sobie inne*
edit.
*albo ściągnij sobie (żeby nie było, że piractwo - często sterowniki są na stronach producentów za darmo)
No wiec mam zaznaczone w configu opcje reverse mouse.
Moglby ktos powiedziec ktora ktora wartosc odpowiada za to i jak mam to wylaczyc?
Mindfreak
02-02-2010, 19:05
No wiec mam zaznaczone w configu opcje reverse mouse.
Moglby ktos powiedziec ktora ktora wartosc odpowiada za to i jak mam to wylaczyc?
Nie musisz tego szukać w .cfg - jak odpalisz csa wybierz opcje > mouse >reverse mouse odznacz i naciśnij Apply
Nie musisz tego szukać w .cfg - jak odpalisz csa wybierz opcje > mouse >reverse mouse odznacz i naciśnij Apply
Ee tylko czy mi sie to zapisze jak wylacze csa?
Bo jak narazie to mam config tylko do odczytu, a z tego co slyszalem to sie nie zapisuje jak to wylacze... ; d
Witam. Chcialbym napisac tutaj aby nie zakladac oobnego tematu. Otoz dzisiaj zrana moj mikrofon w sluchawkach dzialal idealnie lecz do teraz wogule mnie nie slychac w cs jak i np na skype. Sluchawki sa nowe wiec troche watpie zeby cos sie z nimi stalo. Mikrofon nie jest wyciszony poniewaz sprawdzalem kilkakrotnie. Moze wiecie co zrobic w panelu setorawnia lub gdzies.
kraaviec
02-02-2010, 19:57
Siema moja prosba jest troche nietypowa : zna ktos jakis server z bardziej luznym klimatem czyli duzo udzielania sie na micu itd najlepiej jakis nieduzy z 12 osob i zeby jakies mega lowy same nie graly
jak tak to niech poda na pw plx
Mindfreak
02-02-2010, 20:03
Ee tylko czy mi sie to zapisze jak wylacze csa?
Bo jak narazie to mam config tylko do odczytu, a z tego co slyszalem to sie nie zapisuje jak to wylacze... ; d
jak naciśniesz apply, to powinno się zachować na zawsze, jak to nie pomoże to napisz pw to coś wymyślimy.
Witam. Chcialbym napisac tutaj aby nie zakladac oobnego tematu. Otoz dzisiaj zrana moj mikrofon w sluchawkach dzialal idealnie lecz do teraz wogule mnie nie slychac w cs jak i np na skype. Sluchawki sa nowe wiec troche watpie zeby cos sie z nimi stalo. Mikrofon nie jest wyciszony poniewaz kilkakrotnie. Moze wiecie co zrobic w panelu setorawnia lub gdzies.
Może się wypiął albo zepsuł? Lecz ja stawiam, że w opcjach coś na grzebałeś i teraz musisz ustawić odpowiednie wejście w panelu od karty dźwiękowej, nie zagłębiam się w to bo nienawidzę takiego syfu d;
Najlepiej weź ten mikrofon/słuchawki zanieś do kolegi któremu wszystko działa si i dowiesz się czy problem jest techniczny czy masz coś źle poustawianie, potem napisz jak było.
Siema moja prosba jest troche nietypowa : zna ktos jakis server z bardziej luznym klimatem czyli duzo udzielania sie na micu itd najlepiej jakis nieduzy z 12 osob i zeby jakies mega lowy same nie graly
jak tak to niech poda na pw plx
Najlepiej zacząć grać na serwerach które podlegają jakiejś sieci serwerów, np: ster-gaming.pl jest to sieć steam, bo ns śmierdzi i nie wolno piratować na tym forum.
Pisałem już, że koleś nie umiał odbanować steama, ale to nieważne :)
No, to teraz ten koleś mnie oskarża o cheaty (nieważne), więc on chce żebym mu nagrał demko przez cs (bo frapsem to nie za bardzo jak dla mnie), jeden koleś mówi, że to się w konsoli wpisuje coś.
Ktoś mógłby ładnie mi wytłumaczyć jak to przez cs nagrać i jaki rozmiar tego będzie itd? ;d
MightDruid
07-02-2010, 19:33
Pisałem już, że koleś nie umiał odbanować steama, ale to nieważne :)
No, to teraz ten koleś mnie oskarża o cheaty (nieważne), więc on chce żebym mu nagrał demko przez cs (bo frapsem to nie za bardzo jak dla mnie), jeden koleś mówi, że to się w konsoli wpisuje coś.
Ktoś mógłby ładnie mi wytłumaczyć jak to przez cs nagrać i jaki rozmiar tego będzie itd? ;d
naciskasz "~", otwiera sie konsola
wpisujesz
record "nazwa dema"
aby zakonczyc nagrywanie wpisujesz w konsoli
stop
jezeli wyjdziesz z csa nie konczac nagrywania to zapisuje sie to co nagrales do tej pory.
waga pliku jest spora, zdazaly mi sie dema wazace po 150mb
goral997
09-02-2010, 16:21
Wiecie moze dlaczego cs zaczal mi zamulac ? Predzej bylo wszystko ok a teraz po paru godzinach grania zaczyna poprostu zamulac... (fpsy spadaja itp )
Ktoś tu kiedys na forum klucze do countera sprzedawał za sms czy coś. Możecie mi nick podać?
Lub ew. jeżeli ktoś ma na sell to dajcie znać.
alphon69
12-02-2010, 21:02
Mam nietypowy problem , mianowicie podczas większej zadymy "TNIE MI SIE CELOWNIK , TAK JAKBY RUSZAM MYSZKA ALE CELOWNIK SIE NIE PRZESUWA " mam steam , FPSY NIE SPADAJA PONIZEJ 23
robilem wszystko co możliwe , googlowałem i nic....
FPSY NIE SPADAJA PONIZEJ 23
Sam sobie odpowiedziales na pytanie. Ponizej 60 fps zapomnij o plynnej grze.
Elo, mam mały problem, Win 7 x86, zainstalowany CS 1.6 STEAM, w grze nie wyszukuje serwerów, w steamie wyszukuje, co zrobić żeby w grze też wyszukiwało?
Druga sprawa, kumple używają jakichś innych configów, nie znam się na tym bo nie gram dużo w cs'a, gdzie znajdę takie przydatne rzeczy które warto dodać do configa?
Elo, mam mały problem, Win 7 x86, zainstalowany CS 1.6 STEAM, w grze nie wyszukuje serwerów, w steamie wyszukuje, co zrobić żeby w grze też wyszukiwało?
Dobre pytanie. Miałem tak kilka dni temu, ale wszystko doszło do normy. IMO wystarczy najpierw odpalić szukanie serwów przez steama, później w grze także powinny się pojawić. Przynajmniej do takich wniosków doszedłem.
Dodatkowo zaobserwowałem, że przy Szybkim odświeżaniu nie pobiera serwerów, a przy zwykłym tak(nawet, jeśli serwery zostały wcześniej 'pobrane').
Pewnie błędy z ich strony, ale cholera ich tam wie. :p
Michaleczek
13-02-2010, 14:50
Druga sprawa, kumple używają jakichś innych configów, nie znam się na tym bo nie gram dużo w cs'a, gdzie znajdę takie przydatne rzeczy które warto dodać do configa?
Na początku ustaw bindy na kupywanie.
Spaghetti
14-02-2010, 17:32
Mam problem. Wcześniej ustawiłem sobie spraya, teraz chciałem go zmienić i zrobiłem dokładnie tak jak trzeba, podmieniłem plik i dalej jest ten sam co wcześniej. Czemu tak się dzieje?
Witam.
Moze mi ktos powiedziec o co chodzi w mixach? : p
Bo kolega mnie wlasnie zaprosil,ale ja nie mam pojecia co mam zrobic.
Wyslal mi to :
vt.ventrilosrv.com
83** (4 cyferki)
haslo:********
No i co musze zrobic,zeby zagrac tego mixa.
Sciagnalem ventrilo bo wczesniej go nie mialem ale nie wiem co robic ; <
Moze ktos pomoc na gg? 5786578
Witam.
Moze mi ktos powiedziec o co chodzi w mixach? : p
Bo kolega mnie wlasnie zaprosil,ale ja nie mam pojecia co mam zrobic.
Wyslal mi to :
vt.ventrilosrv.com
83** (4 cyferki)
haslo:********
No i co musze zrobic,zeby zagrac tego mixa.
Sciagnalem ventrilo bo wczesniej go nie mialem ale nie wiem co robic ; <
Moze ktos pomoc na gg? 5786578
Sprawa jest prosta: kolega chce z Toba pograc prawdziwe TP.
W ventrilo dodaj uzytkownika a potem server wpisujac to co ci wyslal, ip, port i haslo. dajesz connect - wchodzisz na serwer i wybierasz kanal, w ktorym siedza znajomi. Domyslnie mowisz wciskajac ctrl jednak mozesz zmienic klawisz w setup.
O co chodzi w mixach? To najwieksza frajda w cs - zwykla gra 5 na 5 z jakmis milymi panami z #cw.pl
Bulbasaur
28-02-2010, 17:25
Mam problem. Wcześniej ustawiłem sobie spraya, teraz chciałem go zmienić i zrobiłem dokładnie tak jak trzeba, podmieniłem plik i dalej jest ten sam co wcześniej. Czemu tak się dzieje?
usuń stary i zrób nowy ;o
Pyroflames
04-03-2010, 16:17
zna ktoś może jakieś serwery deathrun ??
steam ofc
miałem kiedyś parę fajnych ale zamknęli, fajnie jakby były z auto bh ; o
cama of blocker
05-03-2010, 13:23
steam ofc
http://www.game-monitor.com/search.php?=undefined&search=death&vars=secure=1&game=cstrike&location=PL&num=100
----------------------
ej co zrobic, zeby to bylo na full scr ?
jeszcze wczoraj bylo normalnie
w opjach odznaczone full scr, a w opcjach uruchamiania jest -full
w dodatku to nawet nie jest w oknie, tylko po prostu na srodku ekranu, bo nie ma tej łindołsowej obramufki
vista, laptop
nid bakap
http://forum.tibia.org.pl/attachment.php?attachmentid=209729&d=1267791686
czekajcie na mnie
05-03-2010, 13:36
Kupuj steama, kupujesz raz i ciągle masz ;) Kup odrazu oryginał i znajdź serwer gdzie jest trochę nowych graczy i szkol się razem z nimi, a nie z czitami na non steam. Polecam Ci kupić steamkey do cs'a sourca, w 1.6 gra więcej osób, w sourcu też gra ich baaaardzo dużo, polskich serwerów nie brakuje ;) W source jest lepsza grafika, bardziej rozbudowane mapy, inny silnik - duuuużo przyjemniej się gra niż w 1.6 ;) zobacz sobie zdjęcie mapy de_train na 1.6 a zdjęcie mapy de_train na sourcu ;) Ja jak się przesiadłem to się zakochałem ;)
wiem ze to post z 1 na 63 strony ale mnie szlag trafia jak patrze na dzieci grafiki-,-' jak grasz w super mario to grasz w stara wersje z pegazusa czy w 3d?;o source jest za to 100x latwiejszy, grajac 3 lata w 1.6 siadlem do source u kolegi i zostalem zbluzgany jak najgorsza dziwka za aima :X 1 cios z ak w klate i gosc zdycha, realistyka>grafika>grywalnosc i to tyle z mojej strony ;x jest jakis AKTYWNY server torga? bo ostatnio patrzylem puste wszystkie stoja :X
http://www.game-monitor.com/search.php?=undefined&search=death&vars=secure=1&game=cstrike&location=PL&num=100
----------------------
ej co zrobic, zeby to bylo na full scr ?
jeszcze wczoraj bylo normalnie
w opjach odznaczone full scr, a w opcjach uruchamiania jest -full
w dodatku to nawet nie jest w oknie, tylko po prostu na srodku ekranu, bo nie ma tej łindołsowej obramufki
vista, laptop
nid bakap
http://forum.tibia.org.pl/attachment.php?attachmentid=209729&d=1267791686
Napisz to po polsku, bo nic nie zrozumialem.
EDIT:
OMFG screeny sie robi klawiszem PrintScreen a nie aparatem ahahha.
Jak masz w opcjach odznaczone full screen to zaznacz, cholera mysl czlowieku.
matizioom
05-03-2010, 14:04
steam ofc
www.universalsoldiers.pl znajdź sobie tam ip deathruna polecam cała sieć serverów nawet dobrzy gracze ;]
@up odznacz fullscreen zaznacz znowu i powinno być ok;]
@down
ODZNACZ FULL SCREEN ZAZNACZ JESZCZE RAZ I BĘDZIE OK!
cama of blocker
05-03-2010, 14:07
Napisz to po polsku, bo nic nie zrozumialem.
EDIT:
OMFG screeny sie robi klawiszem PrintScreen a nie aparatem ahahha.
Jak masz w opcjach odznaczone full screen to zaznacz, cholera mysl czlowieku.
Gra Counter-Strike od pewnego czasu otwiera mi się tak jakby w oknie.
Mówię "tak jakby", gdyż jest ona umiejscowiona na środku ekranu, w małej rozdzielczości, lecz nie ma obramowania Windows - paska i trzech (3) przycisków (tj.minimalizacja,maksymalizacja, oraz zamknij).
W opcjach gry (options>video) mam odznaczoną funkcję "run in window", a w opcjach uruchamiania (Steam) dopisane "-full".
Dodam, że problem dzieje się na laptopie z zintegrowaną kartą graficzną Intel (a więc chyba nie ma możliwości wyłączenia synchronizacji pionowej), na systemie Windows Vista TM.
Proszę o pomoc, gdyż nie umiem sobie z owym problemem poradzić.
Może byc? -,-
ss
http://yfrog.com/evbeztytuuqqj
Bengosha
05-03-2010, 15:52
steam ofc
http://tfp-gaming.pl/
Gra Counter-Strike od pewnego czasu otwiera mi się tak jakby w oknie.
Mówię "tak jakby", gdyż jest ona umiejscowiona na środku ekranu, w małej rozdzielczości, lecz nie ma obramowania Windows - paska i trzech (3) przycisków (tj.minimalizacja,maksymalizacja, oraz zamknij).
W opcjach gry (options>video) mam odznaczoną funkcję "run in window", a w opcjach uruchamiania (Steam) dopisane "-full".
Dodam, że problem dzieje się na laptopie z zintegrowaną kartą graficzną Intel (a więc chyba nie ma możliwości wyłączenia synchronizacji pionowej), na systemie Windows Vista TM.
Proszę o pomoc, gdyż nie umiem sobie z owym problemem poradzić.
Może byc? -,-
ss
http://yfrog.com/evbeztytuuqqj
http://img24.imageshack.us/img24/6034/videovl.png
odznacz lub zaznacz run window i pokombinuj z display mode jeśli poprzednia rada nic nie daje
radekbyk
05-03-2010, 19:38
Mam problem, ponieważ cs mi sie nie włącza. Otwiera sie menu gry na 2~~ sekundy i do windowsa wychodzi. Pomocy plx!
jankiel7
11-03-2010, 20:04
Jeśli macie steama to może ogarniemy jakiegoś serwa i pogramy sobie tylko z torga ludzie??
Mam takie drobne pytanie: jaki jest sens zakładać tlumik na m4? Po założeniu tłumika kursorek pokazuje, że celność spada, a więc wtf?
ps: osobiście wole ak - jak już trafić, to trafić aż zaboli ;D
Jakie są wasze obserwacje? Wolicie AK, czy m4?
m4 z tłumikiem, chociaż jestem przywiązany do scorpiona.
Co do celownika - da się go zmniejszyć w konsoli, bodajże crosscale czy jakoś tak.
cama of blocker
14-03-2010, 15:53
Komputer wrócił od znajomego informatyka, ktory robil mi partrycje, biosa, procka, chlodzenie i cos tam a teraz loguje sie na steama i po chwili komp sie wylacza.
Ktos wie jak temu zaradzic ? ;d
A jemu nie wiem co powiedziec, bo pewnie nie wie co to steam ;s wiec pisze tu
cama of blocker
15-03-2010, 02:34
Siema
Mam problem dot. dzwieku w csie. Od jakiegos czasu slabo slysze co mowia pozostali gracze, rozmowy sa zbyt ciche. Natomiast dzwieki otoczenia itd sa odpowiednio glosne=/
Ma ktos jakis pomysl w czym moze tkwic problem?
W opcjach moze masz zglosnione dzwieki, a wyciszone micro
Wejdz options>audio i daj na maksa suwaki i tak samo w voice
Mam takie drobne pytanie: jaki jest sens zakładać tlumik na m4? Po założeniu tłumika kursorek pokazuje, że celność spada, a więc wtf?
ps: osobiście wole ak - jak już trafić, to trafić aż zaboli ;D
Jakie są wasze obserwacje? Wolicie AK, czy m4?
zdecydowanie ak,fajnie sie headshotuje,i moim zdaniem mocniej trafia(znaczy,chyba napewno).
Co do tlumikow - nie uzywam,bo po co wogole tlumik ;d? tylko celownik sie powieksza
kraaviec
15-03-2010, 12:05
zdecydowanie ak,fajnie sie headshotuje,i moim zdaniem mocniej trafia(znaczy,chyba napewno).
Co do tlumikow - nie uzywam,bo po co wogole tlumik ;d? tylko celownik sie powieksza
zmniejszenie odrzutu i niehałasowanie co wbrew pozorom ma znaczenie
Mam problem.
Otóż chciałem ograć z kumplem w cs1.6 patch v35, więc postawiłem serwer, dałem mu ip ale mu nie pokazuje że ten serwer istnieje, on tez stawiał serwa i u mnie tez nie pokazuje że jest serwer. Nie mamy protokołu 48, może jego brakuje? Co zrobić żeby wszystko działało?
Rozwiązał ktoś problem może CS'a na Windows7 ?
Nie włącza mi się CS na Windows 7, zawiesza się przy ładowaniu
'establishing network connection' 3 kreski dochodzą i można wyłączyć tylko przez ALT+Ctrl+DEL
odpalanie przez administratora i w trybie zgodności nic nie daje...
CS oczywiscie STEAM ;)
Mógłby ktoś pomóc?
Taki mały @offtop
Nie ma ktoś czasem jakiś sprawdzony i działający poradnik jak postawić własny serwer CS i skonfigurować go z AMX'em?
Szukałem w google, ale większości poradników są stare, linki nie działają itd...
Pomoże mi ktoś? :)
dudus-1985
30-03-2010, 15:20
mam problem nie wiem dla czego ale mikrofon w cs sie wyłącza po nacisnieciu k w opcjach spowrotem zaznacza sie opcja enable to ...cośtam wie ktoś dla czego
Na steamie po jakimś czasie czasami mam coś takiego:
Error verifying STEAM UserID Ticket(server was
unable to contact the authentication server)
O co w tym chodzi? ;d
I ten, jak jest jakiś koleś z wh to jak nagrać demko? (bo wpisałem w konsoli demo asdasdasdasd i wyłączyło serwer)
Pyroflames
01-04-2010, 08:32
I ten, jak jest jakiś koleś z wh to jak nagrać demko? (bo wpisałem w konsoli demo asdasdasdasd i wyłączyło serwer)
bo wpisuje się:
record nazwa demka
a jak chcesz zakończyć nagrywanie to:
stop
Bulbasaur
01-04-2010, 09:14
#Funciek
Usuń to z głównego katalogu
* ClientRegistry.Blob
ew jak tamto nie pomoże to wywal jeszcze to
* Steam.dll
* SteamUI.dll
Mam problem z ustawienie mikrofonu w grze. W ogóle mnie nie słychać a a na ventrilo bardzo dobrze. Dodam też że mam opcje w cs-ie poustawiane.
Bulbasaur
01-04-2010, 17:57
Mam problem z ustawienie mikrofonu w grze. W ogóle mnie nie słychać a a na ventrilo bardzo dobrze. Dodam też że mam opcje w cs-ie poustawiane.
Normalka, słuchawki z mikro jakieś no name ta?, jak nie to napisz jakie.
Bulbasaur
01-04-2010, 18:50
Steel Series 4H
Dziwne, rozumiem, że w Panelu sterowania w nagrywaniu suwak jest maksymalnie do góry ?
Velrixis
02-04-2010, 18:57
Siemka mam pewien problem gdyż niewiem czemu cs mi tak muli że jak przejade np myszka w lewo to sie zacina na chwile i dopiero po chwili jest reakcja nawed jak gram z botami, jest to dziwne dlatego że działał mi jeszcze rano bez zarzutu;/ a teraz mam takie lagi że dramat a ping max 50-70. Więc czy może to byc spowodowane?, prosze o szybką odpowiedz.
drako ban
02-04-2010, 23:54
Ale to tylko myszka Ci się zacina, czy ogólnie gra?
Bo jeżeli gra, to może być spowodowane przez małą ilość FPS, a jeżeli myszka, to pewnie masz kartę graficzną ATI, prawda?
Mam takie pytanko:
opłaca sie używać tłumika?
bo tak myśle,raz latam z , raz bez.
Nie wiem jak lepiej ;d
doradzcie plx xd
Jak wolisz. Ja osobiscie biegam z tlumikiem (m4).
Z tłumikiem masz mniejszy rozrzut oraz mniejsza moc, bez tlumika większy rozrzut większa moc.
Z tłumikiem masz mniejszy rozrzut oraz mniejsza moc, bez tlumika większy rozrzut większa moc.
jakos zawsze jak zakladam tlumik to celowniczek mi sie powieksza. Nie wiem jakim prawem, ale z tłumikiem częściej mi heady wchodzą w bliskim kontakcie :)
Robie tak, że tłumik zakładam na zamkniętym obszarze, a na otwartym strzelam bez neigo.
Velrixis
03-04-2010, 14:16
Ale to tylko myszka Ci się zacina, czy ogólnie gra?
Bo jeżeli gra, to może być spowodowane przez małą ilość FPS, a jeżeli myszka, to pewnie masz kartę graficzną ATI, prawda?
Myszki mam 2 i się na obu zacina więc to wina gry a karte graficzną mam Geforce 6600GT i niewiem co zrobic a zainstalowałem dzis CS Source i działa normalnie
Mikey the'Xan
03-04-2010, 14:24
Mam problem, na interpie 0.01 scina mi modele postaci, fpsy sa ok. 99-100. Na interpie 0.05 tego problemu nie ma. Rate dobrze ustawione, mam neostrade 2mb.|
@edit. Scina mi także tych co mają interp 0.01. Scina w sensie że nie chodzą płynnie.
Stepcio95
03-04-2010, 14:31
zmień interp na 0.04
kuba_k31
03-04-2010, 14:52
jakos zawsze jak zakladam tlumik to celowniczek mi sie powieksza. Nie wiem jakim prawem, ale z tłumikiem częściej mi heady wchodzą w bliskim kontakcie :)
Robie tak, że tłumik zakładam na zamkniętym obszarze, a na otwartym strzelam bez neigo.
Pan Maro14 ma rację. Jeżeli zakładasz tłumik zadajesz mniejszy dmg, ale poprawia się celność, bez tłumika większy dmg, ale większy rozrzut.
Ogólnie cały czas strzelałem z tłumikiem, ale jakoś nie jestem przyzwyczajony do skanowania mając tłumik, więc coraz częściej zdejmuję ; p
Mam problem, na interpie 0.01 scina mi modele postaci, fpsy sa ok. 99-100. Na interpie 0.05 tego problemu nie ma. Rate dobrze ustawione, mam neostrade 2mb.|
@edit. Scina mi także tych co mają interp 0.01. Scina w sensie że nie chodzą płynnie.
Masz złe rate, innej możliwości nie widzę.
Stepcio95
03-04-2010, 15:01
Pan Maro14 ma rację. Jeżeli zakładasz tłumik zadajesz mniejszy dmg, ale poprawia się celność, bez tłumika większy dmg, ale większy rozrzut.
Gówno prawda nie znasz się to nie gadaj... DMG takie same.
@ down
jaka karta graficzna?
jak robi sie synchronizcje pionowa do csa w windows vista?
Tak samo jak w każdym innym. W opcjach grafiki musisz poszukać.
drako ban
03-04-2010, 17:13
jak robi sie synchronizcje pionowa do csa w windows vista?
Jak masz nVidia, to:
PPM na pulpit-> Panel Sterowania NVIDIA, a potem Zarządzanie Ustawieniami 3D.
Mikey the'Xan
04-04-2010, 11:46
Wydaje mi sie że mam dobre, bo ustawiłem takie jakie mi obliczył generator. W takim razie napisz mi , jakie będą dobre.
@Chce 0.01 , żadne 0.04 dlatego że chce grac na ESL a tam 0.01 wymagany.
Miki Koksiarz
04-04-2010, 11:50
Norma, z interpem 0.01 widzisz modele dokladniej. Ich przycinanie jest zalezne od pingu graczy i ew. ich za malego cl_updaterate.
Zwlaszcza, ze by zabic hs'em z tlumikiem 1 strzal czesto nie wystarcza a w przypadku braku tlumika tak, wiec oczywiscie 'dmg jest takie same'.
Poza tym naucz sie odpowiadac na poziomie, takie teksty zachowaj dla siebie [zwlaszcza gdy glupoty piszesz].
W kazdym razie ja zazwyczaj uzywam tlumika, strzela ciszej co wbrew pozorom wiele daje [no chyba, ze biega sie bezmyslnie po mapie] a poza tym z tlumikiem bron wyglada lepiej i jakos przyjemniej mi sie gra.
Wydaje mi sie że mam dobre, bo ustawiłem takie jakie mi obliczył generator. W takim razie napisz mi , jakie będą dobre.
@Chce 0.01 , żadne 0.04 dlatego że chce grac na ESL a tam 0.01 wymagany.
chcesz miec ex_interp 0.01 zwieksz rate ale gwaratuje cie ze modele bede klatkowac tak jak to mialem na starym kompie- hltoolz oblicza ci prawidlowe dane na ktorych modeli nie bedzie ci klatkowac
jestescie pro ogar, jebniecie mixa add: draganpiotrek
kuba_k31
04-04-2010, 16:29
Nie będę się z Tobą kłócił, nie chcę warna. Po prostu sprawdź sobie to w grze niedowiarku.
O, Exarin Ci to ładnie wytłumaczył. Dzięki Exarin.
Mam takie coś z niektórymi serwerami, że mam 0 hp, nie mogę strzelać, kupować broni i mam odwrócone klawisze (tak, że w idzie do tyłu, s do przodu itd)
http://img186.imageshack.us/img186/4586/asdasdasdasdz.jpg
I dzisiaj zrobiło się takie coś, że jak wyłączam csa (na steamie) to mam coś takiego:
http://img696.imageshack.us/img696/8784/sdfsdfsdfsdfsdfsdf.jpg
Jak wyłączam to to wtedy po naciśnięciu OK wyłącza to okno.
Dlaczego tak?
Dlaczego jak gram to wszyscy co są na serwerze tak się dziwnie poruszają? Nie to że laagi tylko jak się cinają dziwnie.
Mikey the'Xan
05-04-2010, 18:07
chcesz miec ex_interp 0.01 zwieksz rate ale gwaratuje cie ze modele bede klatkowac tak jak to mialem na starym kompie- hltoolz oblicza ci prawidlowe dane na ktorych modeli nie bedzie ci klatkowac
Tylko ja mam dobrego kompa, przynajmniej na cs'a 1.6.. [Procek 2,5 dual core, 4gb ram, gf 9500gt] Wiec nie ma opcji żeby mi płynnie modele postaci chodziły z interpem 0.01 ?:|
dodam ze na interpie 0.01 także scina mi sie obraz gdy oglądam jak ktoś gra, w sensie że jakby bym duży ping, a jest 40~~. Jak sam gram tak nie mam i na interpie 0.05- 0.1 też tego nie ma.
Słuchajcie potrzebuje botów do cs 1.6 steam. Takich działających, sprawdzonych już...
Tylko ja mam dobrego kompa, przynajmniej na cs'a 1.6.. [Procek 2,5 dual core, 4gb ram, gf 9500gt] Wiec nie ma opcji żeby mi płynnie modele postaci chodziły z interpem 0.01 ?:|
nie ma na to szans, sam mam 1mb neo i jakos musze scierpiec te klatkujace modele a komputer mam dobry :<
Słuchajcie potrzebuje botów do cs 1.6 steam. Takich działających, sprawdzonych już...
W tym temacie nie można prosić o cheaty (chyba, że chcesz zbot).
W tym temacie nie można prosić o cheaty (chyba, że chcesz zbot).
Kur... o boty chodzi....
Boty to komputerowi gracze, sztuczna inteligencja kumasz?
Kur... o boty chodzi....
Boty to komputerowi gracze, sztuczna inteligencja kumasz?
Nie jestem głupi -.-
http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=2&ved=0CAkQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.wiaderko.com%2Fcs-1.6%2Fboty-do-cs-1.6%2Fboty-do-pobrania-podbot%2C-plbot%2C-zbot%2C249.html&rct=j&q=zbot&ei=xA26S_f4KYKuOI-D9KAL&usg=AFQjCNFtB8c-7AfTJeiGdbyeneXaxauV9g
Też zrozumiałem że szukasz hacków :PP Dobrze że dopowiedziales.
Polceam Zbot :)
Nawet cwaniaki gadają do siebie, całkiem fajnym glosem, ostrzegają się wzajemnie, wołaja backup - naprawde jestem z nich zadowolony. Kocham gry 15vs15 z botami na Hard - z Botami na Elite jest mi już ciężko [elite jest 4 z 5 poziomow trudnosci botow]
Problem pojawia się tylko na niektórych mapach, system nauki planszy nie jest rewelacyjny (botki czasem na chwile lapia wieche w jakims miejscu, zaczynaja skakac jak glupie, zdarza się, że botki nei widzą jakiś przejść, jest tak np z mostem na de_aztec)
zapro poszlo, chcesz to okolo 20 mozemy mixa zagrac ;]
moze byc 2on2 ;d?
Też zrozumiałem że szukasz hacków :PP Dobrze że dopowiedziales.
Polceam Zbot :)
Nawet cwaniaki gadają do siebie, całkiem fajnym glosem, ostrzegają się wzajemnie, wołaja backup - naprawde jestem z nich zadowolony. Kocham gry 15vs15 z botami na Hard - z Botami na Elite jest mi już ciężko [elite jest 4 z 5 poziomow trudnosci botow]
Problem pojawia się tylko na niektórych mapach, system nauki planszy nie jest rewelacyjny (botki czasem na chwile lapia wieche w jakims miejscu, zaczynaja skakac jak glupie, zdarza się, że botki nei widzą jakiś przejść, jest tak np z mostem na de_aztec)
Wg. mnie lepszym rozwiazaniem sa PodBoty, mimo to, ze ciezej je wgrac ;p.Ale one gadaja i jeszcze nie zdarzylo mi sie zeby sie zaciely czy zbugowaly ;]
Necronex
05-04-2010, 18:56
ja moge zagrać, tylko nie mam steama.
ja moge zagrać, tylko nie mam steama.
to nie bardzo xd
mam serwer tylko pod steama ;/
Pod Sourca jest jakiś fajny mod typu Battlefield 2 czy Call of Duty?
O jakiego moda ci chodzi ?
O zmiane modelsow broni itp. czy moze o BF2 Mod czy cos takiego ?
Jesli ci chodzi o BF2 moda to on tylko chyba na cs 1.6
Chodzi o rangi, szeregowy, starszy szeregowy itp i tam wiem że są zabicia.
to BF2 Rank Mode ;]
Ale on raczej tylko pod 1.6
kuba_k31
05-04-2010, 19:57
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany mixami z ekipą torg'a to raz po raz można by coś zagrać. Jest ktoś zainteresowany? Jeżeli tak to wyślijcie mi pw z Waszym nickiem steam albo napiszcie w tym temacie.
nick steam - 23944617
a jakie te mixy chcesz grac ;d?
kuba_k31
05-04-2010, 20:42
nick steam - 23944617
a jakie te mixy chcesz grac ;d?
Jak to jakie? Chyba wiadome, że 5vs5 ; d
zapro poszlo, chcesz to okolo 20 mozemy mixa zagrac ;]
moze byc 2on2 ;d?
Wg. mnie lepszym rozwiazaniem sa PodBoty, mimo to, ze ciezej je wgrac ;p.Ale one gadaja i jeszcze nie zdarzylo mi sie zeby sie zaciely czy zbugowaly ;]
mógłbyś dać jakiś link czy troche abrdziej je opisac?
mógłbyś dać jakiś link czy troche abrdziej je opisac?
www,cscenter,pl/baza_poradnikow_hlds_oraz_hlds2/978-half_life_dedicated_server_instalacja_podbotow.htm l
prosze ;]
tylko sobie jezyk na polski musisz zmienic w ustawieniach ;]
ale jak chcesz grac na podbotach to musisz miec amx zainstalowanego ;]
Witam.
Piszę w sprawie klanu. Gram już trochę, od około pół roku i uważam, że nawet-nawet ogarniam. I teraz pytanie do TORGa - czy znacie może jakiś klan/macie klan, który by przyjął nonsteamowca jak ja?
Krzys Nemptor
06-04-2010, 11:08
Grasz pół roku i masz non-steama. Jeżeli chcesz zacząć jakąkolwiek rozgrywkę w klanie to musisz zaopatrzyć się w oryginalną wersję gry, no chyba, że lubisz 'spary' z dziećmi neo na nsie. Kup steama i zrób sobie klan z najlepszymi ziomkami, z którymi najlepiej się rozumiesz i masz zgranie. Ja osobiście tylko w takich klanach grałem. Nie wiem co to za sens grania z obcymi ;)
Mam pytanie - od jakichś dwóch tygodni mam włączony licznik fps'ów. Na początku wszystko było ładnie: 99-100. Wczoraj liczba fps'ów przy wczytywaniu zmalała do 30, a podczas gry wahała się między 50-60. Co może być tego przyczyną? Wpisywałem fps_max 101, fps_modem 101, developer 1 i nic. Może to być wina routera?
The Krizz
06-04-2010, 11:17
Mam pytanie - od jakichś dwóch tygodni mam włączony licznik fps'ów. Na początku wszystko było ładnie: 99-100. Wczoraj liczba fps'ów przy wczytywaniu zmalała do 30, a podczas gry wahała się między 50-60. Co może być tego przyczyną? Wpisywałem fps_max 101, fps_modem 101, developer 1 i nic. Może to być wina routera?
Zależy co robiłeś/co się stało, jak spadły Ci te fps.
Spróbuj tak:
1. Powyłączaj wszystkie zbędne programy
2. Użyj czystego Config'u
3. Zmień ustawienia grafiki (?)
kuba_k31
06-04-2010, 13:59
Może była akurat mapa 'fpsożerna' albo była to wina serwera.
zainstalowalem patch v29 do glownego folderu z cs'em i nadal nie moge dodac serwerow/wyszukac w internecie, bo zadnego nie wyszukuje. ocb pomozcie
kuba_k31
06-04-2010, 14:44
zainstalowalem patch v29 do glownego folderu z cs'em i nadal nie moge dodac serwerow/wyszukac w internecie, bo zadnego nie wyszukuje. ocb pomozcie
http://css.setti.info/masterserver/masterserver-instructions/
Jeżeli wgrasz masterserver.vdf to będzie Ci wyszukiwało serwery.
wkleiłem, do platform>config zamieniłem pliki i nadal nie wyszukuje
w dodatku i tak nie moge dodać.
Patcha instaluje się do głównego katalogu cs, ta?
W moim przypadku D:/Counter strike...
Jakby ktoś chciał/komuś by brakowało ludzi do mixa to jestem chętny; dd mam VT więc spoko ; d
nick steam: pacyficeq
może ktoś podać ip NAPEWNO działającego serwera, zebym sprobowal go dodac? zainstalowalem patch v23 i nadal nie moge dodac serwerow do favorites, wkleilem masterserver do config, zamienilem plik i nadal nie wyszukuje - co jest?
może ktoś podać ip NAPEWNO działającego serwera, zebym sprobowal go dodac? zainstalowalem patch v23 i nadal nie moge dodac serwerow do favorites, wkleilem masterserver do config, zamienilem plik i nadal nie wyszukuje - co jest?
http://owoce-ffa.pl/
Tutaj masz dobrą sieć serwerów o ile masz steama.
Jakby ktoś chciał/komuś by brakowało ludzi do mixa to jestem chętny; dd mam VT więc spoko ; d
nick steam: pacyficeq
dobra, to jest nas juz 3 ;]
zaraz ci zapro wysle, to mozemy cos zagrac ; )
Kurwa, nawet znalazłem w szafce Cs:anthology za 50zl, zainstalowalem steama, pojawily sie wszystkie ikonki, cs day of defeat, condition zero i kilka innych, wlaczam cs i nadal nie moge dodac zadnego serwera!
czyli nawet na legalnym kupionym cs nie dzialaja mi serwery, co jest do cholery?
edit@
ale ja jestem glupi xD
sekret tkwil w firewallu, nadzwyczaj dobrym i wrazliwym. musialem wejsc w niego i zezwolic na wszystkie polaczenia HL i steam ;d
juz nie musicie odpowiadac ;]
Jeżeli chcecie zagrać mixa to steam - trueman131. Tylko nie jakieś godziny 22 albo 23... Trzeba spać przecież ;p W dodatku normalne mapy, nie koniecznie same dusty ;p
teraz gramy ;]
wlasnie ludzi szukaja xD
Kurczak1
06-04-2010, 21:42
Macie jakiś dobry deathmatch steamowy? Co znajdę to albo pingi 534634 albo pełno czitów...
Macie jakiś dobry deathmatch steamowy? Co znajdę to albo pingi 534634 albo pełno czitów...
91.102.113.230:27019
Tu masz,sami ogarnięci grają.
LUq ma tam slota chyba.
Rufaga Diejor
07-04-2010, 14:58
nick : Avans*_, lub CaraBean
steam : DumBasSeq123
staz : 3 lata 1.6 wczesniej z 5 lat od 1.3 do 1.5 + okolo roku w source
pozdro
tak w kwestii przypomnienia: zalozylem jakis czas temu temat do umawiania sie na mixy etc:
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?p=4079166
Jest taka możliwość żeby zablokować wiadomości głosowe? (chodzi o to żebym nie słyszał nikogo kto mówi przez mikrofon)
Jest taka możliwość żeby zablokować wiadomości głosowe? (chodzi o to żebym nie słyszał nikogo kto mówi przez mikrofon)
voice_enable 0 o ile sie nie myle
kuba_k31
12-04-2010, 16:47
Options -> Voice -> odznacz tam sobie.
Ew. w konsoli to co up napisał.
Jak to jest z tym banem na steama ?
Kolega mi dzisiaj pisze,ze napisal do niego admin i chcial passy,zeby cos tam sprawdzic(kolega gral na wh),on je podal i po chwili go wylogowalo i juz nie moze sie zalogowac. Usuneli mu konto czy jak ? A jesli tak,to bedzie mogl sobie kupic nowego steama i zalozyc go pod takim nickiem jaki mial na tym zbanowanym koncie ?
Michaleczek
17-04-2010, 16:42
Kolega mi dzisiaj pisze,ze napisal do niego admin i chcial passy,zeby cos tam sprawdzic(kolega gral na wh),on je podal i po chwili go wylogowalo i juz nie moze sie zalogowac. Usuneli mu konto czy jak ? A jesli tak,to bedzie mogl sobie kupic nowego steama i zalozyc go pod takim nickiem jaki mial na tym zbanowanym koncie ?
Ktos ukradl mu konto wlasnie. Dal sie oszukac jak dziecko ;d.
Nie no,pisal mi,ze ktos z nicku Administrator VCM (?) (nie pamietam dokladnie jakie byly literki) napisal do niego. Potem probowal odzyskac konto przez maila ale nie dalo rady : p
Michaleczek
17-04-2010, 17:49
Nie no,pisal mi,ze ktos z nicku Administrator VCM (?) (nie pamietam dokladnie jakie byly literki) napisal do niego. Potem probowal odzyskac konto przez maila ale nie dalo rady : p
Wiesz ja tez sobie moge zrobic taki nick. Valve nigdy nie prosilo by go o passy do konta.
Haha,to ja mu to napisze ; dd sie zdziwi chlopak
2pro4you
17-04-2010, 18:10
NIKT nigdy nie wymaga podania jakichkolwiek haseł do czegokolwiek....no chyba, że policja do szyfrowanego dysku >.<
witam,
mam problem.
nie wiem, czy to coś w configu,
(jak tak, to czy ktoś może mi wrzucić CAŁKOWICIE CZYSTY),
ale jak biegnę do przod ninja na diablo (serwer nie zbugowany),
to jak 1 level. a mam 50 zwinnosci. dlaczego? nawet jak sie naladuje majac 50 int i 50 zwinnosci, to biegam jak 1 level. najszybciej biegam tylem, najwolniej przodem, wolno bokiem.
mam ok. 60 fps,
open gl.
Michaleczek
17-04-2010, 18:25
witam,
mam problem.
to jak 1 level. a mam 50 zwinnosci. dlaczego? nawet jak sie naladuje majac 50 int i 50 zwinnosci, to biegam jak 1 level. najszybciej biegam tylem, najwolniej przodem, wolno bokiem.
Jak chcesz miec czysty config po prostu usun go z folderu cstrike lub cstrikepolish. Jak odpalisz csa to sie stworzy sam z defaultowymi komendami
To go w w ch*ja zrobił bo nigdy admin się nie pyta o passy.Został shackowany powiedz mu żeby spróbował odzyskać konto bo możne bana na VAC nie dostał.
Czy poleci mi ktoś serwer, który nie oblegają no-life'y, a jednocześnie każdy cheater jest wywalany po szybkim sprawdzeniu przez admina? Nie grałem kilka tygodni, co całkiem zniszczyło mi formę, a serwery na których wcześniej grałem umarły lub mają parę osób online w środku dnia...
Nie pomogło,
developer 1, developer 0, developer 2, nic.
Black Keeper
17-04-2010, 19:02
Czy poleci mi ktoś serwer, który nie oblegają no-life'y, a jednocześnie każdy cheater jest wywalany po szybkim sprawdzeniu przez admina? Nie grałem kilka tygodni, co całkiem zniszczyło mi formę, a serwery na których wcześniej grałem umarły lub mają parę osób online w środku dnia...
moge ci polecic gre na strzelnicy wroclaw -> 82.143.190.161:27015
chociaz wieczorem moga byc problemy z wejsciem bo serwer jest nonstop oblegany po pracy i szkole
witam,
mam problem.
mam ok. 60 fps,
open gl.
to raczej nie jest wina cfg skoro skasowanie takich plikow nie wiele dalo, moim zdaniem to wina jest po stronie serwera, a nie sprawdzales przypadkiem czy nie trzeba wpisac jakies komendy na tym modzie?
193.227.116.149:27015 > botanica.com.pl
@@@@
Potrzebuje Pomocy
Zrobilem nowy config
// This file is overwritten whenever you change your user settings in the game.
// Add custom configurations to the file "userconfig.cfg".
unbindall
bind "TAB" "+stats1"
bind "ESCAPE" "cancelselect"
bind "SPACE" "+jump"
bind "'" "+moveup"
bind "+" "sizeup"
bind "," "buyammo1"
bind "-" "sizedown"
bind "." "buyammo2"
bind "/" "+movedown"
bind "0" "slot10"
bind "1" "slot1; cl_righthand 1"
bind "2" "slot2; cl_righthand 1"
bind "3" "slot3; cl_righthand 0"
bind "4" "slot4; cl_righthand 1"
bind "5" "slot5; cl_righthand 1"
bind "6" "slot6; cl_righthand 1"
bind "7" "slot7; cl_righthand 1"
bind "8" "slot8; cl_righthand 1"
bind "9" "slot9; cl_righthand 1"
bind ";" "+mlook"
bind "=" "sizeup"
bind "[" "invprev"
bind "]" "invnext"
bind "`" "toggleconsole"
bind "a" "+moveleft"
bind "b" "buy"
bind "c" "radio3"
bind "d" "+moveright"
bind "e" "+use"
bind "f" "impulse 100"
bind "g" "drop"
bind "h" "+commandmenu"
bind "j" "cheer"
bind "k" "+voicerecord"
bind "l" "showbriefing"
bind "m" "chooseteam"
bind "n" "nightvision"
bind "o" "buyequip"
bind "p" "stopsound"
bind "q" "lastinv"
bind "r" "+reload"
bind "s" "+back"
bind "t" "impulse 201"
bind "u" "messagemode2"
bind "v" "amx_looney"
bind "w" "+forward"
bind "x" "radio2"
bind "y" "messagemode"
bind "z" "+voicerecord"
bind "~" "toggleconsole"
bind "UPARROW" "+forward"
bind "DOWNARROW" "+back"
bind "LEFTARROW" "+left"
bind "RIGHTARROW" "+right"
bind "ALT" "+strafe"
bind "CTRL" "+duck"
bind "SHIFT" "+speed"
bind "F1" "autobuy"
bind "F2" "rebuy"
bind "F5" "snapshot"
bind "F6" "save quick"
bind "F7" "load quick"
bind "F9" "host_framerate 0"
bind "F10" "host_framerate 0.1"
bind "F12" "chuje"
bind "INS" "+klook"
bind "PGDN" "+lookdown"
bind "PGUP" "+lookup"
bind "END" "centerview"
bind "MWHEELUP" "+duck"
bind "MOUSE1" "+attack"
bind "MOUSE2" "+attack2"
bind "MOUSE3" "+cjump"
bind "PAUSE" "pause"
_cl_autowepswitch "1"
_snd_mixahead "0.1"
ati_npatch "0"
ati_subdiv "0"
bgmvolume "1.000000"
bottomcolor "0"
brightness "2"
cl_allowdownload "0"
cl_allowupload "1"
cl_backspeed "400"
cl_cmdbackup "2"
cl_cmdrate "101"
cl_corpsestay "180"
cl_crosshair_color "50 250 50"
cl_crosshair_size "large"
cl_crosshair_translucent "0"
cl_dlmax "80"
cl_download_ingame "1"
cl_dynamiccrosshair "0"
cl_forwardspeed "400"
cl_himodels "0"
cl_idealpitchscale "0.8"
cl_lc "1"
cl_logocolor "#Valve_Red"
cl_logofile "skull"
cl_lw "1"
cl_minmodels "0"
cl_radartype "0"
cl_righthand "1"
cl_shadows "1"
cl_timeout "60"
cl_updaterate "101"
cl_vsmoothing "0.05"
cl_weather "0"
con_color "255 180 30"
console "0.000000"
crosshair "1.000000"
fastsprites "0"
fps_max "101"
fps_modem "0.0"
gamma "3"
gl_dither "1"
gl_flipmatrix "0"
gl_fog "1"
gl_monolights "0"
gl_overbright "0"
gl_polyoffset "4"
hisound "1"
hpk_maxsize "4"
hud_capturemouse "1"
hud_centerid "0"
hud_draw "1"
hud_fastswitch "1"
hud_saytext_internal "1"
hud_takesshots "0"
joystick "0"
lookspring "0.000000"
lookstrafe "0.000000"
m_filter "0"
m_forward "1"
m_pitch "0.022"
m_side "0.8"
m_yaw "0.022"
model "arctic"
MP3FadeTime "2.0"
MP3Volume "0.110000"
mp_decals "300"
name "DSSHHHHH"
net_graph "0"
net_graphpos "1"
net_scale "5"
r_bmodelhighfrac "5.0"
r_detailtextures "0"
s_a3d "0.0"
s_automax_distance "30.0"
s_automin_distance "2.0"
s_bloat "2.0"
s_distance "60"
s_doppler "0.0"
s_eax "0.0"
s_leafnum "0"
s_max_distance "1000.0"
s_min_distance "8.0"
s_numpolys "200"
s_polykeep "1000000000"
s_polysize "10000000"
s_refdelay "4"
s_refgain "0.4"
s_rolloff "1.0"
s_verbwet "0.25"
sensitivity "4.450000"
skin ""
spec_autodirector_internal "1"
spec_drawcone_internal "1"
spec_drawnames_internal "1"
spec_drawstatus_internal "1"
spec_mode_internal "4"
spec_pip "0"
suitvolume "0.25"
sv_aim "0"
sv_voiceenable "1"
team ""
topcolor "0"
viewsize "110"
voice_enable "1"
voice_forcemicrecord "1"
voice_modenable "1"
voice_scale "1"
volume "0.2"
setinfo "_ah" "0"
setinfo "_vgui_menus" "0"
+mlook
+jlook
exec userconfig.cfg
Dalem rozdzielczosc 640x480 ale slabo widze graczy i w chuj trudno banie strzelic mi? ,albo na trainie jak sie wchodzi na otwarty i tam zza waganowami nie widzie nikogo i w chuj trudno banie trafic ;/
Nie wiem co by dodac zeby lepiej mi sie gralo i lepiej dokladniej bylo widac graczy , ale rozdzielczosc 640 musi zostac =D
@@@@
Potrzebuje Pomocy
Zrobilem nowy config
Dalem rozdzielczosc 640x480 ale slabo widze graczy i w chuj trudno banie strzelic mi? ,albo na trainie jak sie wchodzi na otwarty i tam zza waganowami nie widzie nikogo i w chuj trudno banie trafic ;/
Nie wiem co by dodac zeby lepiej mi sie gralo i lepiej dokladniej bylo widac graczy , ale rozdzielczosc 640 musi zostac =D
Dlaczego taką małą ?
w załączniku daje Ci mój config, jest ustawiony na najwiekrzą wydajność przy pozostaniu przy dobrej jakości gry.
Zmień rozszeżenie z tx na cfg bo załączniki nie obsługują tego formatu.
witam,
mam problem.
mam ok. 60 fps,
open gl.
Na niektórych serwerach diablo mod jest tak, że jak jesteś ninja to musisz pare razy wyciągnąć kose, tzn. wciskasz 3(Kosa jest pod nr. 3 na klawiaturze) i potem pare razy wciskasz q(Zmiana na poprzednią broń) jeśli tak zrobisz ninja powinien biegać już szybciej. Niestety trzeba powtarzać tą czynność co nową runde.
Czy mógłby ktoś podać najlepsze raty (cały confing: cmd_rate itp) na Netie 1 MB? nie moge ustawić a mi kijowo postacie się wieszają czasami nawet pół ludzika w ziemi jest xd
http://board.counter-strike.pl/viewtopic.php?t=13568
http://board.counter-strike.pl/viewtopic.php?t=4039
http://www.cscenter.pl/baza_poradnikow_do_counter_strike_1_6/1746-raty_czyli_ustawienia_counter_strike_interp_rate.h tml
The Krizz
03-05-2010, 17:29
Wie ktoś jak ustawić widescreen na kartach ATI?
Dlaczego taką małą ?
w załączniku daje Ci mój config, jest ustawiony na najwiekrzą wydajność przy pozostaniu przy dobrej jakości gry.
Zmień rozszeżenie z tx na cfg bo załączniki nie obsługują tego formatu.
Lepiej po prostu to skopiuj żywcem z notatnika i wklej w tagach
. Nikomu się nie chce sciągać.
Potrzebuje kogos kto mi na gg wytlumaczy jak sie wbija na mixy,bo nie ogarniam tego ; /gg 5786578 proszeee o pomoc
Sharembru
07-05-2010, 20:13
Potrzebuje kogos kto mi na gg wytlumaczy jak sie wbija na mixy,bo nie ogarniam tego ; /gg 5786578 proszeee o pomoc
jeśli dobrze rozumiem pojęcie mixy (coś w stylu CW, tylko bez klanów, a z "normalnymi" graczami), to żadna filozofia - dostajesz IP na które masz się połączyć i wpisujesz w konsoli (otwierasz ją za pomocą przycisku "`" - taki pod Esc) "connect <IP>" (bez cudzysłowiów i w miejsce <IP> wpisujesz IP, które dostałeś)
Uuu,moj kolega najpierw szukal mixow przez jakis program,potem dostawal ip,port i haslo chyba,ten port w jakims programie wpisywal i w ogole duzo jebania sie bylo : P
moze przez esl. tam sa mixy i dostajesz w esl punkty. a zwyczajne mixy zamawiane na szybko to cwhila. ktoś podaje ip serwa ty kołujesz venta albo ts i gracie 5vs5
Na eslu się Gathery gra nie mixy. Co do mixów. Zbierasz jakaś ekipę (od 1on1 do 5on5), stawiasz lub wbijasz na jakiś serwer głosowy. Następnie wchodzisz na mirca. I teraz w zależności od tego po ilu gracie masz kanały #XonX (gdzie 'X' to liczba graczy w danej druzynie np. #5on5 lub #3on3 lub polski kanał cw.pl). w przypadku gdy was jest 5 i nie macie serwera piszesz np. "5on5 low/mid/high off". zaraz ci ktoś na pw napisze ip oraz hasło i gracie. Cala filozofia mixów.
Mam pytanie.
Otóż kolega postawił serwer.
http://cache.www.gametracker.com/server_info/83.11.175.60:27015/b_560x95.png (http://www.gametracker.com/server_info/83.11.175.60:27015/)
Ale niestety nie widać go na zakładce internet, mimo, że dodałem go do setti masterservers. Może ktoś powiedzieć z jakich sposobów korzystają serwery typu pukawka, że ich serwery tak dobrze widać na zakładce internet ? tzn. do jakich masterserverow dodaja/lub cos
@all up
h t t p://w w w.wiaderko.com/cs-1.6/poradniki-cs/poradnik-obslugi-mirc-a-czyli-jak-znalezc-mixa-,2328.html
Prosze czarno na bialym napisane jak ustawic sobie mIRC i jak znalezc mixa ;p
Twojego kolegę poprostu jakis inny "kolega" zrobił w c**ja
Zmienił nick na steam i pisał do niego wszystko poprzedzając komendą /me (duzo ludzi sie nabiera)
witam,
mam problem.
mam ok. 60 fps,
open gl.
Synu,
po 1. usuń config i włącz cs'a (to na te bieganie, jesli to nie pomoze to...zepsules)
po 2. w opcjach karty graficznej wyłącz Vsync ( synchronizację pionową)
po 3. wpisz w konsoli fps_max 101
2 i 3 dotyczą fpsów, za pomocą tego bedziesz miał 100 :P
Mogę ci polecic MOIM zdaniem najlepsze FFA w Polsce : 83.175.144.130:27015 Białystok KoBa Public [TP]
A jeśli się nie podoba to :
h t t p://board.counter-strike.pl/viewforum.php?f=12&sid=af6d8a60d244a8e8257e058e549fcb1f
Dziękuję za uwagę. :D
Luj Sklepowy
06-07-2010, 17:35
nvm znalazlem se sam ^^
@ up
nie jestem pewny ale to forum bodajże nie uznaje piractwa...
Poskramiacz
10-07-2010, 10:28
Posiadam dwa konta na eslu , nie wiem jakim cudem ale jedno chyba robiłem dawno temu i zapomniałem o jego istnieniu , jak się zapewne domyślacie nie mam również loginu i hasła.Chciałybm żeby zostało ono usunięte , ale nie wiem jak to zrobić. Myślałem nad zrobieniem nowego konta i napisaniu do admina , ale wtedy jest szansa ze dostane bana za multi konto. I tutaj radzę się was , co mam zrobić ? Mieliście z takim czymś doczyenienia ? Proszę o pomoc !
Mój problem wygląda następująco.Na większości map,tnie mi się myszka gdy trzymam równocześnie W + niekiedy A/D i chcę poruszać celownikiem.Jeszcze gorzej jest gdy kucam i chcę strzelać,wtedy myszka prawie wcale mi się nie rusza.Czy jest to zależne od fpsów(mam 60) czy spowodowane czymś innym?
Mój problem wygląda następująco.Na większości map,tnie mi się myszka gdy trzymam równocześnie W + niekiedy A/D i chcę poruszać celownikiem.Jeszcze gorzej jest gdy kucam i chcę strzelać,wtedy myszka prawie wcale mi się nie rusza.Czy jest to zależne od fpsów(mam 60) czy spowodowane czymś innym?
Zmień Myszkę albo w Opcjach CS zmień Czułość
#Reinstal cs ;/
Zmień Myszkę albo w Opcjach CS zmień Czułość
Człowieku,pomyśl czasami.Tak się dzieje tylko na Csie.Gdyby w innych grach/podczas przeglądania neta się zacinała,to logiczne,że bym zmienił,tak ?
Gdy nagrywam demko sobie to widać ze używam jakiegoś wh czy coś? Admin mnie podejrzewał to sobie nagrałem demko potem żeby wstawić na forum.
Nie widać, ale można dostrzec.
Nie widac przezroczystych scian itd ale mozna zauwazyc ze masz wh po tym jak sie zachowujesz (czyli tak jakbys gral na wh) jesli masz wh wlaczone to nie radze bawic sie w demka bo inaczej zupelnie sie gra i to widac :)
No i admin sam na demku może sobie włączyć wh i je oglądać.
Mam kolejny problem :D Pobrałem dużo skinów z fpsbanana.com,ale nie mam pojęcia gdzie je podmienić.Wchodzę w steam,steamapps,moje konto i w cstrike_polish i cstrike nie mogę znaleźć folderów z zawartością modeli i dźwięków.W skrócie,nie mogę znaleźć folderów odpowiedzialnych za skiny,dźwięki itp. Prosiłbym o pomoc ;)
#Edit
Działa,dzięki bardzo :D
to zrob folder models i jaki tam jeszcze potrzebujesz w cstrike_polish i powinno dzialac
Sprzedam lub zamienie steama cs 1.6 i inne badziewie za chara w tibi albo cos
Poleci mi ktoś dobry serwer z COD modem? Wcześniej grałem na snuffera ale tam lagi :|
Steam